daggulka 27.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witajcie kochani. W przedszkolu moja 6-letnia gwiazda wylosowała , że na jasełkach będzie krasnoludkiem Przeszukałam okoliczne sklepy, allegro, podobne portale, szukałam przez google... i nigdzie nie ma w sprzedaży takiego przebrania Jeśli ktoś wie skąd mam wygrzebać to cudo to będę baaaardzo wdzięczna za sugetie i namiary Mogę też od kogoś odkupić jeśli może ktoś ma na zbyciu... Jestem zdesperowana, bo strój ma mieć już na przyszły czwartek Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 27.11.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 daga sprobuj podzwonic po teatrach jutro rano zadzwonie do Opery Slaskiej i dam Ci znac czy maja na stanie stroj krasnoludka ostatecznie mozna uszyc taki stroj nie jest zbyt skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 27.11.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 dzięki, Froscha .... kurcze...pewnie nietrudno uszyć...tyle że ja kompletny antytalent w tym kierunku ...najchętniej kupiłabym już gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 27.11.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Wydaje mi sie ze wystarczy strój św. Mikołaja z małymi przeróbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 wg mnie gładka dłuższa bluza w dowolnym, zywym kolorze, czapka mikołaja z hipermarketu i szeroki pas z obojetnie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.11.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 I rajtuzy rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2007 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 wielkie dzięki za rady, kobiałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 28.11.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Z tymi krasnoludkami to jakaś plaga . Moja koleżanka ma ten sam problem, obdzwoniła pół świata i prawie wszystkie matki na nim. U nas wypożyczalni z prawdziwego zdarzenia nie ma. Ostatecznie za strój krasnala posłuży moja czerwona pidżama atłasowa , buty kowbojki z wypchanymi noskami aby sterczały oraz wielki złoty pas również mój. Na głowę czapka Mikołaja u ubiegłego roku obszyta piórami strusimi jeszcze elementem stroju będą moje skórzane rękawice do róż no i koszyczek wielkanocny z plastikowymi jabłkami, te akurat były w piwnicy u mojej mamy z czasów PRL. Ma być krasnoludkiem Sierotki Marysi. Jeszcze na końcu czapki jest dzwoneczek taki złoty i malutki. Spodnie trochę luźne mają być wpuszczone w buty jak u Kozaka, wszyłyśmy na dole gumkę aby lepiej się nogi trzymały. Góra pidżamy też została podszyta przy ramionach i powstały tzw. bufki a 'la królowa Bona , wypchane flizeliną i obwiązane złotą wstążką, dziury na wstążkę normalnie wycięte nożyczkami. Karolina - główna zainteresowana jest zachwycona. Już mi zapowiedziała, że wszystkie kostiumy będę jej wymyślać bo ……. jestem najmniejszą ciocią i moje ubrania są na nią „prawie” dobre. Moja koleżanka ma 1,81 więc ja przy niej to sama jestem krasnoludkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 28.11.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Może nie do końca w temacie, ale jak najbardziej o dzieciecych przebraniach Moja mała Julka idzie na zabawę mikołajkową - też mają byc przebrania. Ponieważ to dziecię małe i niesforne jeszcze nie będzie miała nic wymyslnego, bo np na głowę sobie nic włożyć nie da (oprócz czapki na dwór) - uszyłysmy z tesciowa (tzn..ja wymyslałam ona szyła ) sukienkę "atłasową" w kolorze wrzosowym, odcinaną wysoko, przewiązana szarfą i odstajacą na brzuszku prawie do ziemi (z wystajacym tiulem - nie mogłam się powstrzymać ) do tego aby odwrócic uwagę od jej skąpej we włosy główki kupiłam różowe skrzydełka w koplecie z czarodziejską rózdzką No więc Julka będzie....yyy...wróżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 28.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ARCOBALENO ale Julcia nie ma jeszcze nawet 2 latek to do jakiego przedszkola chodzi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 28.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ARCOBALENO ale Julcia nie ma jeszcze nawet 2 latek to do jakiego przedszkola chodzi????? do żłobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 28.11.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 aaaaaa to rozumiem to udanej zabawy wklej pozniej zdjecia Julci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.11.2007 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 no, kobietki...problem z głowy...kupiłam: -czerwone krótkie do kolan (na rzm 98 )portki czerwone pumpiaste -czerwone zrobione na drutach wysokie kapciuszki -białe rajtuzy -zieloną koszulę z kołnierzykiem zapinaną na guziki -szeroki czarny pas z dużą klamerką -czapkę mikołaja z pomponem przymierzyła...kobiety...rewelacja...prawdziwy krasnal, zrobię jeszcze brodę z waty i komplit jak już będzie po przedstawieniu to wkleję zdjęcie jeszcze raz dzięki za porady, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 30.11.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Może odbiegnę od treści tytułu, ale kilka dni temu moja czteroletnia córka powiedziała, że na pewno będzie miała bal karnawałowy i mam jej kupić strój SPIDERMANA Na moją sugestię, że jest dziewczynką, więc może lepszy byłby strój księzniczki, wróżki itp. odparła, że woli stroje dla chłopców. I co? Znając moje dziecię pójdzie na bal w stroju który sobie wymyśliła. Podobnie jest z zabawkami. Na pytanie teściowej dlaczego nie bawi sie lalkami odpowiada: "Bo lalki są nudne"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.11.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Nie przejmuj się. Też zawsze wolałam strój kowboja albo zorro na bal maskowy. A z bratem bawiłam się w czterech pancernych, w korsarzy lub rycerzy. Nic groźnego. Moja sąsiadka ma córkę, która nie ma ani jednej lali za to furę samochodów. Na pytanie teściowej dlaczego nie bawi sie lalkami odpowiada: "Bo lalki są nudne"... I ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.12.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Witajcie kochani. W przedszkolu moja 6-letnia gwiazda wylosowała , że na jasełkach będzie krasnoludkiem Przeszukałam okoliczne sklepy, allegro, podobne portale, szukałam przez google... i nigdzie nie ma w sprzedaży takiego przebrania Jeśli ktoś wie skąd mam wygrzebać to cudo to będę baaaardzo wdzięczna za sugetie i namiary Mogę też od kogoś odkupić jeśli może ktoś ma na zbyciu... Jestem zdesperowana, bo strój ma mieć już na przyszły czwartek Proszę o pomoc ...lepiej zrezygnuj bo będą przezywali Ci dzieciaka od krasnala - zmień na aniołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 07.12.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Obiecałam fotki Julki z zabawy Mikołajkowej - Panie ze żłobka zadecydowy, że to Rusałka http://img139.imageshack.us/img139/1633/vzxfcqb3.jpg A tu już moja mała wairatka dostała ataku śmiechu http://img408.imageshack.us/img408/9861/zxdke2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 07.12.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 orzesz - arco! j:o skoro masz takie fajne pomysły - powinnaś jednak założyc tą swoją wymarzoną firmę - możesz zaczac od szycia takich strojów dla maluszków... (projekt ty - szycie teściowa ) ile ja sie naszukalam strojów dla moich dzieci na te różne bale i występy przedszkolne - w teatrze były jakies takie ...nieświeże... a w supermarketach...brzydkie... ostatnio kupiłam na allegro - ale nie doszło... PS Fajny brzusio...moja córka też ma taki fajny bębenek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.12.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Julcia wygląda wprost prześlicznie sama słodycz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.12.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Miło mi dziewczyny, ze moja córcia sie Wam podoba Zdaję sobie oczywiscie sprawe, ze mało dziewczęco wygląda w tych lichych włosinkach (dlatego czasem jeszcze muszę odpowiadać na pytania o płeć ) ale dla mnie to i tak najsliczniejsza ksieżniczka na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts