Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ponieważ u mnie nie wszystkie ściany będą obłożone płytkami, napiszcie mi proszę jak rozwiązać kwestię łączenia gresu na podłodze z malowaną ścianą.

Nie chcę robić cokołu, bo jest fuj.

Czy wystarczy po prostu łączenie zafugować i już?

Pozostałe ściany, gdzie płytki nie będą do sufitu, będą licowane płytą k-g.

skat, u Ciebie widzę cokół, ale mnie się on nie będzie komponował z całością...

Pokażcie proszę swoje połączenia.

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też nie mamy wszystkich ścian w płytkach. Na podłodze kafle, potem fuga i ściana. Nawet nam nie przyszło do głowy dawać cokół w łazience przy takiej ilości łączeń (nie ma ich dużo).

Tu troszkę widać przy drzwiach, akurat nie mam innego zdjęcia - wygląda normalnie:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/QY8hfbgBVEdTzO6VGB.jpg

Ponieważ u mnie nie wszystkie ściany będą obłożone płytkami, napiszcie mi proszę jak rozwiązać kwestię łączenia gresu na podłodze z malowaną ścianą.

Nie chcę robić cokołu, bo jest fuj.

Czy wystarczy po prostu łączenie zafugować i już?

Pozostałe ściany, gdzie płytki nie będą do sufitu, będą licowane płytą k-g.

skat, u Ciebie widzę cokół, ale mnie się on nie będzie komponował z całością...

Pokażcie proszę swoje połączenia.

tutaj częściowo cokół, częściowo bez niego

http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96|00000ce24|507c_orh550w550_Modern-bathrooms7.jpg

A moze kibeleki bidet też z catalano?

http://www.catalano.it/catalano-Sfera-478-2.php

Też patrz na to, co z czym sąsiaduje. Odcienie bieli mogą być widoczne, jak masz blisko np. wannę i umywalkę. Wydaje mi sie, ze jak są zachwane odległości, to niewielkie różnice nie będą rzucać się w oczy. Ja mam w jednej łazience umywalkę Roca i kibelek Koło (na przeciwległych ścianach, choć łazienka nieduża) i żadnych różnic nie widać. A teraz zakupiłam do dolnej łazienkki umywalkę i sedes z Catalano oraz wannę Riho i też nie wydaje mi sie, zeby odcienie bieli sie różniły.

taranto-grys-polpoler-448x898.jpgimages.jpgproduct_thumb.php.jpg9ab0db2465bc66b0c6c9d4526bf4c8c1.jpg

pomóżcie bo już boli mnie głowa od wyboru tych płytek. będę miała na ścianach płytki w kształcie cegiełek (Vives) oraz szare płyty Taranto Tubądzina. teraz czy lepiej na podłogę dać jasne płyty imitujące drewno (Sabbia) czy cieplejsze w kolorze drewna (jak te w przykładzie). Co sądzicie? w obdywu wersjach - na podłodze mają byc długie płyty imiutujące drewno - tylko czy te jaśniejsze, czy te bardziej drewniane?

chciałabym podpowiedzieć tym, którzy już użytkują już swoje łazieneczki, żeby zainwestowali w impregnat do kabin prysznicowych i ceramiki (a w zasadzie najlepiej jeszcze przed pierwszym ich zetknięciem z wodą)

dziś niedziela, i wstyd się przyznać, że to jest bardzo często dzień, w którym mam czas na generalne porządki i właśnie skończyłam impregnację.

woda z drzwi kabiny i umywalek spływa, nie zostawiając kropel, stąd brak brudnych zacieków, czynność się powtarza co dwa-trzy miesiące.

nie wolno tylko nakładać na wanny i brodziki, bo można niezłego orła wywinąć :p

PRZEPRASZAM, ŻE TO DYGRESJA NIE DO KOŃCA W TEMACIE :D ale chciałam tylko pomóc:)

kabina prysznicowa może i nie jest zbyt nowoczesna, ale:

1. jest duża 90x120cm i 2 osoby spokojnie się w niej umyją :p

2. drzwi ma przesuwane, więc woda się nie wylewa na podłogę przy otwieraniu kabiny, a niestety z kabin w moim zasięgu cenowym ciężko buyło znależź taka, która miałaby przesuwany drzwi a nie otwierane na zewnątrz.

mik_is firana faktycznie pasuje jak pięść do twarzy,na dodatek materiał wyjątkowo sztuczny, moim zdaniem do koloru tych płytek nie pasują takie ciemne meble,jakoś mi to nie gra, lepiej by było gdyby były białe, biały dąb, jakoś lepiej by się to zgrało, o wystawce płynów na wannie nie wypowiadam się , każdy robi jak mu wygodnie ale wystawy perfum na półce nie kumam bo nawet sięganie po nie nie jest wygodne, ogólnie średnio wyszło ale skoro inwestor zadowolony to wszystko gra.

mik_is łazienka ładna, osobiście nie lubię firanek w łazienkach więc generalnie ta też nie, meble jak dla mnie są ok, prysznic cóż szyba nie pasuje do całości ale twoje tłumaczenie "użytkowe" przemawia do mnie w całości, ja ten problem rozwiązałam inaczej - robimy prysznic zabudowany luksferami, co do wystawki to nie rozumiem osób, którym nie podobają się wystawione szampony, mydła itd. czy za każdym razem powinnam wyciągać i chować do szafki ??? ja czasem leżąc w wannie decyduję dziś maseczka na włosy i co wtedy muszę wyjść z wody sięgnąć odpowiednią? nieeee :no: wystawka jest ok

jak dla mnie łazienka powinna być wygodna a nie jak w salonach meblowych czy katalogach - śliczna, ale nic więcej ......

a o gustach podobno się nie dyskutuje ....

no wieć wystawka perfum jest na razie na szafce, bo nie mam jeszcze półek szklanych we wnęce koło zlewu a gdzieś stać muszą, a szuflady pod zlewem już są zapełnione , ale jak już będą półeczki to na szafce będzie stała misa z jakimiś "pierdołkami" możne ze świecą, ale jak już pisałam brakuje mi jeszcze kilku rzeczy w łazience. ale wszystko z czasem przybędzie.