agnes943 12.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 witam serdecznie forumowiczow! Jestem laikiem w temacie a czekaja mnie remonty w 100-letnim domu .Moja druga polowka kocha sie we wszystkim co stare i sciana w korytarzu ma byc wylozona stara cegla.Obecnie cegla jest w oplakanym stanie (wg mnie).Co mozna zrobic zeby sciana wygladala estetycznie.Bede wdzieczna za kazda podpowiedz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 12.11.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Gipsar na sciane a połowicy kup stara maszyne do szycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 13.11.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Nie ma to jak dobre rady, które wiele wnoszą w temacie... Szczotka druciana, ewentualnie wiertarka do tego, szop albo inny specyfik i duuuużo pracy w pyle, ale efekt końcowy może być wart tego. Na koniec wedle upodobań fugowanie, jakaś impregnacja. Widziałem takie ściany - przed remontem większość pukała sie w głowę. Po remoncie większość zazdrościła. W domu mam kilka ścian z cegły - ale to już kwestia gustu. Zależy jaki jest stan faktyczny tej cegły i jaki efekt końcowy chcesz osiągnąć. Jeśli coś na wzór "doskonałości" klinkieru - to raczej sobie daruj, jeśli klimat starego muru - warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fructosa 18.07.2018 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Czy ktos ma u siebie sciane z cegiel? Planuje taka w kuchni i bardzo prosilabym o zdjecia, gdyz nie wiem jaka podloga bedzie do tego pasowac. Teraz wszyscy, albo raczej 90% osob kladzie gres drewnopodobny, a ja chcialabtm cos bardziej uniwersalnego w postaci plytek, ale nie wiem jakie. Najlepiej gdybym mogla takie same polozy w kuchni, korytarzu i lazience. Bardzo prosze o inspiracje. Google takowych w pelni nie dostarcza gdyz nie znalazlam jakie plytki beda ladne do tych 3 pomieszczen jednoczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2018 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 mam klinkierową, czerwoną ścianę w korytarzu do kuchni. W korytarzu, łazience i kuchni ten sam gres - szary, maziajowaty, przypominający beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.07.2018 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Mam ściany z cegły w sypialni tu mamy gres drewnopodobny, w łazience jasne płytki podłogowe w stylu trawertynu, w holu -podłoga z granitu, na klatce schodowej schody sa kamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.07.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2018 witam serdecznie forumowiczow! Jestem laikiem w temacie a czekaja mnie remonty w 100-letnim domu .Moja druga polowka kocha sie we wszystkim co stare i sciana w korytarzu ma byc wylozona stara cegla.Obecnie cegla jest w oplakanym stanie (wg mnie).Co mozna zrobic zeby sciana wygladala estetycznie. Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. pozdrawiam Szanowna Pani, jeśli cegła jest w złym stanie, to przywrócenie jej estetycznego stanu jest możliwe, jednak wymagać będzie dużo pracy. Konieczne będzie przede wszystkim dokładne oczyszczenie powierzchni z użyciem narzędzi mechanicznych i jej odpylenie. Potem cegły można zaimpregnować lub wykonać fugi. Jeśli uzna Pani tego typy prace za zbyt czasochłonne, to rozwiązaniem jest oczyszczenie podłoża i jego zagruntowanie gruntem ACRYL-PUTZ® GU40 i montaż płyt gipsowo-kartonowych, które można spoinować z użyciem masy szpachlowej ACRYL-PUTZ® MS 30. Inna możliwość to zagruntowanie cegieł i aplikacja tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts