z-paul 13.08.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 rozumiem że chodzi o ogólne rozjaśnienie, a dziewczyna chce właśnie 2-kolorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 13.08.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 z-paul wg mnie nie chodzi tyle o rozjaśnienie co o nadanie tej łazience lekkości oraz wprowadzenie ładu i spokoju. W obecnym rozmieszczeniu kafli łazienka wydaje się być zbyt chaotyczna. Dziewczyny na forum dobrze Ci radzą, na etapie projektu praktycznie wszystko jeszcze można. Zastanów się nad radami dziewczyn, bo doświadczenie u nich duże, a z tymi projektantkami to bym była ostrożna. Przy tym układzie punktów wody jaki masz (zakładam,że taki już jest i nie można go zmienić) ja bym osobiście zmieniła: -wysoką szafkę (słupek) przeniosłabym z lewej strony umywalki, a umywalkę przesunęłabym odrobinę w prawo. Słupek z lewej będzie mniej narażony na wodę podczas brania prysznica, - grzejnik jak pisała Duś w dość nieszczęśliwym miejscu , ale patrząc na odległość od muszli może nie będzie tak źle z jego higieną -zrezygnowałabym z jasnego paska kafli pod grzejnikiem, zostawiłabym tam ciemne wówczas powierzchnia geberit + grzejnik "zyska" na objętości -zrezygnowałabym z dwóch pionowych pasków kafli przy wannie, na tej ścianie umywalkowej. Wg mnie są tam zbędne, poza tym nie zbiegają się z linią wanny co od razu rzuca się w oczy -zrezygnowałabym z poziomego paska dekoru na tej dużej ścianie gdzie obecnie jest wysoka szafka, zostawiłabym jednolitą jasną. No i z tego dekoru za lustrem też bym zrezygnowała. Na "gołą" jasną ścianę gdzie teraz stoi szafka słupek zawsze możesz kupić jakiąś grafikę jak będzie Wam tam za łyso. Kurcze wychodzi na to, że z większości bym zrezygnowała z-paul, to tak na szybko co przychodzi mi do głowy. To Wasza łazienka i Wam ma się podobać, ale zastanówcie się czy spokojniejsza wersja nie będzie bardziej klasyczna i ponadczasowa. Mielibyście dwa kolory tak ja dziewczyna chce, a dekor kwiatowy zaznaczycie w jednym miejscu, przez co nie będzie przerysowany. Tak na marginesie to z wizualek wynika, że macie dość sporą tą łazienkę. Jak ją "uspokoicie" to nabierze takiego salonowego klimatu. Ależ się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 13.08.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Jeszcze pare prezentacji: [ATTACH=CONFIG]206238[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]206239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]206240[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]206241[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]206243[/ATTACH] Co o tym sądzicie? Ojej jak tu sie dużo dzieje!!! Jak dla mnie dużo za dużo tego dobra.I te płytki po sam sufit i tych dekorow cala masa i ten samotny słupek na środku ściany...Jesli to wizka spod ręki projektanta to słabe to jest...Zmien go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-paul 13.08.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 tak ogólnie to wszystko jeszcze jest na etapie możliwych rozwiązań, gdyż hydraulik jeszcze nie zaczął swojej pracy. Ale nad takim rozkładem długo sie zastanawialiśmy i wyszło że nam pasuje najbardziej. Jeśli chodzi o szafkę-słupek z lewej strony umywalki to początkowo też tak chciałem, lecz wtedy umywalka przesuwa się dość blisko wanny. Obudowę wanny w razie jakichkolwiek problemów z odpływem, syfonem, trzeba zaopatrzyć w wyjmowalna płytkę, a przy bliskości szafki umywalkowej mogą ze sobą kolidować. Jeśli usuniemy dekor i ciemne płytki ze ściany z umywalką i ściany ze słupkiem to otrzymamy 2 ściany w jedynie jasnym kolorze. Czy nie będzie trochę pusto? Hmmm?Jasny pas pod grzejnikiem może zniknąć, tylko jak wtedy będzie wyglądał biały grzejnik na ciemnej płytce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 13.08.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 przede wszystkim sprzedawca to najczęściej nie projektant, a osoba ogarniająca średniowymagający program do projektowania układów płytek. odnoszę wrażenie, że w tych samych płytkach znajomy zrobił łazienkę w mieszkaniu na wynajem (kupował w którymś z popularnych marketów budowlanych za ok. 30 zł/m2). zrobił prosto - jasna podloga, jaśniutkie ściany, pasek dekoru z jakimś liściem dookoła całego pomieszczenia na wys. "ponad pralką". i wyszło prosto, schludnie, naprawdę ładnie - nie mogłam uwierzyć, że zamknął się w ledwie kilku tys. dlatego proponuję to maksymalnie uprościć - jasne ściany, jasna podłoga. ciemniejsze pewnie będą meble łazienkowe więc się skontrastuje. jeśli upierasz się na dekor - zaakcentuj nim w łazience 1 miejsce (tylko u ciebie wanna średnio oddzielona od reszty, a wc to średnio akcentować)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 13.08.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Skoro hydraulik nie zaczął jeszcze pracy to może spróbuj od nowa coś wyskrobać. Dla mnie najbardziej zapalnymi punktami w rozmieszeniu sprzętów jest ta samotna szafka i grzejnik, nie dość, że przy wc to jeszcze oddalony niemiłosiernie od wanny. Może spróbuj miskę wc na tej ścianie co grzejnik, a grzejnik wrzuć pod okno. Na jakiej wysokości masz to okno? Co do szafek to może dobrym rozwiązaniem byłoby przenieść umywalkę na tą samotną ścianę, do rogu wstawić słupek a obok umywalkową. Ściana vis-a-vis drzwi byłaby pusta. No, chyba żeby pokusić się na umieszczenie tam, obok wanny właśnie grzejnika. Co do płytek podtrzymuję zdanie dziewczyn - maksymalnie uprościć. Może całość jasna, a dwa rzędy kafli od góry ciemne, a dekory tylko na wannie + podłoga jak dla mnie ciemniejsza. Albo ta opcja o której pisałam wcześniej, kolorem grzejnika bym się nie martwiła, wzięłabym chromowany - w nawiązaniu do armatury. Kombinuj, kombinuj... póki masz czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.08.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A może kolor mebli i płytek bardziej dopasować do koloru drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 14.08.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Jeśli chodzi o układ płytek to było to wspólne ze sprzedawcą 2-godzinne projektowanie. to wcale nie gwarantuje projektu idealnego odpowiedz na pytanie - czy taka wlasnie lazienke chcecie ? czy bedziecie cieszyc oko za kazdym razem do niej wchodzac, czy po tygodniu bedziecie mieli miny na klodke, bo sie okaze, ze to nie to ?? czy te konktretnie plytki ? te dekory ?? czy taka wlasnie kolorystyka ? programow z plytkami jest wiele i samemu mozna pokusic sie o projekt duzo lepszy niz ten, ktory przygotowal sprzedawca (bez urazy, ale powinien sie wstydzic dajac klientom taki produkt) jesli lubicie brazy to na rynku jest wiele slicznych plytek, a w necie i na FM wiele inspiracji i realizacji, ktore jestem pewna, sprostaja Waszym wymaganiom im bardziej stonowana lazienka tym wieksza gwarancja, ze przez lata sie nie znudzi i zawsze bedzie elegancka, a Wy mozecie ja odmienic niewielkim kosztem, zmieniajac dodatki dobra baza to podstawa - im mniej wzorow, dekorow tym lepiej - uwierz mi np taka http://indesigns.com.au/blog/wp-content/uploads/2012/07/InDesign-Blog-Post-Brown.jpeg lub taka http://www.onhomeinteriors.com/wp-content/uploads/2011/05/Bubble-Big-bathroom-with-Beige-And-Brown-HIA-Australian-Awards-winning-4.jpg tutaj sa dwa kolory, skoro dziewczyna sie ku takiej sklania http://www.meihuboyue.net/wp-content/uploads/2012/12/A-beautiful-bathroom-with-bright-brown-wallpaper-a-dark-brown-wallpaper-in-one-side-a-dark-floor-mat.jpeg http://www.daymonstudio.pl/wizualizacje-wnetrz/duze/lazienka3.jpg zwroc uwage na gladkie powierzchnie - ilez w tym elegnacji pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Lipowski 16.08.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 19.08.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam, mam ogromną prośbę Tak fajnie oceniałyście projekt z-paul, tak wiele cenny rad od was dostał to może i mi pomożecie Dzis dostałam projekt, płytki Paradyż secret endo ale coś mi jakos w nim nie gra... Moze zbyt dużo ciemnego koloru? Moze dekory inaczej? Wszelkie rady mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.08.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Przede wszystkim za dużo dekorow.Wszystko za bardzo wcisniete w jeden kat- umywalka z szafka lustro i ten słupek.Dlaczego wc nie na środku?Te czarne płytki,i tworzą taka jakby rame wokół łazienki co mnie sie akurat nie widzi.No ale to moje subiektywne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 19.08.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 łazienka niestety jest wąska i dość długa, ma 170cm szerokości, I kibelek nie może być na środku ponieważ siedząc na nim kolanami niemal dotykałoby się szafki z umywalką Meble będę miała inne, białe, bez słupka, projektant w sklepie wstawił cersanitu w sumie nie wiem czemu. Chodzi mi bardziej o kafle, jak wstawić dekory aby nie było ich za duzo ale zeby jednak były dzięki za odzew fajna kobieto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 facet w sklepiej wciska płytki po sufit, bo to jest zarobek dla sklepu. Można spokojnie zejśc z płytkami ze ściany z drzwiami i wówczas zamiast dekorów, powieścić obraz, grafikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 19.08.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Niestety jesteśmy w opiniach monotematyczne, ale faktycznie dekorów znów jest za dużo. Ten rzut na ścianę z WC to prawdziwy oczopląs... Ja bym użyła telko jeden dekor - albo biały albo czarny. I te pasy czarne na dole i na górze też bym chyba zlikwidowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Czy faktycznie muszla wucetu to taki cudny sprzęt wart podkreślenia dekorem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 19.08.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 dziwnie umiejscowiony jest ten kibelek. dekor symetrycznie a wc nie. i trochę duża ta obudowa...poza tym dwa czarne pasy nie są potzrebne. i jak na mój gust za dużo płytek...od razu widać, ze projekt jest sklepowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 19.08.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 Baaardzo dziękuję za wszelkie rady Projekt niestety sklepowy. Sama nie umiałam nic wymyslec... Juz wysłałam meila z poprawkami które mają nanieść. Zobaczymy czy będzie lepiej. Oj dobrze, że tu jesteście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 20.08.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Dziewczyny a co powiecie teraz? Tylko panel prysznicowy bedzie jasny. Płytki są białe w cieniutkie srebrne paseczki i nie wiem czy pasuje mozaika w kolo lustra. Moze dekor kwiatowy znad umywalki przesunąć np w czwarty rząd kafli? Bo gdzies bym go chciała.... Wiec czekam na rady... I krytykę bo jeszcze wszystko można zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.08.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 o niebo lepiej, ale.... czy na ścianie z drzwiami płytki są w ogóle potrzebne ?Ja bym jeszcze "zdjęła" jeden kafel od góry, na całym obwodzie łazienki i spod okna.Nie widzi mi się dekor *ramka" w kabinie i na obudowie wucetu (jak pisałam wcześniej - nie ogarniam eksponowania tego miejsca).Jeśli bardzo chcesz te kwiaty , to może prosty pas pod panelem prysznicowym i jak jest - nad umywalką ??Lub całość nad szafką (pod lustrem) , a powyżej już bez dekoru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 20.08.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Madzik jest lepiej mam podobne uwagi, co Malka ramka przy panelu - nie potrzebna wokol lustra tez - ale to juz kwestia tego, czy Wam sie podoba, bo jesli ta ramka bedzie z tej samej mozaik co blat - to jest to pewne nawiazanie i ok natomiast jesli chcesz kwiaty, to zrob z nich po prostu sciane przy prysznicu (2-3 rzedy, nie wiem jak dlugi bedzie prysznic) wc z kwiatow - nie koniecznie no i polecam policzyc sobie wstepnie ile wyjdzie tych dekorow, bo cena w ich przypadku jest za sztuke i moze okazac sie, ze ich koszt przewyzszy cene wszystkich plytek i bedziesz sie ponownie glowic, gdzie te dekory polozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts