Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karminy...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem baaardzo zainteresowana efektami waszych zmian w projekcie - szczegolnie górą. Też będziemy budować Karminke, ale zaczynamy dopiero wiosną 2008, więc zdjęciami podzielę się w przyszłym roku. Teraz bacznie obserwuję wszystkie "karminowe wątki" i chłonę wiedzę i doświadczenie :):):)

Czy możesz udostępnić swoje zdjęcia? Na razie potrzebne jest haslo :wink:

Pozdrawiam

Justyna

Przepraszam, że tak wprost, napiszę swoją subiektywną opinię :wink:

to co pokazujecie, to kompletne pomieszanie stylów, rzeźbione tralki przy poręczy, a za chwilę szkło i metal

kuchnia raz nazwijmy to klasyczna, a pod spodem pseudonowoczesność (czy koniecznie musicie mieć tą rurę w kuchni :roll: )

te zasłony, typowe dla katalogów , to po prostu.....no nie wiem jak to skomentować, nie róbcie tego, proszę :wink:

jeśli chodzi o podwieszane sufity w wymyślnych kształtach, to najlepiej sobie darować (sama mam jeden taki łuczek nad kominkiem i bardzo żałuję), trąci to kiczem, bardzo.......

piękno tkwi w prostocie, naprawdę

Z tego co widzę, nie możecie się zdecydować jaki charakter ma mieć Wasze wnętrze, a to konieczne, aby stworzyć harmonijną, spójną całość.

Życzę powodzenia w urządzaniu domu :)

Hm, Kuleczka ma niestety dużo racji :roll: Też odniosłam takie wrażenie jak pooglądałam fotki twoich inspiracji. Ale usprawiedliwiam cię ponieważ wiem że zanim odnajdzie sie swój styl mija dużo czasu i człowiek błądzi po różnych trendach. Sama mam podobnie tyle, że ja nie spieszę się z budową i urządzaniem domu, dzięki czemu mam czas na wiele przemyśleń. To naprawdę dużo daje. Z czasem oglądając domy Forumowiczów urządzone gustownie, w jednym stylu, odnajduje sie własny kierunek, trnd...Tylko powoli.

Zasłony są rzeczywiście okropne ale...dla mnie :-? Tobie może się podobają bo ile ludzi tyle gustów. Nie będą jednak pasowały do nowoczesnych schodów czy kuchni. Zastaw wypoczynkowy typowo w retro stylu więc tu pasują te zasłony ale nie nowoczesna kuchnia!!! Zdecyduj się na jeden styl bo rzeczywiście będzie kiczowato.

Popieram Kuleczkę - piękno tkwi w prostocie (nie koniecznie nowoczesnej) :wink:

[email protected], widzę że jednak masz jakiś konkretny plan - kolorystyka i materiały ciepłe, przytulne i słoneczne. Super! Tego się trzymaj, teraz pora na określenie stylu - nowoczesny czy klasyczny? To pomoże ci w dobraniu poszczególnych elementów wystroju wnętrza.

Ja też lubię ciepłe i jasne wnętrza i tak, jak ty zastanawiałam się nad kolorem okien od środka. Wybrałam jednak okleinowane brązowe a konkretnie orzech. Białe może i są jasne ale jak dla mnie za bardzo :lol: Drewnopodobna okleina wydaje mi się przytulniejsza, a dodatki w kuchni tj. blat będą pod kolor okien oczywiście.

:wink: