Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kejt_R a jak z utrzymaniem takiej szyby w czystości?

Osad pewnie zostaje po każdej kąpieli, czy masz na to jakiś sposób?

Osad zostaje, ale zajzajer z octu i płynu do mycia naczyń daje temu radę. Raz w tygodniu spryskuję tym szybę a po kilku minutach spłukuję prysznicem i po sprawie, tyle że muszę to robić na boso :))) W zamyśle mam zakup zmiękczacza wody do całego domu, bo ogólnie osady niestety są zmorą baterii i sanitariatów.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki :) Prysznic okazał się strzałem w dychę - wygodny w użytkowaniu, łatwy w sprzątaniu, bez zbędnych zakamarków.

Szafkę starałam się dobrać wielkością do umywalki i wnęki ceglanej. Chciałam, żeby te cegły było trochę po bokach widać, żeby było też miejsce na wieszaczek ręcznikowy. Wymiary szafki to: szer: 132/wys:90/głęb:54. Sanitariaty są firmy V&B - umywalka nablatowa/meblowa Subway 2.0 szer. 65 cm (kupowałam w sklepie internetowym, ale nie pamiętam już w którym, szukałam najtańszej w tamtym momencie- koniecznie czytaj komentarze o sklepie).

Kejt, bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. Moja szafka będzie miała 110, więc taki zlewik Boscha spokojnie się zmieści :) , muszę jeszcze przemyśleć głębokość szafki w takim razie. Pozdrawiam :)

• 2 weeks później...
Witajcie, ja ostatnio walczyłam z łazienką i poddałam ją małej metamorfozie. Zamarzyła mi sie łazienka lawendowa :) Co z tego wyszło? Zobaczcie na moim blogu http://mojemagiczne.blogspot.com/2016/08/lawendowa-azienka.html

Nie powiem dość ciekawa kolorystyka, powiem szczerze, że jakoś nie widziała mi się wczesniej fioletowa łazienka, ale całkie całkiem :)

@nasia co to za kolor na ścianie? Ładny odcień.

To jest dulux lawendowa dolina :) Dziękuję Gwenni

Nie powiem dość ciekawa kolorystyka, powiem szczerze, że jakoś nie widziała mi się wczesniej fioletowa łazienka, ale całkie całkiem :)

Dziękuję :) Ja chciałam zdecydowanie jaśniejszy kolor, ale teraz już się przyzwyczailam i mi nie przeszkadza :)

Czy możecie doradzić jaką szeroką dać fugę do białych rektyfikowanych płytek?

Szerokość fugi dobiera się raczej do wielkości płytek i podłoża na które się kładzie a nie do koloru.

Wszędzie dałabym 1mm ale nie zawsze się da. Przy dużych płytkach na płytach k-g danie 1mm jest ryzykowne. To samo na podłogówce.

Przepiękne łazienki są prezentowane na forum!

Moja nie łapie "za gardło" ale może będzie malutką inspiracją dla kogoś kto szuka białych płytek (a raczej perłowych).

Oczywiście łazienka w trakcie wykończenia...

Pozdrawiam

[ATTACH=CONFIG]360212[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]360213[/ATTACH]

Można wiedzieć co to za płytki?

Zauważałam u przyjaciółki ciekawe rozwiązanie, wokół umywalki w łazience miała blat granitowy, konkretnie w kolorze bianco cristal [spamer] glazurę ma białą. Muszę przyznać całość robi wrażenie, spotkaliście się z takim rozwiązaniem w łazience? Edytowane przez Elfir

Hej, powiedźcie proszę z czego wykonać szafkę pod umywalkę do łazienki jak niżej. Zgodnie z projektem ma być to błyszcząca czarna kostka zawieszona w powietrzu (wizualizacja poniżej) i obok zabudowa pralki także czarna. Pytanie czy zrobić oba lakierowane ? czarny lakier wychodzi tak sobie z tego co widziałam. To może szkło ? ale szkło w obudowie wirującej pralki spędza mi sen z powiek. To moze szafke obłożyć konglomeratem (drogie rozwiązanie) i wtedy pralka w szkle ? ale czy można tak łączyć materiały w malutkiej łazience ? co myślicie ?

Pomóźcie ! : )

IMG_3696.jpgIMG_3790.JPGIMG_3814.jpg

IMG_3696.jpg