Nikola79 18.11.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 kakusku niemam pojecia jaki sonia ma projekt widzisz ja pierwotnie mialam miec kuchnie przy tym wyjsciu na taras no ale w realu jak dom stanal okazalo sie to niemozliwe hehe jutro jak bede w pracy to wkleje jakies zdjecia kakusku kiedy macie zamiar budowac??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 18.11.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Ja dopiero kupilam dzialke musze czekac zeby wszedl plan zagospodarowania i stala sie budowlana(moze w marcu) ale d tego czasu chcialm przygotowac sobie papierologie.prad itd wiec gdyby wszystko dobrze poszlo na wakacje moze zrobilabym fundamenty Bardzo chcialabym w tym roku juz cos zaczac. To czekam w takim razie na fotki-mam nadzieje ze zkazdej strony pokazesz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 19.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 kakusku wklejam dwa zdjecia domku , na jednym daszek byl akurat nieskonczony i okragle okno zaslania drzewko , a na drugim daszek skonczony ale spierniczony tak bez sensu go zrobili ze jak to zobaczylam to myslalam ze ich pozabijam ehhe ja specjalnie zrobilam okno okragle a oni mi go zaslonili wiec daszek bedzie poprawiony zeby moje okno bylo ladnie widac http://img100.imageshack.us/img100/5985/14667697aa5.th.jpg http://img100.imageshack.us/img100/7521/dsc00272xo7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 19.11.2007 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 19.11.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Nikola witaj! No rzeczywiscie ci troche ten dach spierdzielili z tym oknem-nie puszczaj dopóki nie poprawią Ale domek fajniutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lorena 19.11.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam też mam okrągłe okno na klatce schodowej. Uwielbiam je. http://img517.imageshack.us/img517/3882/dsc02974sk1.th.jpg Mam nadzieję że bedzie widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 19.11.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 U siebie mam dwie "ćwiartki" - lekko widać je na avatarku. Oczywiście były to najdroższe okna i póki co są najbardziej zawodne - mamy rozwierno uchylne i mechanika klęknęła już dwa razy. Byliśmy zdecydowani je dać ze względu na poprawę estetyki naszej "stodoły" i tak też jest - wyglądają fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 19.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Sonia ja niewiem jak oni wpadli na to zeby ten daszek tak zrobic szczegolnie ze w projekcie ten daszek byl ponizej , no ale niemaja wyjscia beda na swoj koszt obnizac ten daszek i wtedy wkleje zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.11.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Nikola79bardzo ladny masz domek.Rzeczywiscie okno prezentuje sie swietnie i ozdabia elewacje.Czyzbys miala wjazd od zachodu skoro z przodu domku masz taras?Ja wlasnie mam wjazd od zachodu ale taras chce miec z tylu domku zas ewentualnie salon dam od frontu (mam przed domkeim droge przejzadowa).Podobaja mi sie u Ciebie jeszcze lukarny w dachu-szczegolnie ta od frontu bo jest taka szeroka [/b]soNIa_mdzieki za stronke-a ja myslalam ze juz wszystkie projekty ogladnelam hehehehe-jakos na to biuro nie trafilam-poogladam zaraz ich domki. Musisz znalezc dobra ekipe do tego domku bo chyba nie ejst najprostszy w budowie(nierowny dach troche zalaman) Mi podoba sie oprocz Lawendy jeszcze Melodia z http://www.krajobrazy.com.pl i mimo ze ma bardzo podobny uklad na dole i wiekszy kat dachu to gore ma znacznie ciasniejsza .Moze gdyby ja wydluzyc na 16 metrow gora tez zrobilaby sie taka przestronna. Co do budowy na odleglsoc to ja jestem napalona zaczac jak najszybciej mimo ze tez nas nie ma w kraju (Irlandia) Ceny ciagle rosna i boje sie ze rok lub dwa juz wogole nic nie wybuduje.Chce zrobic stan surowy zamnkniety a wykanczac po powrocie.Moze jestem naiwna ale ufam ze ekipa mi dobrze wybuduje dom bo i tak duzo sie nie znam na budowlance wiec bledow i tak sama nie wylapie(grunt to dobry kierownik-mam nadzieje ze tfarie na takiego ) Na sama mysl o budowie robi mi sie goraco wiec moze i dobrze ze mnie tam nie bedzie-o tyle zdorwsza bede Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Oj ale dowalilam z tym czarnym -sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 19.11.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 KAKUSKU wjazd mam od poludnia a taras od wschodu (tak powiedzial moj tata hehe u nas jest ulica zamknieta wiec nikt nam nie bedzie przeszkadzal na tarasie :)dodam jeszcze ze mam tak piekny widok z ogrodu cala panorama Tatr podana jak na talerzu a z gory widac Gorce , dom ustawilismy tak zeby w ogrodzie jak najdluzej bylo slonce co do lukarn to mi sie strasznie podobaja te boczne , u nas na podhalu to malo jest jeszcze domow z czterospadowym dachem wiekszosc takich wielkich chalp z dwuspadowym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.12.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 jedno z okien sorry za jakość http://images31.fotosik.pl/69/750df63948ccc1f2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZEFLERA 09.01.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam też mam okrągłe okno na klatce schodowej. Uwielbiam je. http://img517.imageshack.us/img517/3882/dsc02974sk1.th.jpg Lorena, a szybę masz w nim zwykłą? CO zrobiliście, żeby sąsiedzi nie zaglądali do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 10.01.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Witam. Widze , że zwolenników okragłego okna przybywa.Jeśli ktoś liczy się z kosztami to zły wybór. Za każdy brak konta dopłata około 50%. A potem problem z zasłonięciem. Oczywiście da się założyc żaluzje lub inną technike osłonową ale uprzedzam , że to koszta spore.Poza tym roleta zewnętrzna czy moskitiera - kolejny problem.Tak, że naprawde ten element domku trzeba dokładnie przemyślec. Pozdrawiam i życzę najlepszych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 10.01.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Ja mam okrągłe okno w łazience w bloku. Po kilku latach nie wzbudza mojego zachwytu Mam zrobiony pojedyńczy karnisz na którym wiszą zasłonki. (zasuwam tylko gdy kąpię się w wannie naprzeciwko okna), zaś w połowie okna jest zazdroska i "firanka" półokrągła. To wystarcza by przysłonić sie przed wzrokiem sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 11.01.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Tiga przysłonić rzeczywiście przysłoniłaś, ale efekt sądze, że kiepski. Nie obrażaj się, ale przy jednym małym oknie tyle osłon?Po to ludzie wstawiają okna niestandardowe, ażeby były ozdobą ( troche kosztuja).Więc takie okno trzeba wyeksponować, a nie obwiesic z każdej strony materiałem.Oczywiście to tylko moje zdanie i nie gniewaj się na mnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 11.01.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Nie obrażam się Ale niestety muszę mieć możliwość zasłonięcia sie, nie lubię paradować nago przed sąsiadami Firanka przepuszcza światło i w dzień wystarcza, a zasłonka musi być gdy zapalimy światło przy kąpieli w wannie. Innego rozwiązania nie znalazłam. Niektórzy sąsiedzi mają żaluzje, ale kształt okna sie za nimi skrywa zupełnie. Na szczęście z wanny mało korzystamy (prysznic jest na tej samej ścianie co okno, więc nie trzeba zasłaniać). Jakbym to ja decydowała o kształcie okna w mojej blokowej łazience zdecydowanie wybrałabym kształt kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcynka 11.01.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Ja również jestem zwolenniczką okien o narmalnych kształtach. Weszłam tu i napisałam tyko dlatego, że ludzie często później żałują okien okragłych czy też trójkątnych. Wiem to z własnego doświadczenia ponieważ mąż prowadzi firmę z technikami osłonowymi i oknami. I często gęsto jest tak, że jak przyjdzie przysłonic takie okno to ludzie są zdziwieni, że drogo wychodzi. Poza tym tak jak napisałam, wstawienie moskitiery od owadów czy nawet rolet zewnętrznych - to kolejny problem A przy budowie o takich rzeczach końcowych się nie myśli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 23.05.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Coś mało tych pomysłów na okrągłe okno - zmartwiliście mnie Też jestem posiadaczką takowego. Nie podoba mi się zbytnio pomysł wieszania firanek w łazience i nie wiem jak przysłonić je wieczorową porą . Może okleje je folią lustrzaną od zew. Pewnie pochłaniałaby światło dzienne, ale nie mam innego pomysłu. Co sądzicie? Moje okno: http://lh3.ggpht.com/jolibis/R7ANDT2RE7I/AAAAAAAAAls/_x_eRLUfLCg/s288/PICT0007.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 29.05.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Mam dwa okna,może nie okrągłe ale owalne. Jedno w spiżarni a drugie w łązience. Docelowo będa miały szyby matowe. Sa już zrobione ale nie wstawione. Drewniane ze szprosami. Jak już wstawie to wrzucę fotkę, póki co są tylko otwory okienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts