rajmak 23.07.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 (edytowane) Drzwi przesuwane są na dłuższej części prysznica a nie visa vi wanny. Od strony wanny jest tafla szkła. Na wizualizacji nie ma drzwi i może to wprowadza w błąd.Więc szerokoś wejścia to 1/2 długości prysznica czyli 80 cm lub 70 cm zależy co wybierzemy? Chiałam drzwi otwierane ale mężu twierdzi że będzie mokro podłoga po otworzeniu. Pani architekt sugerowała otwierane. Edytowane 23 Lipca 2013 przez rajmak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 23.07.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Przy takiej szerokości prysznica to sobie można pozwolić na otweirane do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.07.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Już się bałam, że aby wejść do prysznica najpierw trzeba będzie wejść do wanny Poważnie to wizualizacja raczej nigdy nie odda rzeczywistości, mnie projekt podoba się bardzo. Można nie kafelkować całości pod warunkiem, że to będzie miało jakąś ciągłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasekp 23.07.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Witam,czy ktoś z forumowiczów posiada może kabinę 80x100 w tym stylu? Jako, że łazienka mała to staram się wykorzystać każdy centymetr powierzchni. Teoretycznie weszła by półokrągła 90x90, ale 80x100 pozwoliłaby optymalniej wykorzystać przestrzeń. Boję się tylko jak to będzie z jej użytecznością (ciasno?). Jeśli ktoś ma, używa, mógłby się wypowiedzieć to byłbym dźwięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.07.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 ja z racji szczupłosci miejsca mam brodzik 70x70. Wygodny nie jest, ale jak się chce to zmieszczą się nawet dwie osoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T-ownik 23.07.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 ta 100 jest niezła. jeżeli nie masz pralki i nie ma jakiegoś kręcenia się po łazience to lepiej więcej miejsca w brodziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.nowakowska 24.07.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ja mam 80x100 i sobie chwalę, podejrzewam że mniejszy brodzik też by mi nie przeszkadzał i gdybym miała wybierać jeszcze raz, postawiłabym na 70tke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasekp 24.07.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 ja z racji szczupłosci miejsca mam brodzik 70x70. Wygodny nie jest, ale jak się chce to zmieszczą się nawet dwie osoby To chyba muszą bardzo chcieć , dla mnie 80x80 to już ciasno, a generalnie jestem raczej... "oszczędnie umięśniony". O 70x70 to już nawet nie piszę, tylko podziwiam. Generalnie 90x90 daje najwięcej przestrzeni, ale po tym co piszecie to 80x100 to już salony, że hej . No i w moim przypadku najlepiej wykorzystuje dostępne miejsce: mieści się pralka i jest więcej miejsca przy umywalce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ja mam w planach 120x100, choć bardziej pasuje 120x90 - któraś z tych opcji na pewno będzie zastosowana.Kabina 80x80 jest dla mnie klaustrofobiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.07.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Czy to zawody na wielkosc kabiny ? no to moja 160 x 90im wieksza tym więcej czyszczenia.Tylko dodam ze stal emaliowana jest bardzo sliska i polecam zakup czegos co ograniczy poslizgi.http://emotikona.pl/emotikony/pic/kapiel.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Ja mam 80x100 i sobie chwalę, podejrzewam że mniejszy brodzik też by mi nie przeszkadzał i gdybym miała wybierać jeszcze raz, postawiłabym na 70tke. Ja mam dosc swojej 70-tki i w domu zaplanowałam 120x100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.07.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Chyba nikt nie wybiera kabiny 80x80cm z wyboru a z konieczności bo poprostu na większą nie ma miejsca.U mnie 90x90cm i 120x90cm o mniejszych nawet nie myślałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Czy to zawody na wielkosc kabiny ? no to moja 160 x 90 im wieksza tym więcej czyszczenia. Tylko dodam ze stal emaliowana jest bardzo sliska i polecam zakup czegos co ograniczy poslizgi. http://emotikona.pl/emotikony/pic/kapiel.gif Bardzo ładny wymiar a kabinę masz ze stali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.07.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 (edytowane) brodzik ze stali wymiar 160x90 kabina drzwi suwane 160x 200 swiss cos tam cos tamtu jeszcze bez drzwihttp://images47.fotosik.pl/1821/53b25742bfb4b2c4med.jpg Edytowane 24 Lipca 2013 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.07.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 F.5 -emotki nie widziałeś ? a brodzik ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aswolska 25.07.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Witam, Mam pytanie odnosnie plytek z paradyza seria Hanabi Hiro - takie jak na zdjeciu ponizej Czy ktos z forumowiczow ma lazienke w tych plytkach? Moze moglby ktos pochwalic sie zdjeciami i opinia. Bylabym wdzieczna, bo jestem wstepnie zdecydowana na te plytki do duzej lazienki (ok 15m2), a niestety nie mam mozliwosci zobaczenia ich na zywo, gdyz bede musiala zamowic je przez internet. Bardzo prosze o podzielenie sie opiniami - bo zdjecia producenta robia na mnie duze wrazenie i sa to moje klimaty: biel, czern, srebro, popiel Z gory dziekuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.07.2013 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 brodzik ze stali wymiar 160x90 kabina drzwi suwane 160x 200 swiss cos tam cos tam tu jeszcze bez drzwi http://images47.fotosik.pl/1821/53b25742bfb4b2c4med.jpg Radek, ale macie wielki ten brodzik Wygląda niepozornie na zdjęciu Ja mam ten sam model, tylko 80x110 i też jest całkiem spory, choć jeszcze nieużywany bo na razie nie stać mnie na drzwi My wzięliśmy do niego częściowe wypełnienie antypoślizgowe i jest chyba OK, w drugim 90x90 już go używamy i się nic nie ślizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 25.07.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Lucyna jakos nie myslałem o tym zabezpieczeniu przy zamawianiu brodzika. To nazywa sie ornament jesli sie nie mylę. I generalnie problemu nie ma - zaczyna sie jak namydlę stopy wowczas mogę jezdzic. Co do kabimy to pamietam jak celowałem w huppe ale jakos 10 000 mnie odepchnęło. moja kosztowała cos ponad 2 000 i o dziwo jest bardzo stabilna , elementy aluminiowe tez nie są mega wielkie wiec coz tak zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.07.2013 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 brodzik ze stali wymiar 160x90 kabina drzwi suwane 160x 200 swiss cos tam cos tam tu jeszcze bez drzwi http://images47.fotosik.pl/1821/53b25742bfb4b2c4med.jpg brodzik ladny i impronujacych rozmiarow chociaz patrzac na zdjecie nie wyglada na tak dlugi, musisz miec bardzo dlugie plytki, bo widze na dlugosci 2 i trzecia niepelna w kazdym razie duze brodziki sa fajne i jesli jest na nie miejsce to wg mnie 80x100 to juz takie minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.07.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Potrzebuję opinii w sprawie projektu łazienki. Ciągle biję się z myślami, bo coś mi nie gra ale nie wiem co. Założenie projektu - miało być jasno. [ATTACH=CONFIG]202107[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]202108[/ATTACH] Bardzo podoba mi się kolorystyka i układ na pierwszej fotce. Jest minimalistycznie (to lubię), spokojnie i wyważenie. Wrażenie, że zapowiada się ładny salon kąpielowy. Na drugiej fotce natomiast dzieje się bardzo dużo i okazuje się, że łazienka wcale nie jest duża. Na plus, że wszystko utrzymane w tym samym klimacie. Czy nie da rady, żeby np. zmienić grzejnik na mniej rzucający się w oczy (szczególnie, że wg wizki drzwi będą się otwierać do wanny, więc będzie się wchodzić "na grzejnik"). Może też będzie lżej, tak jak napisali inni, po rezygnacji z górnego rzędu kafli? (a może poproś o wersję wizualki tej prawej strony bez kafli, tylko z gładką ścianą w jasnym kolorze? może wtedy zniknie trochę ten komin - bardzo podoba mi się pomysł jego przełamania wydłużonym frontem szafki). Poza tym, poproś Panią architekt, aby zrobiła wizualkę łazienki taka jaka będzie, a nie taką, aby było ładnie na wizualce. Teraz zdjęcie pierwsze ma niczym nie zaburzoną gładką taflę szkła. Bardzo ładnie to wygląda. Jednak zamiana na drzwi przesuwne czy otwierane już nieco zmieni wygląd. Będą widoczne łączenia i szyny do przesuwania. Warto też porównać wygląd przy otwieranych drzwiach i przy przesuwnych, przy okazji sprawdzając wymiary pod kątem drzwi dostępnych na rynku. Na wizce szkło wygląda jakby było wyższe od deszczownicy. Jeśli nie będziesz robić na indywidualne zamówienie u szklarza lub indywidualne zamówienie u producenta drzwi (czyt. droższe), to drzwi będą się kończyć znacznie niżej. U nas okazało się, że wszystkie typowe wymiary zawsze skończą się poniżej deszczownicy. Poproś więc może architekta o urealnienie wizualki i wtedy sprawdź czy jest ok. edit: i ustal sobie od razu, gdzie będziesz trzymać kosmetyki używane w trakcie kąpieli (piszę w trakcie, bo biorąc pod uwagę czystość formy, zakładam, że po myciu pochowacie wszystko do szuflady ) Edytowane 26 Lipca 2013 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts