Irma 12.03.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Irma - tekst o projektantach był o tych "projektantach" po krótkim kursie znajomości asortymentu sklepowego i obsługi programu Aaaaaaa, to pardonne moi myslałam, ze to wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Dyskusja zaczęła się od wpisu: Łazienki są tematyczne, nie chcieliśmy żeby przypominały te z gotowych projektów, lub od Pani "Projektant" z centrum Łazienek. **** Ja jeszcze w nawiązaniu do postu uli. Powiedzmy, że ktoś wychował się w przecietnych polskich wnętrzach (bo na takie było stać rodziców). Został potem zawalony zdjęciami przepięknych super-mega-hiper wnętrz. Może rozróżniać kicz od sztuki. To wcale nie znaczy, że będzie wiedział jak rozmawiać z projektantem wnętrz, skoro będzie mu się podobać wszystko: ładne wnętrze i klasyczne i minimalistyczne i prowansalskie i skandynawski. A skąd ma wiedzieć w jakim będzie się czuł najlepiej, skoro całe dotychczasowe życie mieszkał we wnętrzach z meblami BRW? Edytowane 12 Marca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 12.03.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 i dokładnie tak to wygląda kiedyś były wszystkie kuchnie na jedno kopyto, meblościanki, półkotapczany... a tu nagle lawina zdjęć pięknych "czyiś" koncepcji pięknie to ujęłaś Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 12.03.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Dyskusja zaczęła się od wpisu: Łazienki są tematyczne, nie chcieliśmy żeby przypominały te z gotowych projektów, lub od Pani "Projektant" z centrum Łazienek. **** Ja jeszcze w nawiązaniu do postu uli. Powiedzmy, że ktoś wychował się w przecietnych polskich wnętrzach (bo na takie było stać rodziców). Został potem zawalony zdjęciami przepięknych super-mega-hiper wnętrz. Może rozróżniać kicz od sztuki. To wcale nie znaczy, że będzie wiedział jak rozmawiać z projektantem wnętrz, skoro będzie mu się podobać wszystko: ładne wnętrze i klasyczne i minimalistyczne i prowansalskie i skandynawski. A skąd ma wiedzieć w jakim będzie się czuł najlepiej, skoro całe dotychczasowe życie mieszkał we wnętrzach z meblami BRW? Właśnie to miałam na myśli pisząc, że obcowanie ze sztuką daje coś więcej. Uczy również myślenia, zaglądania wgłąb siebie. Jestem pewna, że taki człowiek nie ma wiekszych problemów z okresleniem, w czym czułby się najlepiej. Czasami wynika to z fascynacji dana kulturą, ale żeby się nią zafascynować, trzeba coś o niej wiedzieć. A tego nie dają podróże typu zorganizowana wycieczka, której główną atrakcją są stragany z pamiątkami. Nie mam nic do wnętrz inspirowanych obcą kulturą czy eksponowania pamiątek (chociaż sama nic nigdy z żadnej podróży nie przywiozłam). Ale w dyskutowanych wnętrzach nie widać żadnej fascynacji. Widać tylko tło do tandetnych masowych pamiątek. Nie trzeba mieć w domu dzieł sztuki, żeby kształtować w sobie wrażliwość na piękno. Po to są galerie sztuki, albumy itp, a prawdziwy miłośnik odmówi sobie nowego ciucha a pójdzie na ciekawą wystawę, koncert, czy do teatru. Tu wcale nie chodzi o pieniądze. A najprościej kształtować wrażliwość u dzieci podziwiając naturę. Bóg dał nam ją za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 venus wykanczając Wasz dom , współpracowałaś z projektantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Jestem pewna, że taki człowiek nie ma wiekszych problemów z okresleniem, w czym czułby się najlepiej. Pracuję z ogrodami, ale nadal nie jestem pewna, czy umiałabym wybrać jeden konkretny styl dla siebie, gdybym miała wolną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.03.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Elfir ja to wiem na pewno wciąż jestem w fazie poszukiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ale umiejętność wyboru stylu niekoniecznie bierze się z niewiedzy, z braku doświadczenia. Z moich obserwacji wynika, ze o ile dla siebie jest bardzo trudno coś wybrać o tyle dla kogoś innego już aż takiego problemu nie ma. Po prostu gdy wybieramy coś dla siebie towarzyszą nam ogromne emocje i wtedy trudno spojrzeć z dystansem i ciężko zdecydować zarówno co się podoba jak i co by się chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Żono tak Jednak to była bardzo luźna współpraca i tylko kilka pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila_len 13.03.2013 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) tak to jest, jak się nie śledzi wątku - temat wnętrz Martyny Wojciechowskiej już był... to sprzatam po sobie (usunąłam link i poprzedniego posta) Edytowane 14 Marca 2013 przez Kamila_len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 No właśnie, mam w pracy koleżankę która projektowała łazienki w Leroy Merlin przez kilka miesięcy. Byłam z nią na szkoleniu, krótkie zapoznanie ze wszystkimi, trener pyta : a Pani czym się wcześniej zajmowała? Ja byłam projektantem wnętrz. Myślałam że padnę ja bym nie wytrzymała i taką od razu sprowadziła na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 znowu dyskusja;) a mnie obie łazienki się nie podobają, i coraz częściej myślę, iż za dużo to najgorzej dla wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tylko jak jest za duzo zawsze mozna odjąć.Jak czegos za mało to BIEDA - no niby zawsze mozna dodać.Zresztą sam nie wiem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.03.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Myślę, że chodzi o elementy stałe jak np za dużo dekorów. Dodatki to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 13.03.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Reni1980 ja już Twoje łazienki swego czasu oglądałam i dochodziłam potem do siebie jakiś czas, a teraz wracam szukać umywalki i szafki do małej łazienki. Reni czy ta szafka to kupiony standard czy robiona? Umywalka koło Twins? No i jeszcze białe kafle w małej, co to i jak się sprawuje? Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2013 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Reni1980 ja już Twoje łazienki swego czasu oglądałam i dochodziłam potem do siebie jakiś czas, a teraz wracam szukać umywalki i szafki do małej łazienki. Reni czy ta szafka to kupiony standard czy robiona? Umywalka koło Twins? No i jeszcze białe kafle w małej, co to i jak się sprawuje? Wielkie dzięki helloł, umywalka koło twins, szafki pod nią koło domino- gotowce a płytki białe płytki tubądzin kolekcja colour, ja je lubię ale widać każde chlapnięcie wodą, no pod prysznicem nie było by kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
84Sylwia 13.03.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam, to moja łazienka na dole - chętnie poczytam komentarze nie ma w niej jeszcze akcesoriów, ale mają być w konkretnych kolorach aby ożywiły łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.03.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 bardzo ładna ale te fotki:eek:, kobito zlituj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.03.2013 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Bardzo ładne płytki Więcej nie napiszę, bo boli mnie głowa od wykręcania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 13.03.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Reni dzięki za inf. Płytki sobie odpuszczę, ale szafeczka bardzo na tak:) Sylwia płytki to hiszpańska Porcelanosa? Miałam na nie chrapkę do kuchni, ale koniec końców wybrałam inny model. Bardzo przyjemnie się zapowiada. Co do kolorowych dodatków to chyba jestem na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts