Elena76 08.08.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 a nie lepiej to po prosty pomalować farbą łazienkową? jakoś trudno mi sobie wyobrazić baranek w łazience, w dodatku 30 od sufitu, gdy reszta w płytkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 08.08.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ja to w ogóle nie wiem o co chodzi. Po co baranek, jakiś tynk specjalny czy coś. Pomaluj to zwykłą farbą i już. Chyba szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 08.08.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam! Mam niedokończoną łazienkę - sufit i 30 cm pasek ściany do sufity (reszta płytki) - połozony normalny tynk (nie gipsowy) - i chcę todoprowadzić do porządku - wymyśliłam sobie tynk - baranek taki jak na elewację - mam pytanie - czy to się sprawdzi w łazience? Czy można to tak kłaść od razu czy trzeba zagruntować? Może tak ktoś ma i pochwali się jak wygląda i jak się sprawdza? Jeśłi już masz na tyle nieładny tynk i chcesz go zakryć minimalnym nakładem pracy, to proponuję jakąś farbę strukturalną malowaną odpowiednim wałkiem dla uzyskania określonego efektu. Nie wiem czy w marketach ale w specjalistycznych sklepach z farbami powinni mieć bez problemów, zarówno farby strukturalne jak i różne rodzaje wałków (i nie tylko) do ich nakładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.08.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Łazienka w trakcie prac nad nią - Stonewood SW07 15x60 http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2Fbudowa1237.jpg http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageorig&var1=domek%2Fbudowa1112.jpg Dwa słowa Bardzo pozytywnie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.08.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 W sztucznym świetle wygląda ładniej. Niestety dzienne światło za bardzo obnaża fakt, że to nie drewno, tylko gres drewnopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 08.08.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Nie szukam problemu - tylko muszę najpierw wygładzić (bo jest nierówne), potem zagruntować i pomalować przynajmnie 2 razy. Widziałam taki baranek u znajomych tylko, że w przedpokoju i bardzo droby - ,że z dalega wygląda jak gładki, tylko w dotyku jest lekko chropowaty. Ale dzięki za odzew - może faktycznie pomaluję farbę stukturalną - trzeba będzie tylko zagruntować.Przepraszam za kłopot - ale szukam rozwiązania niezbyt drogiego - i w miarę łatwego i szybkiego do wykonania - jestem zmuszona zrobić to sama. Wcześnie malowałam kuchnię - i wiem jaka to ciężka robota, więc wpadłam na pomysł, aby jakoś sobie ułatwić życie i było ładnie, a nie gołe tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Witam! Mam niedokończoną łazienkę - sufit i 30 cm pasek ściany do sufity (reszta płytki) - połozony normalny tynk (nie gipsowy) - i chcę todoprowadzić do porządku - wymyśliłam sobie tynk - baranek taki jak na elewację - mam pytanie - czy to się sprawdzi w łazience? Czy można to tak kłaść od razu czy trzeba zagruntować? Może tak ktoś ma i pochwali się jak wygląda i jak się sprawdza? możesz nakleić płytę k-g o grubości 10mm. wyrównasz i zlicujesz płytki ze ścianą. potem pomalować farbą do łazienek i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milky_way 08.08.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 dzieki za odpowiedz a jaka szerokosc ma Twoj blat?ten z umywalka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.08.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Irma: tyle, że płyta KG ma 12 mm grubości (są cieńsze, ale ciężko je dostać), a do tego trzeba doliczyć klajster przynajmniej na 3mm Także trzeba to uwzględnić, bo inaczej będzie ból i będzie wystawać poza płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 toteż własnie napisałam, ze trza dać cieńszą a że trudno dostać?- nie wydaje mi się...ostatnio stosowałam i wielkich problemów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 09.08.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Ja też kupowałam cieńszą i nie było problemacji - zwykły praktiker ma żona m - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.08.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No jak ktoś ma dostęp do większych składów i hipków budowlanych, to fakt - nie ma problemu z dostępem Płyty są bodajże w grubościach 6mm, 9mm i 12... Gorzej w mniejszych miejscowościach położonych daleko od centrów budowlanych. No i przewiezienie takiej płyty to też sztuka Zwłaszcza tej 6mm... Się toto gnie i łamie... No, ale to już problem inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magduska 09.08.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Martinezio, To fakt Ja kupowałam taką 6mm - cieniutką i oczywiście musiałam dopłacić za dowóz, bo bałam się, że mi po prostu się złamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zim 10.08.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam, jako że szukając inspiracji do swojej łazienki nigdzie nie znalazłam zdjęć (oprócz katalogowych) kolekcji, która po ciężkich bojach i znojach spodobała się mnie i mojej Połówce - GRES AMARANTE z Opoczna (wersja w kolorze kremowym i grafitowym), zamieszczam zdjęcia naszej prawie gotowej już łazienki (brakuje lustra, oświetlenia i szafek). Być może komuś pomoże to w podjęciu decyzji co do wyboru płytek - my nie żałujemy, na żywo łazienka prezentuje się cudownie http://i54.tinypic.com/22i90l.jpg http://i51.tinypic.com/2md5utf.jpg http://i56.tinypic.com/155417s.jpg http://i53.tinypic.com/r2qixz.jpg Pod podcięciem zamontowaliśmy czerwone, natomiast pod półką nad geberitem białe oświetlenie LED. Czekamy jeszcze na montaż wklejanego lustra oraz na lampy... Komantarze i sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.08.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Lazienka fajna, prosta bez szalenstw. Planujecie jeszcze jakas szafke pod umywalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zim 10.08.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak, pod umywalką będzie szufada i szafka (przy prawej "nodze" blatu) - całość w kształcie odwróconego L, fronty błyszczące w kolorze czerwonym lub bordo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk1975 10.08.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 a mnie dzisiaj spotkała przedziwna sytuacja.W poniedziałek weszli "fachowcy" do łazienki, było "to się zrobi, to nie ma problemu, tu się wyrówna klejem, tu regipsem". Położyli płytki na dwóch ścianach i mąż się dopatrzył, ze na jednej ścianie bardzo widoczna jest różnica w szerokości fug. To pan "fachowiec" ujął się honorem, powiedział, że klient nie będzie mu zwracał uwagi,i że ściany krzywe, płytki krzywe!!!!! zabrał swoje zabawki i wyszedł!!! jestem zrozpaczona, bo nie wiem, kto teraz chętny wejdzie mi i położy płytki na dwóch ścianach i podłodze!!! czy wam też tacy kosmici się trafiaja???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.08.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 czy wam też tacy kosmici się trafiaja???????? nie nasi bardzo ok, jak sie zwróci uwagę, to robią w/g życzenia. Ostatnio odkuwał nawet dwie płytki 60x60 , bo do poprawy były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.08.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak, trafiają się i to polecani na forumowych białych listach. Różne grubości fug? to jeszcze nic, mam też różne kolory fugi - w całym domu te same płytki, a fuga w kuchni szara, w korytarzu już grafitowa. (może ktoś wie, jak przyciemnić?) W łazience wystrzepione i wyszczerbione płytki - nie ryzkuję wymiany tych płytek, bo fachowiec obawia się, że zepsuje całą obudowę wanny przy okazji. Zrywałam też mozaikę pod prysznicem, bo płytkarz nie zauważył,że kładzie dwa odcienie białego i do tego część mozaiki matowej i część z połyskiem... Nie wspominam już o krzywo położonych płytkach na podłodze... ale pewnie się czepiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w-i-ola 10.08.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d8da050bf87f31a7.htmlKochani. Pomocy. Nadal nie wiem co zrobbić z łazienką. Mam pewien pomysł, ale boję się, że coś zepsuje, będzie niepraktyczne. Może jakiś program do wizualicaji? Łazienka nie jest malutka, jak na niemiecką kamienicę, w dodatku na poddaszu... 175 x 330. Na końcu duży skos na wysokości 80cm. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez w-i-ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts