mmmad 06.11.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Funkcja "Szukaj" dawala rezultat: 8 : 1988 (A wlasciwie teraz bedzie juz inaczej.) Niemniej jednak wczoraj w PRIII uslyszalem, ze poprawna forma to "forowicze". Tak, tez sie zdziwilem, ale uzasadnienie jest logiczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 06.11.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Nie przejmuj się. Z roweru też chcieli kiedyś zrobić "pedałowiec". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.11.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 noooo, jak ja chodziłem do szkoły, to "radio" (studio) było nieodmienialne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.11.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Zwis meski tez kiedys byli ulicznica plaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 06.11.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 ....... nieodmienialne. "O, ...i pan zdanża" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.11.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Zwis meski tez kiedys byl i ulicznica plaska I "podgardle dziecięce" I "drewienka zapalające pocieralne jednostronnie fosforyzowane". A jeśli forowicz ma oznaczać uczestnika forum, to jakim określeniem opiszemy kogoś, kto dostał fory ?... P.S. I słynne "oczko mu wypadło, temu misiu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 06.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 a to znacie?zjeść makaron - makaron został zjedzonyobejść jezioro - jezioro zostało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 06.11.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No a w telewizji ogłoszono, ze dziecko się urodziło z "rękami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.11.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Z zeszytu ucznia: l. poj. : cielę; l. mn. : CIELA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 06.11.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Swoją drogą fajny ten nasz język..Cyt.: Postępowość Judyma leżała w jego reformach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 06.11.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 No a w telewizji ogłoszono, ze dziecko się urodziło z "rękami" Dobrze, że nie z "ręcyma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.11.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 A konserwatora powierzchni płaskich znacie??? Tak czy inaczej myślę że na forum będzie forumowicz i basta Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 07.11.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Tak czy inaczej myślę że na forum będzie forumowicz i basta Sebo8877 W niektórych informatycznie rozwiniętych kręgach forumowicza określają mianem "user". Ja myślę, że to very nie haraszo K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 08.11.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 A konserwatora powierzchni płaskich znacie??? Tak czy inaczej myślę że na forum będzie forumowicz i basta Sebo8877 Konserwatorem powierzchni płaskich byłam jakieś 2 miesiące we własnym domu, dopóki nie zmyłam pyłu budowlanego, bawiłam się w to prawie codziennie. Sebo, Twoja dzidzia ma się urodzić dokładnie tego samego dnia, co ja, bardzo dobry horoskop na ten dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 08.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 No a w telewizji ogłoszono, ze dziecko się urodziło z "rękami" rozczaruje cie-obie formy poprawne:( rękami i rękoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jose33 08.11.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Taka ciekawostka-język polski przygarnął kilka angielskich słówek.Na przykład bicykl w Polsce nazywany jest rowerem bo pierwsze takie wehikuły jakie trafiły do Polski były produkcji firmy Rover.Tram way w Polsce stało sie tramwajem,trolley bus został trolejbusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 09.11.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Lista jest dłuższa: na odkurzacz mówiono wcale nie tak dawno - elektrolux, a na buty sportowe [wszelkiej maści] - adidasy.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 widziałam niedawno buty sportowe firmy... "adidos" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 09.11.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Swoją drogą fajny ten nasz język.. Cyt.: Postępowość Judyma leżała w jego reformach. poryczalam się czy to z zeszytu ucznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 09.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Ja mam zawsze problem z odmianą słowa " iść" Jak jesteśmy np na długim spacerze, to jak ma powiedzieć : Jestem już zmęczona tym...." iściem" ?? ( bo chodzenie to dla mnie całkiem inne słowo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts