domanki 11.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Korozja oooj za dużo się reklam naoglądałaś wc jest najbardziej sterylnym miejscem w całym domu. Robiliśmy nawet takie badania na studiach - i zdecydowanie to potwierdziły. To, co wyrosło na szalkach z łazienki było niczym w porównaniu z tym, co wyrosło na przykład na szalkach z biurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.01.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 domanki a hodowaliście na agarze czy bulionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 11.01.2013 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) cześć wszystkim!ja dopiero zaczynam planowanie łazienek i jest tu dużo inspiracji ale ja nie do końca wiem co bym chciała jedną z inspiracji która mnie przekonuje to łazienka z fototapetą Wenecji ale wydaje mi się że kafelki nie białe tylko w szarościach i to się tyczy łazienki dolnej a za to łazienka tzw.rodzinna jest dla mnie wielką niewiadomą wiem jedynie że chciałabym "deskę" na podłodze i coś w [ATTACH=CONFIG]158545[/ATTACH] tym rodzaju ale niestety wsród różnych realizacji nie znalazłam czegoś takiego,nie wiem co to jest na ścianie??kafelki odpadają!podpowiedzcie coś znalazłam płytki, które wyglądają jak boazeria http://www.valuefloorsdirect.com/images/ceramic_tile/col_nan_room.jpg http://www.ppltile.com/images/D/Nantucket-8.jpg http://www.colli.it/documenti/immagini/vintage/vintage%20globo.jpg http://www.colli.it/Home.aspx Edytowane 11 Stycznia 2013 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.01.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Ależ ja nigdzie nie napisałam że czyści się go sprawniej tylko że z czyszczeniem prysznica nie ma jakieś wielkiej tragedii Szyby pod prysznicem póki co nie mam więc jak się dorobię kiedyś być może zmienie zdanie Nie, nie, odniosłam się do tego, co napisała wcześniej Justyna Być może ja tak przeklinam czyszczenie prysznica, bo korzystamy z niego codziennie, a z wanny okazjonalnie Dodatkowo ta szklana kabina - zmora Uszczelki - masakra Panel z dyszami i natryskami, który jest ciągle w kamieniu i szorowanie Cifem go nie ratuje Czyszczenie prysznica trwa u mnie godzinę Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 12.01.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 O dżizas dobrze że nie chciałam takiego panelu z dyszami. Może poszukaj w necie info na temat jakieś porządnego środka do czyszczenia. Ja mogę Ci polecić kamień do czyszczenia. O taki: http://www.kamienuniwersalny.pl/ Jest rewelacyjny. Wszystko piękniutko doczyścił. Co prawda troszkę kosztuje ale jest bardzo wydajny. Można go kupić w necie lub na różnego rodzaju imprezach masowych kiedy to rozkładają się ze swoimi stoiskami Sama na niego poluję bo nie mogę sie pozbyć śladów po taśmie na parapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 12.01.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 domanki a hodowaliście na agarze czy bulionie? te na agarze Bulion jest zdecydowanie zbyt obleśny, chociaż coś mi się kluje, że inne grupy używały bulionu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna1988 12.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Cifem ???? :o no to kochana teraz ci wierzę ja używam tylko płynów z HG też trochę kosztują bo 0,5 l jakieś 20zł ale jest rewelacyjny psikasz i odrazu ścierasz do sucha, każdy ale to naprawdę każdy kamień zchodzi i to bez czekania, Ja swój prysznic czyszczę co 2 - 3 dni i zajmuje mi to może 15-20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.01.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Sama na niego poluję bo nie mogę sie pozbyć śladów po taśmie na parapecie do tasm i sciagania kleju po tasmach polecam tese ten: http://www.tesa.pl/industry/products/tesa_60042_adhesive_remover.html do dostania w salonach BRW rewelka, usuwalam nim pozostalosci pobudowlane z folii, kleju, tasm itp. usunal tez slady mazakow i dlugopisu na bialej skorze Edytowane 12 Stycznia 2013 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.01.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 te na agarze Bulion jest zdecydowanie zbyt obleśny, chociaż coś mi się kluje, że inne grupy używały bulionu. my bulion nazywaliśmy rosołkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.01.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 A dziękuję dziewczyny za namiar na środki czystości, dobrze jest się czasami wyżalić na forum Nie przyszło mi do głowy, że można sobie ulżyć w tym temacie, zmieniając detergent Ja tradycyjnie czyściłam jak okna - ścierka z płynem do mycia naczyń i jakiś psikacz, ale do pucowania, nie do kamienia - a kamień właśnie mleczkiem Nie wiem co z tą wodą w Poznaniu, ale prawda jest taka, że nie tylko filtry nie pomagają, ale chleb jest niejadalny, a herbata i kawa niezdatne do picia (sorki za OT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazwa12 12.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Dziewczyny po co kombinować z jakimiś drogimi preparatami,w biedronce jest rewelacyjny płyn za 5 zł,taki w różowej butelce jeden jest do rdzy i kamienia,a drugi do tłuszczu,tym do kamienia psikacie kabinę,po kilkunastu min spłukujecie i wszystko lśni,poszukajcie sobie wątku o sprzątaniu tam dziewczyny fajnie doradzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 polecam płyn na bazie octu z LIDLa, za chyba też coś koło 5zł. super czyści wszelki kamien, naprawdę bardzo szybko, potem szkło płynem do szyb. 5 min. i po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 nie łatwiej sam ocet? Kamień rozpusczza każdy kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 nie łatwiej sam ocet? Kamień rozpusczza każdy kwas a nie na odwrót ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silwero 13.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Moja łazienka po raz drugi jeszcze nie skończona dopiero położone plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 13.01.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Powiem wam, że jak ma się tak twardą wodę jak u mnie, to żadne środki nie są skuteczne, poza tymi najmocniejszymi, typu Cillit bang itp. Nie daje rady ocet, środki z biednej bronki czy octowe z lidla Bez stacji uzdatniającej wodę ani rusz, wszystko pokrywa się w mig wapiennymi osadami. To problem, bo preparaty z kwasami i chlorem są trujące i trzeba naprawdę bardzo uważać, zwłaszcza przy tych w aerozolu, by się przy okazji nie nawdychać. Solidne wietrzenie konieczne, a i tak szorowanie w tym smrodzie nie robi nam dobrze dla zdrowia. Druga sprawa - te preparaty na dłuższą metę niszczą nam silikonowe uszczelki, kwasy nie służą także wapiennym fugom. Przerobiłam to wszystko w mieszkaniu z kabiną. Czyszczenie szyb, uszczelek i zawiasów to była porażka, dlatego w następnej łazience prysznic mam otwarty, a ściankę murowaną. Zero szkła, przesuwanych szyb (uszczelek i zawiasów), proste powierzchnie, płytki na których nie znać osadu. Po kąpieli niczego nie muszę wycierać i polerować poza bateriami. Gorzej mam z myciem wanny, bo jest bardzo duża, dwuosobowa, a nie mam do niej dojścia z każdej strony i zwyczajnie nie sięgam, dlatego muszę myć jeden bok od środka. W letnim domku mam wodę miękką, ze studni i tam jest zupełnie inaczej, totalny luz pod tym względem. !!! Zacytuję jeszcze, bo to naprawdę ważne, z opakowania Cillit Bang : "Ryzyko poważnego uszkodzenia oczu. Działa drażniąco na skórę. CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI. Nie wdychać pary/rozpylonej cieczy...." Niech mi ktoś podpowie, jak nie nawdychać się tej trucizny bez używania gaz maski? Otwarcie okna nie rozwiąże problemu, a jak zrobimy przeciąg, to strumień preparatu może polecieć nam prosto w twarz. Dlatego moim zdaniem trzeba sobie zrobić łazienkę przede wszystkim PRAKTYCZNĄ. By się w niej relaksować, a nie wciąż sprzątać i podtruwać. I uważać na preparaty czyszczące. Sory za EOT, ale ja np. zniszczyłam sobie kiedyś chlorem skórę dłoni. Kilka lat walczyłam z egzemą. Już jest idealnie, ale dużo mnie to kosztowało problemów. Często nasze dzieci mają ostre alergie, a my się zastanawiamy skąd... Pozdrawiam ciepło Edytowane 13 Stycznia 2013 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.01.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Ja mam brodzik akrylowy i do czyszczenia armatury nie mogę sobie używać czego chcę bo przy spłukiwaniu woda leci na brodzik i zostają ślady. Tak się załatwiłam cifem właśnie. Niczym nie szlo zmyć białych śladów. Trzeba było czekać ok tygodnia aż jakoś same w końcu zeszły. Poza tym te silne środki strasznie cuchną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 13.01.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 dobra jest parownica, ale nie do kamienia...natomiast świetnie czyści tłuste osady. jak ktos jest ogolnie czyściochem i w miarę systematycznie sprząta, to parownica wystarcza, a co jakis czas ocet do kamienia i chemi wtedy jest mało, więc w miarę malo sobie szkodzimy. Oczywiście to nie dodtyczy takich przypadków o jakich pisze Piu, z mocno twardą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 13.01.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 nie łatwiej sam ocet? Kamień rozpusczza każdy kwas środek z Lidla mniej śmierdzi i nie muszę go rozcieńczać, dość długo używałam octu, ale wolę to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 13.01.2013 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam, od jakiegoś czasu podglądam Wasze łazienki, a teraz moge pochwalić sie narazie tylko projektem dolnej łazienki. Pomóżcie mi zdecydować która mozaika lepiej będzie sie komponowała. Malwinko wg mnie wersja 1 Jakoś ładniej i bardziej elegancko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts