Maja68 12.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Prosze o opinie na w.w. temat. Może ktoś ma taka wersję ogrzewania.Wybrałem ogrzewanie przyszlego domku prądem + kominek z DCP.Poszukuję namiarów na kogoś kto zrobi koncepcje takiego ogrzewania ( dobór grzejników, ciiepła woda ). Może Jezier się odezwie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny27 13.11.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 witam zastanawialem sie nad sufitowym, nawet bylem w domu gdzie zastosowano podobne rozwiazanie - jednak po przemysleniach wybralem piece akumulacyjne dunamiczne + kominek z dgp Zadecydowaly wzgledy ekonomiczne - w piecu moge akumulowac energie w duzo tanszej taryfie nocjen - 0,215zł Kwh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 13.11.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Prosze o opinie na w.w. temat. Może ktoś ma taka wersję ogrzewania. Wybrałem ogrzewanie przyszlego domku prądem + kominek z DCP. Poszukuję namiarów na kogoś kto zrobi koncepcje takiego ogrzewania ( dobór grzejników, ciiepła woda ). Może Jezier się odezwie ? Sufitowe elektryczne? Dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 13.11.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 johny 27 :Czy piece akumulacyjne masz tylko na dole , czy również na poddaszu ( jesli masz dom z poddaszem uzytkowym ) ? dla zainteresuwanych podaje adres www : ccc.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 13.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Promienniki sufitowe elektryczne sprawdzają sie bardzo dobrze w przypadku wysokich pomieszczeń. Wysokie oznacza powyżej 4m. Dlatego promienniki (częściej gazowe niż elektryczne) są najczęściej stosowane do ogrzewania wszelkiego rodzaju hal. Mają w takim przypadkujeszczę tę przewagę, że mechanizm przekazywani ciepłą jest tu inny, nie jest grzane powietrze w całej kubaturze i dlatego są najekonomiczniejszym sposobem ogrzewania wysokich pomieszczeń (nie licząc podłogówki). Jednak to co jest ich zaletą w takich przypadkach jest wadą w przypadku zastosowań domowych i biurowych. Są co prawda takie rozwiązania na rynku, ale niestety użytkownik odczuwa gorąco w głowę i nie jest to przyjeme. Używam promiennika do dogrzewania łazienki i musze powiedzieć ze ciepło jest, ale nie jest to zbyt przyjemne w odczuciu. Trzeba pamiętać, zę jeśłi np schowasz sie pod kocem to promieniowanie nie dotrze do twojego ciała i nie bedziesz czuła tak przyjemnego ciepełka jak to normalnie mamy w zwyczaju odczuwać. Ogólnie do pomieszczeń mieszkalnych nie zalecałbym takiego rozwiązania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 13.11.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czyli pozostały piece akumulacyjne + konwektory na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 13.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Hmm, mogłoby być dobre w sypialni, dla tych którzy lubią spać na golasa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 13.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 jeszcze jak z funkcją solarium.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 13.11.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czyli IR + UV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spe3dy 12.09.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Witam, zastanawiam się nad zastosowaniem ogrzewania promiennikowego, z tym że chodzi o zastosowanie go w bloku, w mieszkaniu. Chodzi raczej o względy komfortu - słyszałem, że jest to "przyjemne" ogrzewanie, bo nic nie wieje i nie ma w jednym miejscu w mieszkaniu gorącego grzejnika... Czy wie ktoś gdzie można obejrzeć i jakby przetestować takie ogrzewanie? czy jakieś firmy mają takie coś w sprzedaży, podłączone, żeby można poczuć jak to działa na własnej skórze?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.09.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Ja mam w niektórych biurach i na produkcji.Skąd jesteś? Talbot opisuje temat właściwie. PozdrawiamBogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miedziannik 13.09.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Witam. Zgadzam się z bogusławem (kurde, chyba mnie zamuliło) Talbot ma rację. Mam jeszcze inne ogrzewanie co "nie wieje",ale nie jestem sprzedawcą i teraz nie sprawdzisz=następny tydzień gorący Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts