sim144 07.01.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 sim144 bardzo dziękuję! Drzwi szklane robione były na wymiar, reling również Jestem przekonana, że każdy szklarz to może zrobić, a cena na pewno niższa. A jakiego rzędu są to kwoty? Napisz też proszę, z czego masz dobudowaną tę ściankę po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.01.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 czy ktoś wie, czy warto zabudowywać suszarkę bębnową? sama taką posiadam i jakoś średnio to widzę. wydziela tyle ciepła podczas pracy...może się mylę? czy ktoś z Was ma doświadczenia z zabudowaną suszarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia1719510933 07.01.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Remika2 łazienki cudne;) tak jak i cała reszta domu- w moich klimatach. Zapytam się o model umywalki, gdyż sama jestem przed urządzaniem łazienki- wybór przeogromny...aż w głowie się kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 07.01.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Mam palący problem: szukam pilnie odpływu liniowego o wysokości 60mm. Głębiej nie możemy się wkuć w wylewkę, bo nie wypracujemy spadku. Dlatego wszystkie dobre dusze prooooooszę o podpowiedzi.Odwdzięczę się zdjęciami z realizacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sim144 07.01.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Remika mam jeszcze pytanie, bo już w tej kwestii pytam wszystkich i wszędzie: właśnie zobaczyłam, ze jesteś z Małopolski, ja też. Czy masz godnego polecenia fachowca do remontu łazienki? Chodzi mi o skucie starej, przeróbki wod-kan, zmianę wanny na prysznic z odpływem liniowym no i położenie płytek. Będę wdzięczna za ewentualne namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 07.01.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Wyanna,szukaj jako odpływ liniowy niski lub odpływ liniowy 60 mm, np: http://www.kaczucha.pl/pl/p/Odplyw-liniowy-niski-60-cm-Alcaplast-APZ101-z-rusztem-Line-APZ101-550-LINE-550/6363#products Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 07.01.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Mam palący problem: szukam pilnie odpływu liniowego o wysokości 60mm. Głębiej nie możemy się wkuć w wylewkę, bo nie wypracujemy spadku. Dlatego wszystkie dobre dusze prooooooszę o podpowiedzi. Odwdzięczę się zdjęciami z realizacji.... Właśnie zaczynam "walkę" z odpływem liniowym i wykonawcą, który twierdzi, że musi podnieść płytki w całej łazience, żeby uzyskać spadek do odpływu liniowego. Na co muszę zwrócić uwagę a na co może mnie "naciągnąć" wykonawca??? Odpowiedź może być na priva ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Sama sprawdź poziomy. Odpływy liniowe mają różna wysokość montażową - od 14 cm do 6 cm. Jaka jest wysokość posadzki i odległosc od rury? Bo między wysokością montażową a rurą musi być spadek 3 %. Jesli masz wysokosc montażową równą wysokości posadzki a odpływ daleko, to trzeba będzie podnieść.http://images43.fotosik.pl/1690/9e8e59c5c6d0b515.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 07.01.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Właśnie zaczynam "walkę" z odpływem liniowym i wykonawcą, który twierdzi, że musi podnieść płytki w całej łazience, żeby uzyskać spadek do odpływu liniowego. Na co muszę zwrócić uwagę a na co może mnie "naciągnąć" wykonawca??? Odpowiedź może być na priva ... Anulek, powiem Ci, jak jest u nas. Generalnie w wylewkę bezpiecznie możemy się wkuwać na ok 8 cm. Tyle według developera mamy pola manewru (pytaliśmy się przy grzejnikach podłogowych). Niestety, realną głębokość wkucia się z odpływem w wylewkę określa wysokość, na jakiej rura odpływowa wpada w pion kanalizacyjny. Przy prysznicu, gdzie woda nie jest tłoczona mechanicznie, tylko swobodnie spływa, musi być wypracowany jakiś spadek. Nie chcesz przecież, żeby woda Ci stała w "bezbrodziku". My dzisiaj mieliśmy sprawdzane, na jakiej wysokości wpada rura odpływowa w pionie (oraz jak głęboko sięga wylewka) na tej podstawie wiemy, że 60mm (a właściwie, jak się okazało 65mm) to max. wielkość całego korytka z syfonem, która zapewni nam odpływ wody. Co do spadku podłogi w stronę odpływu, to nie znam parametrów, bo jeszcze do tego etapu nie doszliśmy. Ale zaglądaj czasem do mnie, w miarę możliwości będę pisać na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 08.01.2013 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dzięki dziewczyny - jesteście nieocenione :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka31 08.01.2013 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Dziękuję wszystkim za odpowiedź! Wersja druga został wybrana, tymczasem pojechaliśmy do mieszkania i co????? Okazało się że o zgrozo pomyłkowo ktoś wpisał długość łazienki 2,95 zamiast 1,95!!!! Przy takiej małej łazience ma to ogromne znaczenie Więc projekt nieaktualny !!!! Teraz już całkowicie zrezygnowaliśmy z brodzika murowanego na rzecz akrylowego i zamiast jednej ściany szklanej której się obawialiśmy będziemy mieli dwie ;:cry::cry: Normalny prysznic. Łazienka jest strasznie mała ma 1,95 na długość i 2 na szerokość. Prosze jeszcze raz o wyrażenie opinii na temat ustawienia, szafka z lewej strony w rogu musi być bo jest tam piec do zabudowania. Mam problem z wklejeniem zdjęc zrobię to jutro.. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez dorotka31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1988 09.01.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A to będzie moja łazieneczka nie karćcie za bardzo bo dopiero ucze się obsługiwać ten program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 09.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A to będzie moja łazieneczka [ATTACH=CONFIG]159385[/ATTACH] kwiatków ci w niej dostatek;)ogólnie fajna, ale kolory mdłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 09.01.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 A to będzie moja łazieneczka [ATTACH=CONFIG]159385[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]159386[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]159388[/ATTACH] nie karćcie za bardzo bo dopiero ucze się obsługiwać ten program Bardzo ladna-elegancka,spokojna PONADCZASOWOSC;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 projekty umieszcza się gdzieś indziej. Tutaj pokazujemy realizacje. Swoją drogą - półeczki na kiblem :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 09.01.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 justyna1988 ładna ale jak dla mnie zdecydowanie za dużo półek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1988 09.01.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Swoją drogą - półeczki na kiblem :-/ A co w tym takiego dziwnego? zawsze się przydadzą chodźby do postawienia brisa a półeczek jest tyle ponieważ wyglądają lżej niż szafka i moim zdaniem urozmaicają przestrzeń (przecież nie koniecznie musze tam stawiać kwiatki ale na programie miałam tylko to a jak wcześnej pisałam jestem w fazie początkującego) co do koloru to jestem osobą bardzo zmienną która lubi się bawić kolorystyką dlatego moje wnętrze będzie stonowane za to dodatki dość wyraźne przynajmniej tak mi się wydaje;) ale dziękuję bardzo za szczere odpowiedzi które bardzo cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edziag 09.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 mam ogromną prośbę, czy ma ktoś płytki Baldocer Madison w kolorze szarym? http://www.baldocer.com/77581_en/page-2/ Jestem ciekawa jakie są w utrzymaniu. Chcę je do ubikacji a ciemne również na podłodze w przedpokoju i zanim zamówie chciałabym znać opinię jakiegoś użytkownika.... Z góry dziękuję. Nie wiem jaki dekor do nich dobrać żeby troszkę je ożywić. Która wersja Wam się najbardziej podoba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michasr 09.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]158566[/ATTACH] Witaj. Co to za kamień dekoracyjny nad wanną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 09.01.2013 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Swoją drogą - półeczki na kiblem :-/ Jeszcze 3 dni temu mówiłam to samo ). obciach i kurz. A potem zaczęłam dumać i dumać (zaczęło się od tego, że chciałam gdzieś powtórzyć drewno z blatu) i całe szczęście wydumałam. W dotychczasowej łazience trzymam książki/gazety na pralce- w nowym pralka zabudowana. Ja nie wiem co Wy w łazience robicie, ale ja np. czytam w wannie albo w ogóle zamykam się w łazience żeby w spokoju poczytać (patologia). I to będzie jedyna półka w całej łazience - za wyjątkiem za wanną- idealna na łazienkową bibliotekę Tylko ja planuję biblioteczkę w klopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts