fizyk 27.06.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 a moze ktos wie czym trzeba sie posmarowac zeby te gzy nie gryzły??? Teska - nie mam pojęcia czym posmarować gza, żeby nie gryzł.!!! Witajcie Mam ten sam problem z muchami. Aż ciśnie mi się stara piosenka turystyczna pt " Pierd......ne muchy i komary jeb .... ne ..." Fajnie że znalazłem ten wątek. Solidaryzuję się z Wami w tej nierównej walce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.06.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Skoro wit. B działa i na muchy, to może pomoże też natka pietruszki, odstrasza komary może na muchy też podziała pozdrawiam Edzia - moje muchy nie chca jeść witaminy B !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike2006 30.07.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam! Z muchami to przede wszystkim owadoszczelność, czyli siatki w oknach, kurtyny powietrzne itd. Następnie dobre lampy owadobójcze i wymiana świetlówki UV min. 1 raz na sezon. Kolejno zwalczanie much i larw na pobliskich śmietnikach obornikach, miejscach ich namnażania. Pomocniczo lepy ... i inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 30.07.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ja natomiast zauważyłem, że gdy na działce żona namoczy firany, lub jakieś inne ściereczki w proszku do prania i jest to wystawione na dworze przez dobę, to w misce aż roi się od zdechłych much.Pewnie piją to świństwo no i niestety nie służy im to.Lampa UV p/ko komarom nie zdaje egzaminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.07.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Może to śmiesznie zabrzmi, ale słyszałam, że plasterki cytryny "najeżone" goździkami, rozłożone na oknach odganiają muchy. Jeszcze nie próbowałam z braku goździków, ale zamierzam, nawet jak nieskuteczne, to przynajmniej ładnie wygląda (i pachnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 30.07.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Może to śmiesznie zabrzmi, ale słyszałam, że plasterki cytryny "najeżone" goździkami, rozłożone na oknach odganiają muchy. Jeszcze nie próbowałam z braku goździków, ale zamierzam, nawet jak nieskuteczne, to przynajmniej ładnie wygląda (i pachnie). Ja słyszałam że takie zestawienie odgania osy , widziałam takie cóś w sklepach warzywnych i cukierniach , podobno skuteczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 31.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 W sprzedaży sš takie zielone prostokatne płytki na owady. Nie pamiętam nazwy ale sš skkuteczne na około 1miesišc. Kosztuje to około 12zł, wystarcza jedna na redniej wielkoci pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike2006 07.08.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Płytki daleko od małych dzieci i nie należy spać w tym samym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 09.08.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 A ja jakiś czas temu zakupiłem: - jakiś rospuszcalny preparat, którym od razu skropiłem futryny i ramy okienne - moskitiery (w Obi była promocja) - packę na muchy I tak uzbrojony przystąpiłem do tej nierównej walki. Ale teraz muchy to pikuś. Wieczorem pojawia się u nas wiele CIEM. A nie łatwo taką ubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alkesh 06.10.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Jeżeli ktoś potrzebuje drastycznych środków (chemii) polecam stronę http://www.dezder.com.pl/HTML/insektycydy.htmlDla każdego coś miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Byłam przez dwa dni u moich sąsiadów z bliźniaka i myślałam, ze dostanę szału przez muchy - są wszędzie, łażą po człowieku wcześnie rano . Powiesiliśmy lepy na muchy i to już działa, ale nie wyłapuje wszystkich. Muchy zawsze będą, bo sasiedzi mają zwierzęta chodowlane (krowy, świnie, na szczęście w niezbyt bliskim sąsiedztwie, ale muchy są plagą w całej dzielnicy). Myslimy o siatkach w oknach, ma ktoś coś takiego, jak to się sprawdza ? Ze wzgledu na kocie żarcie i akwarium wolelibysmy nie psikać żadnymi Raidami... to samo mam My myslimy walsnie o moskiterach w oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.10.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 A ja mam jeszcze problem w lato z takimi robaczkami czarnymi co leca do wody. Napuscilam wody do baseny, momentalnie przylecialy, skubane plywaly po wodzie laczyly sie w grupki. Bylo ich mnostwo, ciagle nadlatywaly kolejne. Musielismy zrezygnowac z kapieli i wypuscic wode. Co to za cholerstwo i jak z tym walczyc? mozna wogole z tym walczyc? Jesli nie, w upalne lato nie moge skorzystac na ogrodzie z basenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.10.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Ale teraz muchy to pikuś. Wieczorem pojawia się u nas wiele CIEM. A nie łatwo taką ubić Jak to ciem? KapCIEM U nas owocówki , muchy pojedyncze, komarów mniej niż rok temu - miasto opylało jakąś mgłą anty i wybiło chyba co nieco. Za to pająki jak byki - mój synek podziwiał, jak takie bydlę ciągnie ofiarę zamotaną w kokon i przytroczoną do odnóża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 07.10.2006 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 witam. kiedyś, 16 lat temu nabyłam preparat bio kill z pisownią może być coś nie tak. było to super ! stosowałam go na muchy, ale spektrum działanaia miał duże. można było go stosować w szpitalach , kuchniach, przy dziatkach. był super skuteczny , mało szkodliwy. teraz nigdzie go nie mogę kupić .W internecie widziałam tylko na niemieckich stronach. jeśli ktoś coś wie { gdzie i jak go kupić } bardzo proszę o info. pozd .ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 07.10.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 użyłem lepu za 0,60 zł po kilku godzinach złapał kilkadziesiąt wrednych much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman2 07.10.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 u mnie na muchy i komary tylko nieśmiertelna packa.Niestety ściany (i sufit) muszą być domalowywane bo widoki nieapetyczne.Ale pomaga na noc.Słyszałem o jakimś oświetleniu zewnętrznym, które zwabia komary i muchy.Kupiłem taką lampę do wewnątrz ale "cieniutko" zbiera żniwo. Packa lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 12.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ostatnio zamontowalismy rayda owadobójczego do gniazda elektrycznego i wszystko padło. 4 dni sukcesywnie odkurzałam musze trupki i wygląda na to, że ustrojstwo jest skuteczne. Nawe owocówki uciekły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
handelcielaki 29.05.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Ostatnio zamontowalismy rayda owadobójczego do gniazda elektrycznego i wszystko padło. 4 dni sukcesywnie odkurzałam musze trupki i wygląda na to, że ustrojstwo jest skuteczne. Nawe owocówki uciekły Boje sie tych do pradu. Jak mucha wdycha to ja chyba tysz. Jeden koleś dał mi troszku Muszaka co mu sie zostal po smarowaniu domu na te muchy. Posmarowalem pendzlem tam gdzie muchy i dziala Tylko sie boje czy tego tysz nie wdycham ale kumpel mowil ze nie. Czy ktos ten Muszak stosowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 My też mamy problem z muchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieciakus 04.06.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 My też mamy problem z muchami Spróbujcie poszukać po sklepach budowlanych, albo może gdzieś w internecie takich lamp na muchy i komary. Któreś z dzieci przywiozło mi taką w tamtym roku. Jest mniejsza od dużej butelki wody i ma kształt walca. Zawieszamy ją w drzwiach na sznurku , albo nad nami na tarasie(jeśli akurat mamy ochotę na kolację na dworze) i dużo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts