Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile zarabiamy - netto?

Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)  

569 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile zarabiamy? (wszystkie dochody - na rękę)

Recommended Posts

a ja zarabiam te 12.5 tys na rękę, do tego żona 2.5 więc razem mamy 15 tys. [...] Po co mi lepszy aparat cyfrowy? Większy telewizor? Droższy samochód? Sam fakt, że jak będę chciał, to mogę sobie pójść i kupić dowolną rzecz zaspokaja moje łaknienie zakupów....

Kleofas, sprecyzuj proszę, jeśli możesz.

Czego Wy macie 15tys. na rękę??? :o

ciężarówek złota, ton studolarówek?

A jeżeli PLNów, to proszę napisz; 15tys. dziennie czy na godzinę?

Bo czegoś tu nie rozumiem?

pozdrawiam

Robert

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Kleofas, sprecyzuj proszę, jeśli możesz.

Czego Wy macie 15tys. na rękę??? :o

ciężarówek złota, ton studolarówek?

A jeżeli PLNów, to proszę napisz; 15tys. dziennie czy na godzinę?

15 tys. PLN netto miesięcznie

Nie czepiam się. Miłe pieniądze. A Twoje do nich podejście bardzo sensowne.

Zdziwiło mnie tylko stwierdzenie:

...jak będę chciał, to mogę sobie pójść i kupić dowolną rzecz...

• 2 months później...

do KLEOFAS - ppiękny text ... wręcz przypomina mi kogos znajomego ... ale to w Warszawie - okolicach.

Natomiast, zaglosowalam w ankiecie .... wychodzi gdzie w środku.

A sprawa dochodowa ma się następująco :

na poczatku roku ... gdzies do połowy 9000-10000pln /netto - rodzina 3 osobową z czego jedna osoba .. ma 1 rok.

miesięczne wydatki na mieszkanie warszawa : czynsz 390, inne opłaty (telefon stacjonary i kom męza ( moja służbowa) 150pln, kablówka 85, parking strzezony 160, prad ok. 60pln miesięcznie, 1 auto paliwo 600pln, kart kredyt : ok. 800pln, pomoc teściowej na emeryturze 500pln, pomoc mojej babci na leki 200pln. Kredyt mieszkaniowy 1400pln.

no i teraz policzmy .... to wyszło prawie 3000 plus ten kredyt.

No i .. własnie kredyt powyższy (20lat) jest na kupno domku do remontu a raczej przeróbki ... który właśnie kupiliśmy. Domek .. maleńki 60m .. wiec napewno do rozbudowania o tyle samo. ale to z beżacych oszczędności. Perspektywa innych $$ ... jakies 50tyś (połowa) za sprzedaż działki pod Warszawą , jakieś 60000 (połowa) za mieszkanie). Czy to bedzie trzeba przeznaczyc na rozbudowe, czy na spłate niewiem ...

jak sądzicie .. co z bierzących $$ da rade coś sobie posuwać z tą rozbudową ??

• 3 weeks później...
To niemoralne zarabiać miesięcznie tyle ile ja rocznie :evil: :evil: :evil:

??? :o :o :o

Niemoralne? Zarabiać jest niemoralne?

Co Ty opowiadasz?

Niektórzy zarabiają w minutę tyle, ile ci wg Ciebie 'niemoralni' rocznie. I jak to nazwiesz?

Szybciej można by powiedzieć, że niemoralnie jest komuś tak mało płacić, albo zgadzać sie na taką płacę...

Ale zarabiać jest niemoralnie???

Moralnie by było wg Ciebie, gdyby wszyscy zarabiali jednakowo?

Już to próbowano wdrożyć. Z mizernym skutkiem i jeszcze bardziej tragicznym finałem.

pozdrawiam

Robert

• 2 weeks później...

Dark Avenger

wierz mi, dyrektorzy banków zarabiają duuuuużo więcej niż 15 tys PLN miesięcznie

Rzeczpospolita pisała niedawno - i inne gazety też - o zarobkach zarządów banków - od średnio 260 tys miesięcznie :o do 100 tys miesięcznie (też średnio ...)

więc "zwykli" dyrektorzy ile mogą zarabiać?

10 tys to może np. zastępca dyrektorzyny ...

...

Pracuję na własny rachunek (uczciwie - płacę podatki). Niestety pracuję prawie cały czas. Nie mam weekendów, świąt, godzin po pracy, przed pracą - cały czas jestem do dyspozycji swoich klientów i biorę zlecenia w każdym terminie.

...

Potem tylko uzbierać na edukację dzieci, na emeryturkę. I hop na hamaczek!

Sorry za "ocenzurowanie" oby tak było ja napisałeś. Jak nie "zwolnisz" to zamiast emeryturki będzie renta w młodym wieku. Pieniądze to nie wszystko. A zacharowywanie się bez odpoczynku to prosta droga w wyściugu "szczurów" gdzie na mecie wyścigu jest zawał serca, wylew albo wypadek samochodowy.

Pozdrawiam

Nie wiem jakim cudem wy zarabiacie po 10 - 15 tys. miesięcznie?

Jesteście dyrektorami banków?

Dark Avenger

wierz mi, dyrektorzy banków zarabiają duuuuużo więcej niż 15 tys PLN miesięcznie ...

Np. polski rekordzista - prezes banku Millennium - zarobił w ubiegłym roku 9,3mln PLN /średnio 775 tysięcy PLN miesięcznie/ (jak podaje Wprost). W 2002 zarobił 6,78 mln PLN, a w 2001 6,4 mln PLN (patrz więcej)

Ale i tak daleko mu do najlepiej zarabiających menedżerów z Europy, którzy z kolei zarabiają grosze w porównaniu z czołówką z USA, gdzie rekordy sięgają (zdaje się) 700mln $ rocznie, co daje ok 233 mln PLN miesięcznie i 7,7mln PLN dziennie - czyli roczne zarobki naszego polskiego bankowca-wyczynowca co 29 godzin! To daje 5 tys. PLN na minutę (podczas snu również).

I teraz powiedzmy sobie szczerze, że ów amerykański rekordzista (z 2003r) wśród menadżerów musiałby na majątek B.Gatesa 100mld$ tak sobie zarabiać (po te 5kpln na minutę) przez jedyne 143 lata... (oczywiście, jeżeli nic ze swych zarobków by nie wydał przez ten czas)...

pozdrawiam i życzę 3 ton złota w sztabach :wink:

Robert