LuiLin 29.01.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Witaj LuiLin , nastąpiło przełamanie i ujawniam się na forum Powiem szczerze, że nie mam nawet czasu podjechać na siedlisko od ponad 2 miesięcy jak tylko będę to postaram się porobić więcej fotek i zamieszczę na galerii. Luilin kiedy u Ciebie będą nowe zdjęcia ? Pozdrawiam, Hubu jak się coś zacznie dziać na razie roboty wstrzymane z powodów, które znasz zakończyło się na ociepleniu. w kwietniu zrobimy kominek, nowe okna w jednym pokoju, bo w innych już są wymienione i można się wprowadzać dawno nie byłam, bo miałam tzw. zniechęcenie i dół po świętach wlknocnych planujemy trawnik zacząć odnawiać, łąkę kwietną czy jakoś tak ... ale to chyba osobny wątek i żywopłot z drzewek karłowatych, bo ja nie chcę płotu ani ogrodzenia. więc jak coś się zadzieje to będą a w końcu wiosną może uda Wam się przejechać na tę naszą wioske i zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 29.01.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Mam nadzieję Luilin , że na wiosnę się uda przyjechać. Ja muszę zobaczyć co i jak robiliście, żeby móc przenieść pewne pomysły do siebie. Ja mam mocne postanowienie odwiedzenia siedliska w przyszłym tygodniu, tylko , że obiecuję tak sobie od 4 tygodni i na obiecywaniu się kończy Pozdrawiam, Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 30.01.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jedź jedź ja jak za długo nie widzę to tęsknię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 01.02.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam. Na jakim anka och jesteś obecnie etapie? Co już zrobiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 03.02.2008 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dobre pytanie..... Miesiac za miesiacem leci a moja chalupka jak stala tak stoi . Pozmienialy sie troche moje plany-kiedys mialo byc prosto,sprzedac mieszkanie, kaske przeznaczyc na remont i jak najszybciej przeprowadzic sie z cala rodzinka. Teraz mysle ze za pare lat dzieci sie usamodzielnia,mieszkanie z pewnoscia sie przyda. Tak wiec min. z powodow materialnych remoncik rozloze sobie w czasie ale mam nadzieje,ze na starosc bedzie jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka och 03.02.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Oczywiscie bede parla do przodu ile sie da i w miare postepow bede sie chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 04.02.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dobre pytanie..... Miesiac za miesiacem leci a moja chalupka jak stala tak stoi . Pozmienialy sie troche moje plany-kiedys mialo byc prosto,sprzedac mieszkanie, kaske przeznaczyc na remont i jak najszybciej przeprowadzic sie z cala rodzinka. Teraz mysle ze za pare lat dzieci sie usamodzielnia,mieszkanie z pewnoscia sie przyda. Tak wiec min. z powodow materialnych remoncik rozloze sobie w czasie ale mam nadzieje,ze na starosc bedzie jak znalazl Aniu i to jest bardzo dobry pomysł aby zostawić to mieszkanie też bym nie sprzedawała, mieszkanie zawsze można wynając, albo własnie dziecko może w nim zamieszkać, a domek śliczny, p[owolutku na pewno wszystko wykonczysz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 04.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Kasiaa29 Jaki zbieg okoliczności Cegłów to chyba w miarę blisko Siennicy ? Bo akurat ja w tamtych okolicach nabyłem rezydencję a do Mińska muszę jechac jutro po jakiś wyciąg z ksiąg wieczystych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 07.02.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Tak !!! To w tych rejonach ) Siennice znam, mamy tam przyjaciół A domek twój śliczny, mam nadzieję , że uda nam się kiedyś spotkać, i zapraszam już teras do nas, w Cegłowie są piękne lasy i rezerwat Jedlina ehh, tylko że u nas dopiero projekt kupiony Też niedawno myśleliśmy o kupnie jakiegoś drewnianego domku, ale niestety nic nie udało nam się znaleźć Powiedz, co Cię przywiało w te strony Zamierzasz tu zamieszkać na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 07.02.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Kasiaa29 Trochę dalsza rodzina mojej żony mieszka w okolicach Siennicy i jak jeździliśmy tam czasem to okolica mi się bardzo podobała. Tak więc powolutku pojawiała się idea żeby poszukać okazji ... i tak miejscowy wójek znający temat wiedziący: kto, jak i za ile... znalazł nam coś takiego ja chciałem bardziej na uboczu, bo dom jest we wsi między innymi domostwami...ale jak się trafiło takie to na takowe się zdecydowaliśmy. Jesteśmy tylko w szoku ile rzeczy trzeba będzie zrobić...podłoga, okna ...prawie wszystko. ja osobiście chciałbym za jakiś czas zamieszkać na stałę...ale żona narazie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 23.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam po dłuższym czasie. Dzisiaj udało mi się wyskoczyć do siedliska. Martwi mnie, że z jednej strony podwalina będzie chyba do wymiany...i cały czas widzę tam trasę wytyczoną przez mrówki (też sobie miejsce znalazły). Niebawem pojawi się kilka nowych zdjęć w galerii tylko nie mogę znaleźć kabla do połączenia aparatu z komputerem Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 13.04.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, Dziś finalnie przejąłem klucze do siedliska Do robienia będzie pewnie wszystko - nie było niestety tego widać kiedy jeszcze w domu stały wszystkie meble i leżały wykładziny ;( Zamieściłem nowe zdjęcia tym razem zrobione w przestronnych wnętrzach. Krzywa podłoga, pofałdowane ściany, rozpadające się okna, buszujące korniki ...cały czas nie potrafią mnie do końca zniechęcić W przyszłym tygodniu zrywanie tapet i nie wiem czy już nie ruszymy podłogi. zapraszam zainteresowanych do galerii http://picasaweb.google.pl/Hubu79/ZalesieSiedlisko Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0wy 13.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, Jest, co robić znaczy się jest dobrze Pozdrawiam Mark0wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 21.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Witam, Dziś finalnie przejąłem klucze do siedliska Do robienia będzie pewnie wszystko - nie było niestety tego widać kiedy jeszcze w domu stały wszystkie meble i leżały wykładziny ;( Zamieściłem nowe zdjęcia tym razem zrobione w przestronnych wnętrzach. Krzywa podłoga, pofałdowane ściany, rozpadające się okna, buszujące korniki ...cały czas nie potrafią mnie do końca zniechęcić W przyszłym tygodniu zrywanie tapet i nie wiem czy już nie ruszymy podłogi. zapraszam zainteresowanych do galerii http://picasaweb.google.pl/Hubu79/ZalesieSiedlisko Pozdrawiam, Hubu trzymamy kciuki jakby co - pytaj śmiało i byłabym zapomniała! zapraszam do galeryjki : dom prawie urządzony musialam się pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 21.04.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 widziałem galerię LuiLin - jest super. u mnie jak już wiesz są problemy - ponoć domu nie ma co remontować według specjalistów ale jeszcze sprawdzę innych speców ! Pozdrawiam, Hubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erwicio 21.04.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 LuiLin - jestes moja krajanka. ja pochodze z hajnowki. a teraz mieszkam w bialympozdrawiam:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.04.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Hubu, obejrzałem dopiero dziś zdjęcia Twojej chałupy. No jest super. Ma klimat. Na poważnie, moja komturia była w gorszym stanie. To oczywiście subiektywne odczucie. Myślę, że Twoja... REZYDENCJA, odzyska blask świetności. Trzymam kciuki. Niech drobne niepowodzenia Cię nie zniechęcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubu 22.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Staram się nie poddawać. Jak zdejmę szalunek to wtedy dopiero zobaczę jakie są straty ! I podejmę właściwe decyzje POcieszam się, że skoro stała 70 lat to może i 20 następne też postoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 WitajNajwiększe spustoszenia poczyniła tam wilgoć.Reszta to wtórna i raczej bez pomysłu, działalność ludzka.Kupa roboty....Ale jak się już zrobi...Jak piszesz - szacowanie stanu i wypracowanie koncepcji jest konieczne.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 22.04.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 LuiLin - jestes moja krajanka. ja pochodze z hajnowki. a teraz mieszkam w bialym pozdrawiam:)) krajanka raczej z wyboru Twoje okolice bardzo lubimy z mężem, jeździmy tam o róznych porach roku, najczęściej do Białowieży chociaż może niezbyt często - zwłaszcza od momentu nabycia domu w okolicach Bugu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts