Kamila_len 13.12.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Kamilo, w białej łazience dekor zrobiłabym o płytkę niżej - chyba że to kadrowanie sprawia, że dekor wydaje się bardzo wysoko? W ciemnej łazience - świetne płytki, ale mozaika jest dla mnie zbytecznym grzybem w barszczu Tak, jest dosyć wysoko, ale i łazienka nie jest standardowa - ma 3m wyskości. Dzięki takiemu rozmieszczeniu tego kolorowego paska poprawiły się proporcje. Nie obniżaliśmy, bo w obecnym domu mam sufit k-g (nie, nie podświetlany;) ) i paskudnie pęka na łączeniach ze ścianą. Może i masz rację w sprawie drugiej łazienki Bo taka malutka, prawda? Mogłoby nie być tych piramidek.... Ale to one sprawiły, ze w ogóle zwróciliśmy uwagę na tę kolekcję więc z sympatii pojawiły się na ścianie Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.12.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kamila_len, mnie się podobają zaczątki Twoich łazienek. Świetny dekor w rodzinnej łazieneczce. Nie widać, że taka wysoka. Płytki w łazience chłopaków boskie. Widziałam je ostatnio w realizacji loftu na Dekoratorni. Użyte zostały w małej łazience. A te ćwieki czy też tabliczki czekolady były wisienką na torcie. Ps. Też uwielbiam szkołę Bauhausu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.12.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dzięki! A ja kurczę nie widziałam Na necie też znalazlam tylko jedną, nie firmową realizację w tych płytkach (ale styl pomieszczenia miał być z założenia bardziej elegancki i nie użyto piramidek wcale) więc nawet nie miałam zbyt wiele inspiracji. W każdym razie polecam, bo są bardzo ładne i podejrzewam, że będą niekłopotliwe w użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 13.12.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 O rany - spokój, cisza, jak miło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.12.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) A ja kurczę nie widziałam A proszę Cię bardzo. TU, na końcu strony, są dwa zdjęcia tej łazieneczki. O rany - spokój, cisza, jak miło... Tylko się nie przyzwyczajaj Edytowane 13 Grudnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 13.12.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Tylko się nie przyzwyczajaj Ech Kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.12.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A proszę Cię bardzo. TU, na końcu strony, są dwa zdjęcia tej łazieneczki. Całkiem przyjemny ten widok na krótszą scianę, ale już parawan nawannowy w chromie i ta dziwna bateria tak średnio mi leżą Jakby ktoś nie do końca był zdecydowany czy chce być "loftowy" czy jednak "romantyczny". A może te dwa style się nie wykluczają? Ja jednak wykorzystam ten mocny, "punkowy" charakter tych płytek. Jak już wspomnialam planuję czarną armaturę, na podłodze biało czarny chodniczek (nawet dwa, z Ikei;) ) i satynę w wykończeniach (nie błyszczący chrom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 13.12.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ech Kobiety... Tak, to my, kłótliwe baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.12.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 kamila dekor na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.12.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 kamila dekor na tak. Nie obraziłaś się na mnie? To ja też przepraszam za te "ataki" Oceniaj, komentuj - tylko nie niszcz mi psychiki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.12.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Staram się być obiektywna, jesli coś jest fajne to piszę o tym wprost, nawet gdybym miała pochwalić wcześniejszego'' przeciwnika w gorącej dyskusji''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.12.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Całkiem przyjemny ten widok na krótszą scianę, ale już parawan nawannowy w chromie i ta dziwna bateria tak średnio mi leżą Jakby ktoś nie do końca był zdecydowany czy chce być "loftowy" czy jednak "romantyczny". A może te dwa style się nie wykluczają? Ja jednak wykorzystam ten mocny, "punkowy" charakter tych płytek. Jak już wspomnialam planuję czarną armaturę, na podłodze biało czarny chodniczek (nawet dwa, z Ikei;) ) i satynę w wykończeniach (nie błyszczący chrom). Mam dokładnie te same odczucia odnośnie tej łazienki z dekoratorni, że brak jej pazura, który daje ta kolekcja. Bateria z innej bajki, delikatna jak do kolekcji "delicate" a nie "modern punk". Ale biało czarne chodniczki też mi się nie widzą. Niczego bym nie dawała, a jeśli już, to coś chropowatego, surowego. np. "pomost" z dech zabejcowanych na czarno z widocznymi stalowymi wkrętami, ale byłoby to utrudnieniem przy sprzątaniu. Tak od praktycznej strony, to dywanik mogłabym mieć ewentualnie w bardzo dużym salonie kąpielowym, w miejscu daleko od wilgoci, a i tak byłby na okrągło prany. A odkurzanie z niego włosów? Nie, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.12.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Mam dokładnie te same odczucia odnośnie tej łazienki z dekoratorni, że brak jej pazura, który daje ta kolekcja. Bateria z innej bajki, delikatna jak do kolekcji "delicate" a nie "modern punk". Ale biało czarne chodniczki też mi się nie widzą. Niczego bym nie dawała, a jeśli już, to coś chropowatego, surowego. np. "pomost" z dech zabejcowanych na czarno z widocznymi stalowymi wkrętami, ale byłoby to utrudnieniem przy sprzątaniu. Tak od praktycznej strony, to dywanik mogłabym mieć ewentualnie w bardzo dużym salonie kąpielowym, w miejscu daleko od wilgoci, a i tak byłby na okrągło prany. A odkurzanie z niego włosów? Nie, dziękuję. Pomysł na "chodniczek" extra Obawiam się jednak, że metraż podłogi jest zdecydowanie za mikry na takie rozwiązania , a cała łazienka był zmorą płytkarza - skos na skosie i krzywe ściany po lewej - umywalka, pralka na wprost wc po prawej - prysznic Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.12.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Jezu Uważam dokładnie tak jak napisała Irma, że nie ma co się zamykać na półkę g-k, bo czasem pasuje po prostu do kompozycji. Ja np nie rozumiem, po co na prostej ścianie robić wystający geberit albo np wystającą belkę w pokoju na poddaszu na tle ciemnej ściany pomalować na kolor jasny, no ale każdy ma swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.12.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Kamila o czymś takim myślałam, ale podrasowanym http://kospod.opol.pl/imgs/kospod_wystawa.jpg lecz za mała ta łazienka, faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
costaadeje 15.12.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Wreszcie i ja moge się pochwalić nasza łazienką Jeszcze nie skończona, bo brak lustra, oświetlenia nad lustrem no i drzwi Ale to dopiero zostanie zrobione po świętach, jak przyjadą drzwi. Kolor ścian na zdjęciach jest ciut za intensywny, ale tylko ciut Kafle na ścianie to Tanaka Opoczno, na podłodze - nie pamiętam. Ostatnie zdjęcie było nasza inspiracją. Kafle uległy zmianie, bo okazały się za drogie Zastanawiamy się co "umieścic" na ścianie na wsprost drzwi. Jakieś pomysły? Może właśnie jakis wzór z szablonu jak na projekcie? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez costaadeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.12.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 jak powiesisz po lewej lustro to już nic trzeba będzie moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Lustro chyba będzie też nad umywalką. Ja bym rozjaśniła dodając jasne pasy:http://images45.fotosik.pl/1658/e70d291108834c33.jpg lub obraz:http://images45.fotosik.pl/1658/03e3be34a3c575d2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2012 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A dla lubiących młodą sztukę obraz Bogackiej:http://art.blox.pl/resource/bogacka1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 16.12.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A dla lubiących młodą sztukę obraz Bogackiej: http://art.blox.pl/resource/bogacka1.jpg JEZU CHRYSTE:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts