Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okrągłe okno!

soNIa_m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

poszukuję porady jak i gdzie kupić karnisz do takiego okna?

Widziała u krawcowej zdjęcia pięknie ubranego okienka kołowego. Taka finana na pół na krzyż przełozona. Karnisz był półokragły. Szukałam u nas w sklepach ale nigdzie nie było?

Może ktoś ma/wie gdzie nabyć?

Ja mam u siebie okna półokrągłe i karnisze do nich będę zamawiała w firmie króta projektuje i "ubiera" okna . Karnisze zamawiają na wymiar .

Pozdrawiam

• 6 months później...

Jedną z pierwszych zmian w moim projekcie było duże okrągłe okno ( zamiast klasycznego ) w jadalni . Drugie małe okrągłe okno w łazience . NIE ŻAŁUJĘ . Murarz narzekał i odradzał , nawet podbił cenę za obmurowanie tych okien ale mnie nie zniechęcił =) Okrągłe okno jest mega efektowne ! Moje jest od południowej strony wiec daje piękną bajkowa poświatę ! Pod okrągłym oknem będę miała okrągły stół - jadalnie .

Jeżeli chodzi o zasłonięcie okna to ja szczerze mówiąc ogólnie nie lubie zasłon , firanek , zazdrosek itp Aktualnie mam gołe okna i jestem szczęśliwa , choć może dlatego że mieszkam na 8 piętrze ;)

Za płotem nie mam na razie żadnego sąsiada ale biorę pod uwagę że prędzej czy później ktoś bardziej lub mniej wścibski kupi działkę obok - mam więc oczywiście plan awaryjny ;) Sąsiad za płotem = zasłona na okno . Planuje takie rozwiązanie - na samej górze pod sufitem zamontuje szynę , taką samą na dole przy podłodze . Na tych szynach będzie jeździł sztywny pas materiału . Jak będzie pośrodku szyn to bedzie zasłaniał okno , jak bedzie po boku szyn to będzie wyglądał jak pionowy pas / żagiel . Ważne by był to naciągnięty sztywny materiał jak na roletach no i dobrze by był po prostu ładny .

Moje okno w jadalni :

http://www.aukcjoner.pl/gallery/002716681-.html#I1

Edytowane przez Miłeczka

• 1 year później...

Odświerzam watek. Szukam pomocy.

Mam w łazience okrągłe okno.

PICT7099.JPG

Problem jest z płytkami. Wokół okna beda kafelki, w środku k-g pomalowany na biało. Problem pojawia się na łączeniu. szlifowanie tak przyciętych płytek nie wchodzi w grę. Szukaliśmy takiej listwy, którą można by to wykończyć. Ale mamy kłopot. Te gięte nie są na rogi, a te na rogi nie da się wygiąć :(

Czy ktos z Was miał podobny problem? I jak go rozwiązaliście?

• 1 month później...