Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziedzctwo sarmackie a pieniactwo, Barbossa studum przypadku

Kat_Socjologii

Recommended Posts

Żeby podtrzymać dyskusję.... Tak z dystansu trochę patrząc - forum jako takie służyć ma wymianie doświadczeń (domniemuję że budowlanych) czy raczej budowaniu własnej legendy opartej na erudycji i ciętym ripostom? Fakt że może czasem nudno się robi w temacie, ale rozbawianie tłumów nie służy wymianie doświadczeń a jedynie zabawie. Pewnie stąd takie problemy w znalezieniu odpowiedzi na dręczące pytania przy opcji szukaj, bo sporo dyskusji przeradza się w radosne polemiki i pojedynki słowne (czasem całkiem zabawne i sympatyczne - czasem mniej). Ale jak we wszystkim - trzeba znać umiar. Jak na razie nie znalazł się nikt odważny żeby narazić się prześmiewczej górze rankingu ?

• Odpowiedzi 207
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Motto Barbossy jest w stylu fraszek Staudyngera, Fredry i innych znakomitości.

Proponuję zająć się i przeanalizować np. takie mootto:

Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.

Poprzednio cytowane motto Barbossy, jest nieporównanie bardziej finezyjne i polega na grze słów. Jest to motto dla dorosłych, lecz o określonym smaku.

Przypomina mi natychmiast popularną wśród u braci studenckiej przełomu lat 60-70 - grę półsłówek.

"tenis w porcie - ------" :wink:

O widze ze nie tylko mnie denerwuje barbossa :) choc ostatnie nie powiem coram mniej. Człek jest widac nadpobudliwy ale co mu zrobic niech sobie pisze. Chyba zaczynam go nawet rozumiec nikt go nie słucha na codzien to tu sie udziela.
O co Ty nie powiesz :-?

Nie rozumiem doprawdy tego zainteresowania Barbossa i tym wracaniem do tego temaru.

To forum publiczne , sa rozni ludzie , jednych sie lubi , innych nie .

Nie trzeba z kazdym rozmawiac , kazdego czytac , mozna przewinac.

Mnie najbardziej irytuja tchorze , ukrywajacy sie pod nowym nickiem po to zeby komus przywalic. :-?

O widze ze nie tylko mnie denerwuje barbossa :) choc ostatnie nie powiem coram mniej. Człek jest widac nadpobudliwy ale co mu zrobic niech sobie pisze. Chyba zaczynam go nawet rozumiec nikt go nie słucha na codzien to tu sie udziela.
O co Ty nie powiesz :-?

Nie rozumiem doprawdy tego zainteresowania Barbossa i tym wracaniem do tego temaru.

To forum publiczne , sa rozni ludzie , jednych sie lubi , innych nie .

Nie trzeba z kazdym rozmawiac , kazdego czytac , mozna przewinac.

Mnie najbardziej irytuja tchorze , ukrywajacy sie pod nowym nickiem po to zeby komus przywalic. :-?

Moze zrozumiesz:

Blondynka jedzie windą i nagle wsiada do windy jakiś facet i pyta się:

- Na drugie?

- Magda.

Żeby podtrzymać dyskusję.... Tak z dystansu trochę patrząc - forum jako takie służyć ma wymianie doświadczeń (domniemuję że budowlanych) czy raczej budowaniu własnej legendy opartej na erudycji i ciętym ripostom?

kładziesz nacisk na słowa "wymianę doświadczeń" zamiast słowo "forum", czemu? to raz

dwa: chyba już wszyscy wiedzą, że mam np licznik w CTOHD, a co za tym idzie budowanie wlasnej legendy (chociaż... :-? )

chcesz porad

tu otrzymasz, bez zbędnych tekstów, żenujących żartów, sama kwintesencja ZA DARMO :o

Fakt że może czasem nudno się robi w temacie, ale rozbawianie tłumów nie służy wymianie doświadczeń a jedynie zabawie. Pewnie stąd takie problemy w znalezieniu odpowiedzi na dręczące pytania przy opcji szukaj, bo sporo dyskusji przeradza się w radosne polemiki i pojedynki słowne (czasem całkiem zabawne i sympatyczne - czasem mniej).

polecam link powyżej, proponuję także rozważenie opcji abstynencji forumowej, albo poznanie alternatywnych mozliwości wyszukiwania na forum interesujących Cię "problemów"

Ale jak we wszystkim - trzeba znać umiar. Jak na razie nie znalazł się nikt odważny żeby narazić się prześmiewczej górze rankingu ?

zapomniałeś dodać "oświetlonej"

życząc podchodzenia z dystansem i większym poczuciem humoru

pzdr

ps

kat się jeszcze pojawi... :-?

uprzedzam dywagacje - to nie ja

no po prostu nie mogłem się powstrzymać, o mało nie zapomniałem o moim ulubieńcu

bdyta1

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...

jeżeli ja jestem nadpobudliwy to Ty

jesteś bandą wyposzczonych królików w jednym chomiku

Motto Barbossy jest w stylu fraszek Staudyngera, Fredry i innych znakomitości.

Proponuję zająć się i przeanalizować np. takie mootto:

Na forum zawsze się znajdzie jakiś smutny fajfus, który będzie mówił co trzeba robić i jak trzeba żyć, bo akurat wstał lewą nogą albo zaczepił chu...em o sprężynę w materacu.

Poprzednio cytowane motto Barbossy, jest nieporównanie bardziej finezyjne i polega na grze słów. Jest to motto dla dorosłych, lecz o określonym smaku.

Przypomina mi natychmiast popularną wśród u braci studenckiej przełomu lat 60-70 - grę półsłówek.

"tenis w porcie - ------" :wink:

Bogus wiedziałem ,że o mnie nie zapomnisz :lol: :lol: :lol: jestem pewien ,że pamiętasz także moje poprzednie motto ???????/

Eeeee, to już było.

Skorzystaj z opcji "szukaj"

KACIE, wróć i wyjasnij, o co Ci chodziło. Jesteśmy z Tobą, my cała forumowa śmietanka trzymająca władzę..., wszyscy sie tu zlecielismy, na same hasło, awantura na forum....

BARBAROSSA to uosobienie wszelkiego forumowego DOBRA :D

OLIMP FORUM - oświecona góra rankingu...

jeżeli ja jestem nadpobudliwy to Ty

jesteś bandą wyposzczonych królików w jednym chomiku

prosze zdradź, jak stać się świętym olimpem na forum, tak szybko..., eee, ale co z chomikiem?

długi, chyba nie sądzisz, ze zmienił bym orietacje seksualną :o

A tak powaznie, to wole postacie "wyraziste i z polotem", niż smutasów i sfrustrowanych, zagubionych i niedocenianych pieniaczy :lol:

Czyli : Niech żyje Barbossa - bo zmusza do samodzielnego myslenia.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...