Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Afera86 ooo jak Fresh to super, bo też nad nią myślę (no chyba, że znajdę sensowne czarne) tylko, że wersje podtynkowe. Jak zobaczyłam u ciebie to już w ogóle mi się podoba.

Naprawdę są efektowne, jestem zadowolona z wyboru.

Afera, kolejna łazienka bardzo udana :yes: Szkoda tylko, że nie dało się gdzie indziej umiejscowić grzejnika. W szafie obok prysznica masz pralkę?

Dziekuje :) Nie dało się Tomkowa uwierz :p Łazienka 200x160 i to bylo jedyne wolne miejce. Podnieslismy go tylko wyżej bo nawet geberit by nie wszedł. W zabudowie jest piec gazowy, a pod nim półki z których jestem przezadowolona :)

Dziekuje :) Nie dało się Tomkowa uwierz :p Łazienka 200x160 i to bylo jedyne wolne miejce. Podnieslismy go tylko wyżej bo nawet geberit by nie wszedł. W zabudowie jest piec gazowy, a pod nim półki z których jestem przezadowolona :)

Już za późno na rady, ale pewnie by się dało zabudowę pieca z półkami zrobić węższą i w powstałe dzięki temu miejsce wpasować grzejnik w stylu drabinki kominiarza ;) Sama mam taki, bo na ulokowanie grzejnika został kawałek ściany szerokości 30 cm :) Widać go TU :)

Niemniej jednak łazienka bardzo ładna :) Gratuluję :)

Już za późno na rady, ale pewnie by się dało zabudowę pieca z półkami zrobić węższą i w powstałe dzięki temu miejsce wpasować grzejnik w stylu drabinki kominiarza ;) Sama mam taki, bo na ulokowanie grzejnika został kawałek ściany szerokości 30 cm :) Widać go TU :)

Niemniej jednak łazienka bardzo ładna :) Gratuluję :)

Oj nie wiem czy by się dało :p Ta ściana z prysznicem ma 160 cm. 80 cm szerokosci zajmuje prysznic, 10 cm ścianka dzieląca i 70 cm zabudowa. Piec od ścianek jest odsunięty 20 cm i 10 cm :p Był montowany przez dewelopera i jego położenia nie ruszalismy.

Chciałbym się Was poradzić. Mój wykonawca "przygotował" łazienkę przeciągając ściany klejem (ściany są z betonu komórkowego). Wygląda to obecnie tak:

http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160621-lazienka1.jpg

http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160621-lazienka2.jpg

http://www.chemia.polsl.pl/~nkuznik/FM/20160621-lazienka3.jpg

Potencjalni kafelkarze kręcą nosem, że ściany nierówne i że trudno będzie połóżyć kafelki. I to rozumiem, ale trudno nie oznacza, że się nie da.

Natomiast jeden z kafelkarzy w ogóle zanegował, że na tym nie może położyć kafelki, bo najpierw powinien być tynk, najlepiej cementowo-wapienny lub ewentualnie płyta gk. Tłumaczył to, że klasyczny tynk dylatuje warstwę kafelek od muru, który pracuje i że w przecinym razie, gdyby kafelki położyć bezpośrendio na tej warstwie kleju, to mogą pękać.

Chciałem więc zapytać czy ma on rację, czy kafelki koniecznie musza być kładzone na tynku lub płycie gk czy też jest to tylko jego "wygodnictwo", żeby mieć idealnie wyrównane podłoże?

Afera86

mam pytanie. Jaki kolor fugi dobrałaś do białych płytek modul bianco z Paradyża? Mogłabym poznać dokładny kolor, symbol i producenta? Próbowałam dzisiaj z białą Mapei ale wydaje mi się ona żółtawa. To samo dotyczy białej fugi epoksydowanej firmy Wim też jakoś gryzie się z białymi płytkami. Będę wdzięczna za odpowiedz. Anna

kar kal, mnie się podoba, bo ja lubię białe płytki :) Obie łazienki mam zrobione na biało.

Przy podłodze, na styku białych i szarych płytek czym masz uszczelnione? Białym silikonem?

aniadanielola, ja mam białe płytki Paradyż matowe i do nich fugę epoksydową Mapei Kerapoxy białą. Wygląda normalnie, tzn, nie jest żółta.