Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kamilo,

w białej łazience dekor zrobiłabym o płytkę niżej - chyba że to kadrowanie sprawia, że dekor wydaje się bardzo wysoko?

W ciemnej łazience - świetne płytki, ale mozaika jest dla mnie zbytecznym grzybem w barszczu ;)

Tak, jest dosyć wysoko, ale i łazienka nie jest standardowa - ma 3m wyskości. Dzięki takiemu rozmieszczeniu tego kolorowego paska poprawiły się proporcje. Nie obniżaliśmy, bo w obecnym domu mam sufit k-g (nie, nie podświetlany;) ) i paskudnie pęka na łączeniach ze ścianą.

Może i masz rację w sprawie drugiej łazienki :) Bo taka malutka, prawda? Mogłoby nie być tych piramidek.... Ale to one sprawiły, ze w ogóle zwróciliśmy uwagę na tę kolekcję więc z sympatii pojawiły się na ścianie :D

Edytowane przez Kamila_len

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kamila_len, mnie się podobają zaczątki Twoich łazienek. Świetny dekor w rodzinnej łazieneczce. Nie widać, że taka wysoka. Płytki w łazience chłopaków boskie. Widziałam je ostatnio w realizacji loftu na Dekoratorni. Użyte zostały w małej łazience. A te ćwieki czy też tabliczki czekolady były wisienką na torcie.

Ps. Też uwielbiam szkołę Bauhausu :)

Dzięki! A ja kurczę nie widziałam :( Na necie też znalazlam tylko jedną, nie firmową realizację w tych płytkach (ale styl pomieszczenia miał być z założenia bardziej elegancki i nie użyto piramidek wcale) więc nawet nie miałam zbyt wiele inspiracji.

W każdym razie polecam, bo są bardzo ładne i podejrzewam, że będą niekłopotliwe w użytkowaniu ;)

A proszę Cię bardzo. TU, na końcu strony, są dwa zdjęcia tej łazieneczki.

Całkiem przyjemny ten widok na krótszą scianę, ale już parawan nawannowy w chromie i ta dziwna bateria tak średnio mi leżą;) Jakby ktoś nie do końca był zdecydowany czy chce być "loftowy" czy jednak "romantyczny". A może te dwa style się nie wykluczają?

Ja jednak wykorzystam ten mocny, "punkowy" charakter tych płytek. Jak już wspomnialam planuję czarną armaturę, na podłodze biało czarny chodniczek (nawet dwa, z Ikei;) ) i satynę w wykończeniach (nie błyszczący chrom).

Całkiem przyjemny ten widok na krótszą scianę, ale już parawan nawannowy w chromie i ta dziwna bateria tak średnio mi leżą;) Jakby ktoś nie do końca był zdecydowany czy chce być "loftowy" czy jednak "romantyczny". A może te dwa style się nie wykluczają?

Ja jednak wykorzystam ten mocny, "punkowy" charakter tych płytek. Jak już wspomnialam planuję czarną armaturę, na podłodze biało czarny chodniczek (nawet dwa, z Ikei;) ) i satynę w wykończeniach (nie błyszczący chrom).

Mam dokładnie te same odczucia odnośnie tej łazienki z dekoratorni, że brak jej pazura, który daje ta kolekcja. Bateria z innej bajki, delikatna jak do kolekcji "delicate" a nie "modern punk".

Ale biało czarne chodniczki też mi się nie widzą. Niczego bym nie dawała, a jeśli już, to coś chropowatego, surowego.

np. "pomost" z dech zabejcowanych na czarno z widocznymi stalowymi wkrętami, ale byłoby to utrudnieniem przy sprzątaniu.

Tak od praktycznej strony, to dywanik mogłabym mieć ewentualnie w bardzo dużym salonie kąpielowym, w miejscu daleko od wilgoci, a i tak byłby na okrągło prany. A odkurzanie z niego włosów? Nie, dziękuję.

Mam dokładnie te same odczucia odnośnie tej łazienki z dekoratorni, że brak jej pazura, który daje ta kolekcja. Bateria z innej bajki, delikatna jak do kolekcji "delicate" a nie "modern punk".

Ale biało czarne chodniczki też mi się nie widzą. Niczego bym nie dawała, a jeśli już, to coś chropowatego, surowego.

np. "pomost" z dech zabejcowanych na czarno z widocznymi stalowymi wkrętami, ale byłoby to utrudnieniem przy sprzątaniu.

Tak od praktycznej strony, to dywanik mogłabym mieć ewentualnie w bardzo dużym salonie kąpielowym, w miejscu daleko od wilgoci, a i tak byłby na okrągło prany. A odkurzanie z niego włosów? Nie, dziękuję.

Pomysł na "chodniczek" extra :) Obawiam się jednak, że metraż podłogi jest zdecydowanie za mikry na takie rozwiązania ;), a cała łazienka był zmorą płytkarza - skos na skosie i krzywe ściany ;)

łazienka1.jpg

po lewej - umywalka, pralka

na wprost wc

po prawej - prysznic

Edytowane przez Kamila_len

Jezu :o

Uważam dokładnie tak jak napisała Irma, że nie ma co się zamykać na półkę g-k, bo czasem pasuje po prostu do kompozycji. Ja np nie rozumiem, po co na prostej ścianie robić wystający geberit :no: albo np wystającą belkę w pokoju na poddaszu na tle ciemnej ściany pomalować na kolor jasny, no ale każdy ma swoje zdanie ;)

Wreszcie i ja moge się pochwalić nasza łazienką ;)

Jeszcze nie skończona, bo brak lustra, oświetlenia nad lustrem no i drzwi ;) Ale to dopiero zostanie zrobione po świętach, jak przyjadą drzwi.

Kolor ścian na zdjęciach jest ciut za intensywny, ale tylko ciut ;)

Kafle na ścianie to Tanaka Opoczno, na podłodze - nie pamiętam.

Ostatnie zdjęcie było nasza inspiracją. Kafle uległy zmianie, bo okazały się za drogie ;)

Zastanawiamy się co "umieścic" na ścianie na wsprost drzwi. Jakieś pomysły? Może właśnie jakis wzór z szablonu jak na projekcie?

na forum murator.jpg łazienka2.jpg łazienka3.jpg łazienkazoom.jpg hersa.jpg

Edytowane przez costaadeje