Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEBLE ogrodowe z żeliwa, żeliwne, metalowe

Recommended Posts

Mamy taras wyłożony terakotą, a na tarasie meble ogrodowe z żeliwnymi nóżkami. Macie może jakiś pomysł, jak chronić terakotę przed porysowaniem przez żeliwo? Co podłożyć pod nóżki ławek i stołu? Coś, co nie będzie się zgniatało pod ciężarem mebli i nie zabarwi płytek pod wpływem wilgoci. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie :)

• 5 months później...
  • 7 years później...

Dzien dobry Panstwu,

Pozwole sobie podzielic moim doswiadczeniem z meblami metalowymi do ogrodu.

Szukalam w internecie portali sprzedawajacych(przyklad meble metalowe z zeliwa lub aluminium):te pierwsze byly piekne,drogie i ciezkie;aluminiowe zas bardzo drogie(przyklad:(http://www.ogrodowysalon.pl/product/aluminiowe-meble-ogrodowe-santa-monica.html-stol 120 cm srednicy + 4 krzesla ,calosc za 4700 zl plus przesylka)

Znalazlam podobne na portalu angielskim,zatem w Anglii,portal w jezykach angielskim,francuskim,niemieckim ,holenderskim);http://www.lazysusan.fr/sarah-table-exterieure-blanche-4-places/ za 600 €,czyli 2400 zl,pozostalo pytanie ile bedzie kosztowac przesylka do Wielkopolski?

Na portalu mozna bylo zostawic numerr telefonu gdyz proponowali oddzwonic.Po chwili dzwonili,wytlumaczylam o co mi chodzi.Nastepnego dnia mialam juz kosztorys z propozycja:600 € meble i 30 € przesylka.Zaplacilam przez Pay Pal i po 5 dniach kurier przybyl do domu o 10:00 rano ! Caly czas sledzilam przesylke ktora wazyla 51 kg,w 3 paczkach,wedrowala z Anglii do Holandii,potem do Warszawy a stad do Kalisza ktory dostarczyl paczki do mnie do domu.Przyszly pieknie,solidnie zapakowane,bez zadnej skazy,do montazu.Nie brakowalo najmniejszej srobki .Jestem osoba sedziwego wieku i zlozylam je sama.

Zatem nie obawiajcie sie porownywac ceny polskich portali z tymi zagranica bo w moim przypadku roznica zaoszczedzonych pieniedzy byla kolosalna:50%,wliczajac przesylke.

Tapicer uszyl mi na fotele piekne grube ,wygodne poduchy i mam teraz solidny,pieknie prezentujacy sie komplet na taras,z aluminum ,wybralam kolor bialy..

Mile wszystkich pozdrawiam.

Barbara