piu 10.03.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pisuar super sprawa, odpada problem wiecznie otwartej deski klozetowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Tak, płytki to Corten Tau. Ogólnie z każdym z tych elementów mamy jakieś wspomnienia lub skojarzenia z podróży po Afryce. Brakuje jeszcze jednego posążka na postument, będziemy musieli jeszcze raz tam pojechać. Armatura jest w Inoxie, ogólnie było trudno coś wybrac (mniejszy wybór), a jak już coś bylo to niestety b.drogie. A mnie się nie podoba. Moim zdaniem do tematu podeszliście zbyt sztampowo - to raz, przedobrzyliście - to dwa. Afryka to nie tylko cętki, panterki i drewniane murzynki. Żeby chociaż tych zdjęć nie było i tkanin w panterki, byłoby o niebo lepiej. Łazienka z ogromnym potencjałem, płytki przepiękne - czy to Tau corten ?? Ceramika i armatura super. Jak dla mnie mogło być cudownie, a wyszło na granicy kiczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Łazienka "azjatycka" - 18 m2, znowu pamiątki i zdjęcie. Duża kabina razem z sauną parową (polecam) - generator pary zabudowany nad wanną pod sufitem za przesuwnymi drzwiczkami. Meble w/g projektu. Przejście przez garderobę do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 10.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ooooo i ta podoba mi się znacznie bardziej - dodatków jest mniej, nie jest tak naciapane wzorami, fakturami i duperalkami, więc to co w niej umieściliście jest ładnie wyeksponowane. wyszło z tego naprawdę fajne spa. tylko to ledowe światło... no nie przekonam się do takiej dyskoteki.ale ogólne wrażenie - jak najbardziej dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 10.03.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pisuar super sprawa, odpada problem wiecznie otwartej deski klozetowej za to pojawia się problem wiecznie otwartej deski pisuarowej . Ja bym nigdy w domu pisuaru nie założyła. Skojarzenia z publiczną toaletą są zbyt silne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 10.03.2013 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Kurdę i w tym momencie ta dziewczyna z reklamy musi tym małym autkiem 2x manewrować po łazience aby pozamykać tylnym zderzakiem wszystkie klapy. Robi się niebezpiecznie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ta zdecydowanie fajniejsza, moze to kwestia stonowanej kolorystyki i mniejszego natłoku dodatków. Choc ja jak zwykle etatowa zołza doczepię sie tych fioletowych podświetleń, i dodatków ''azjatyckich'', bez tego byłoby na 5 +. A,propos dodatków, każde pomieszczenie w domu jest w innym stylu? Mamy już łazienke'' afrykańską'', ''azjatycką'' a jak reszta?, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Dla mnie też "afrykańska" jest zbyt dosłowna. Mozna było umieścić rzeźby i maski, ale w nich spróbowano zmieścić wszystko, co chociaż trochę kojarzy się z Afryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 10.03.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 kaluzaw generalnie obie łazienki na bogato w pierwszej łazience widać ogromną fascynację czarnym kontynentem i jak dla mnie wszystko gra, tylko trochę trudno się ogląda zdjęcia z takich dziwnych perspektyw i przez to wszystko wygląda trochę sztucznie i katalogowo. przy takim konkretnie afrykańskim klimacie pisuar trochę mnie osobiście razi. tyle, że sam pomysł pisuaru w łazience może i faktycznie trochę zalatuje łazienką publiczną, to sama chciałam zamontować pisuar, lecz ostatecznie przeważyła opcja bidetu druga łazienka jak z katalogu wnętrzarskiego, dopracowana w każdym szczególe, przemyślana troszeczkę mnie się tylko nie podoba kanciatość WC i bidetu, no i światło fioletowe to chyba kiepski pomysł jest reasumując... obie łazienki robią WOW! ale sama nie wiem czy chciałabym takie mieć, bo z jedne strony są mega-super-wypasione, warte pozazdroszczenia, a z drugiej zastanawiam się, czy osobiście nie wiolę trochę spokojniejszych, łagodniejszych (czyt. nudnych) przestrzeni, gdzie szaleństwem jest zmiana ręczników z beżo-brązów na różowo-fioletowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 światło kolorowe bo to pewnie RGB i autor bawi się sterownikiem. Normalnie da się ustawić "na biało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.03.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 kaluzaw łazienka inspirowana tajlandia jest fajniejsza niż ta inspirowana praktyką. Ale zazdroszczę 2 dużych łazienek w domu!!! chętnie zobaczę pozostałe wnętrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.03.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 kaluza co to za grzejnik w "azjatyckiej" łazience? Bardzo estetyczny... I baterie umywalkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.03.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 vasco niva ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Ledy są oczywiście RGB - kolor sterowany na zachciankę. Przy wyłączonym pozostałym oświetleniu i np. długiej kąpieli w wannie robią klimat są nie do zastąpienia.Na co dzień mogą świecić na biało lub wcale.Aktualnie testujemy pomysł: rano ożywczo na jaskrawo zielony, potem w ciągu dnia niebieski, wieczorem czerwień grająca z promieniami słońca zachodzącego. Jeśli chodzi o pamiątki to bez nich, przynajmniej dla nas, te łazienki były by bez duszy, chcieliśmy je jak najbardziej spersonalizować.To super uczucie obcować ze wspomnieniami z dalekich wypraw. Łazienki są tematyczne, nie chcieliśmy żeby przypominały te z gotowych projektów, lub od Pani "Projektant" z centrum Łazienek. Pisuar - każdy facet go doceni, na zachodzie to już standard, dla nas osobiście skojarzenie z publiczną toaletą to raczej zapach, którego nie ma odkąd nie trzeba sikać do WC na stojąco.Jako Bidet służy mała słuchaweczka (bidetta) - podpatrzone w Azji. Cały dom (płaski dach + olbrzymie przeszklenia) jest w klimacie azjatyckim (pamiątki, pamiątki...), oprócz tej łazienki Afrykańskiej. Grzejnik firmy PMH, Szklane wieszaki dorabiane na zamówienie (wychodzi taniej niż oryginalne). Baterie i osprzęt Omnires. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) kaluzaw mamy trochę pamiątek z Afryki i to tej nieturystycznej częsci tegoż kontynentu, np: Kongo, Liberia, Ghana, Zanzibar..... Nigdy nie przyszłoby mi do głowy , aby urządzać tematycznie łazienkę, aby móc wyeksponować to czy owo. Wszędzie ale nie w łazience i nie w taki sposób. Zresztą twoja lazienka z Afryką ma niewiele wspólnego, przeciętny afrykańczyk, nie potrafiłby z niej korzystać. Łazienka afrykańska bardziej kojarzy mi się z czymś innym. ''Łazienki są tematyczne, nie chcieliśmy żeby przypominały te z gotowych projektów, lub od Pani "Projektant" z centrum Łazienek.'' no ale wyglądają właśnie jak od pani projektant z centrum łazienek ''Łomianki''. Edytowane 10 Marca 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaluzaw 10.03.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Myśleliśmy o takiej łazience jak ze zdjęcia, ale przeraziły nas koszty budowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Myśleliśmy o takiej łazience jak ze zdjęcia, ale przeraziły nas koszty budowy! Myślę, ze sam sobie wystawiłeś opinię takim stwierdzeniem. nic więcej nie musisz dodawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 10.03.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jak dla mnie światełka w łazience dają urok, przez to jest inna niż wszystkie, ożywia szarość w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts