Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

deszczownica. macie? polecanie? odradzacie?

markdottir

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 235
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od dwóch lat użytkujemy panel prysznicowy z deszczownicą. Uwielbiam go. Niedługo zmieniamy mieszkanie i zdecydowanie też będzie tam deszczownica, z oddzielną słuchawką koniecznie. Nie wiem jeszcze czy zdecydujemy się na baterię podtynkową (choć bardzo mi się takie rozwiązanie podoba).

Witam.

A co sądzicie o tym :

http://www.allegro.pl/item989706259_grohe_euphoria_deszczownica_bat_termostat_27296.html

cena zachecająca i producent niby tez:)

to co - nikt nie miał do czynienia z tym zestawem?

Nic nie doradzicie? Waham się-bo jak na tę firmę -jest to dziwnie tanie -podobno i Grohe teraz robi w Chinach :[

Już niczego nie można byćpewnym

to co - nikt nie miał do czynienia z tym zestawem?

Nic nie doradzicie? Waham się-bo jak na tę firmę -jest to dziwnie tanie -podobno i Grohe teraz robi w Chinach :[

Już niczego nie można byćpewnym

Jest dziwnie tanie bo w tej chwili każdy dobry producent ma w ofercie zestawy w promocyjnych cenach i sprzedaje je do hurtowni po 20, 30 sztuk- stąd dobra cena. Nie trzeba bać się o jakość towaru bo to asortyment z katalogu a nie jakieś produkty marketowe. Podobną promocję ma Hansgrohe z linku mateuszs'a.

• 3 weeks później...

My z mężem używamy od pół roku zestawu Kludi Zenta z termostatem. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Słuchawka prysznicowa z deszczownicą rewelacyjnie się uzupełniają. Umycie się pod samą deszczownicą byłoby technicznie trudne.

Mamy dokładnie tę deszczownicę:

http://www.kludi.com/pl/produkte-brausen-dss.php

• 2 weeks później...
ja mam panel prysznicowy deante gometrio z deszczownicą. Jestem jak najbardziej zadowolona, Podczas prysznica nie trzeba trzymac słuchawki w rękach, niemniej jednak sluchawka przydaje sie do mycia prysznica albo po prostu kiedy nie chce zmoczyc włosów,itd.itp. Z perspektywy czasu deszczownica to dobry wybór ale rownież z opcją słuchawki

W wątku o brodzikach prysznicowych podawano, że odpływ liniowy musi być dostosowany do wydajności deszczownicy. I obliczano to na 35 l/min, co przy codziennych prysznicach po 5 min daje prawie 5 m3 wody.

Przykład: deszczownica http://www.aquaprima.pl/product_info.php?cPath=143_187&products_id=1184&osCsid=fff97b261068a15c46cc550b4b28962f ma wydajność 20-26 l/min. Policzmy średnio 23 l * 5 min * 30 dni = 3,5 m3 wody (tyle to ja zużywam na jedną osobę miesięcznie razem z praniem, myciem naczyń i gotowaniem)

Ja tez będę mieć deszczownicę, jeszcze nigdzie nie testowałam więc nie wiem jaka będzie, ale znajomi mają i są zachwyceni, jedyny problem w tym, że jak ktoś przed Tobą jej używa i zapomni wyłączyć to kolejna osoba odkręcając wodę np. żeby wykąpać dziecko ma niespodziankę z góry...

My z mężem używamy od pół roku zestawu Kludi Zenta z termostatem. Jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Słuchawka prysznicowa z deszczownicą rewelacyjnie się uzupełniają. Umycie się pod samą deszczownicą byłoby technicznie trudne.

Mamy dokładnie tę deszczownicę:

http://www.kludi.com/pl/produkte-brausen-dss.php

Mam małe pytanko do zestawu Kludi Zenta- czy dostaliście gwarancję ?

Ja zakupiłam baterie z termostatem Kludi Zenta i nie było gwarancji papierowej . Pisałam do sklepu internetowego aby ją uzyskać i dostałam informację zwrotną,że Kludi nie dołącza do swoich produktów gwarancji????? CZy wy dostaliście taką pisemną gwarancje?

Mam małe pytanko do zestawu Kludi Zenta- czy dostaliście gwarancję ?

Ja zakupiłam baterie z termostatem Kludi Zenta i nie było gwarancji papierowej . Pisałam do sklepu internetowego aby ją uzyskać i dostałam informację zwrotną,że Kludi nie dołącza do swoich produktów gwarancji????? CZy wy dostaliście taką pisemną gwarancje?

Nie, pisemnej gwarancji nie było. Oprócz paragonu/faktury w zestawie dostaliśmy małą karteczkę "Quality products from Kludi" z numerem nabitym chyba pieczątką. Kartka ta pochodzi od firmy Kludi i według tego, co jest na niej napisane, to świadczy o tym, że produkt został sprawdzony pod względem jakości przed opuszczeniem fabryki. Dostaliśmy takie dwie kartki - jedna była w pudełku z deszczownicą, a druga w pudle z baterią. Pisemnej gwarancji nie było w żadnym z tych dwóch opakowań - zamawialiśmy osobno baterię i osobno deszczownicę (najpierw baterię, a kilka miesięcy później deszczownicę). Rozumiem, że reklamować te produkty można na podstawie paragonu lub faktury. Teraz chyba większość produktów ma gwarancję na podstawie dowodu zakupu.

Wszystko fajnie tylko trzeba wiedzieć na ile taka gwarancje daje producent- a bez karty gwarancyjnej tego nie wiemy.Podobno na baterie termostatyczne dają 5 lat gwarancji.Cy ja za 4 lata będę o tym pamiętać? Producent chyba na to liczy - a to już jak dla mnie nieuczciwośc Nie mówiąc ,ze na jakiej podstawie ja mam wiedzieć ,ze to właśnie 5 lat gwarancji - na podstawie reklam ,których za 4 lata może już nie być ?