Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OLAY - kremy

mati_sowee

Recommended Posts

Gość elutek

używałam, gdy jeszcze nazywały się "Oil of Olaz"

/chyba dobrze napisałam :roll: /

jakieś 15 lat temu, ale nie w Polsce i byłam bardzo zadowolona

po przyjeździe kupiłam i był to ostatni raz - straszna reakcja skóry

/przeterminowany? źle przechowywany? podróba?/

Kupiłam jeden z kremów olay, ok rok temu, supernawilżający, regenerujący, generalnie miał być dla skóry wysuszonej po zimie.

pierwsze kilka dni byłam bardzo zadowolona, ale później to była tragedia

dostałam tak potwornej wysypki, że nie wychodziłam z domu przez tydzień :roll:

pomyślałam, że pewnie to krem nie dla mnie (zaznaczam, ze nie mam jakoś szczególnie wrażliwej skóry) i podarowałam siostrze

siostra niezwykle była zadowolona z kremu, ale też przez kilka pierwszych dni

potem tak jak u mnie, wysypka i silne podrażnienie

Jakiś czas później dostałam od kuzynki pracującej w drogerii krem olay pod oczy

i ten okazał się calkiem w porządku, jednak to poierwsze doświadczenie bardzo mnie zniechęciło do kosm. olay :-?

więc dodam, że kremy używane w gabinetech kosm. mają o wiele mniej konserwantów od tych sklepowych i z założenia muszą lepiej działać bo kosmetyczki nie mające efektów naocznych pozamykałyby interesy. zgłoś się do dobrej kosmetyczki i porozmawiaj z nią. nie opłaca się kupować kremów np. babora za kilkaset złotych bo taki sam efekt a nawet lepszy osiągniesz duuużo taniej. i nie będę ci polecał żadnych firm bo tych gabinetowych nie dostaniesz w sklepie (no chyba że któraś kosmetyczka pracuje na erisie :lol: )

moja mama jest dystrybutorem do gabinetów więc wiem co mówię.

Dla cery suchej polecam LA ROCHE NUTRITC - odżywczo regenerujący dla cery bardzo suchej. Stosuję go tylko na noc, bo przy mojej cerze krem na dzień musi mieć lekką konsystencję. Jak dla mnie jest rewelacyjny, żadnych reacji uczuleniowych, skóra odżywiona, tylko niestety trochę kosztuje - cena ok. 50-60 zł.

Dla cery suchej polecam LA ROCHE NUTRITC - odżywczo regenerujący dla cery bardzo suchej. Stosuję go tylko na noc, bo przy mojej cerze krem na dzień musi mieć lekką konsystencję. Jak dla mnie jest rewelacyjny, żadnych reacji uczuleniowych, skóra odżywiona, tylko niestety trochę kosztuje - cena ok. 50-60 zł.

a jest chociaz wydajny??

wiem co nie co o tych kosmetykach i uwarzam ze są raczej sredniej jakosci. Dla sosob malo wymagajacych.

Na swiecie moze i sa w wielu krajach ale np.w Angli gdzie ich jakos jest znacznie lepsza niz u nas uwazane sa za kiepskie. To jest zdanie jednej z pan ktora miała przyjemnosc uzywac ich i u nas i w Anglii.

Cena moim zdaniem w porownaniu do jakosci jest zbyt wygorowana.