Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunku - muchy nas zjedzą !!!

Recommended Posts

Dawniej na wsi wieszano w stajniach i oborach wrotycz. Miał za zadanie odganiać muchy.

Sam osobiście stosowałem go, ale na komary. Rozgniatałem świeże liście i smarowałem taką papką odkryte części ciała.

Może nie działało tak długo jak np. off ale te kilkanaście minut na pewno.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja uporałem się z tym problemem, miałem sporo much, pewnie z uwagi na to, że mieszkam blisko rzeczki i nieopodal kilku gospodarzy ma krowy i inne chowne zwierzęta. Kupiłem lampe wiatrakową, która zasysa to ustrojstwo do środka, po jakimś czasie opróźniam pojemnik i po kłopocie. Dałem za nią z tego co pamiętam coś koło 320 zł, nazwa to Insectivoro i coś tam dalej. Edytowane przez Elfir

• 1 year później...

Kupiłem kilka tyg. temu MUSZAK z pędzlem- on był kiedyś chyba w 2 buteleczkach- stosowałem w oknach siatki, ale zawsze jakieś muszysko wleciało, a to najbardziej wkurza, zwłaszcza rano, jak nie mogłem dospać przez jakąś natrętną muchę. Posmarowałem w środku futryny, ramy okien i już jest spokój. Jak jakaś mucha wleci, to już do rana nie dociągnie. Kupiłem na Allegro

Myslę, że warto go polecić skoro działa, ale nie wiem jak by działał przy dużej ilości much, u mnie jest kilka dziennie

Pozdrawiam

Z pewnością mnie potępicie ale ja Was nie rozumię. Nie mam owadów w domu bo założyłam w otwieranych oknach siatki na taśmach a w balkonowych i tarasowych na stelażach otwierane. Mieszkam nad stawem więc i komary są na zewnątrz. Jest to b. skuteczna bariera. Siatki z taśmami kupiłam w jakimś większym markecie. Taśma zostanie na framudze okna na zimę a siatkę zdejmę i wypiorę. Stelaże zdemontuję i schowam do piwnicy.

• 5 months później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
  • 11 months później...
Wydaje mi się, że żadna chemia nie jest bezpieczna, ale gdzie się nie obejrzymy to zawsze mamy z nią styczność. Więc niestety nie jesteśmy w stanie tego uniknąć. Dlatego jak mam walczyć z muchami łapką, albo lepami to już wolę kupić jakiś oprysk, choćby nawet ten reset strong i mieć spokój. Niestety przy takiej ilości much jaka jest u mnie to jest jedyne rozwiązanie jakie widzę