Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy okazji mam prośbę o pomysł na projekt łazienki razem z meblami - pralki ma nie być, w miejsce pralki będzie prysznic walk-in(planujemy dobudować jedną ścianę, tak aby na wprost drzwi wejściowych były drzwi do prysznica. Płytki na pewno mugat białe, na podłogę chyba 1900 Terrades Grafito 20x20 vives. Pozostaje rozplanować gdzie szafki i jakieś półki (chyba pokuszę się o hemnes łazienkowy ikei), czy ewentualnie półki wyłożone płytkami. Co z sufitem? Jeżeli będzie 1 punkt, to pod prysznicem może być ciemno. Do jakiej wysokości kładzie się mugaty? 1,4m, 1,5m? Pomóżcie prooooszę!!!

VER1 - C21 - ARCHITEKTURA - 20130409-1-page-0.jpg

witam w sobotnie przedpołudnie :)

chciałabym prosić o podpowiedź

mam dylemat czy do Paradyż Chiara/Purio białych, będzie pasowała podłoga z "drewnianej" płytki w jakimś bielonym odcieniu? Planuję zrobić takie łączenie w maleńkim wc 1,99. Biała podłoga mnie nie przekonuje a w tej kolekcji niestety nie ma innej. Ozdobą tego pomieszczenia miałaby być listwa szklana fiołek w pionie i w takim samym kolorze lakierowana szafka nad geberitem. Całość pomieszczenia w gładkiej płytce, tylko geberit w strukturze.

http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/006/770/medium/chiara__5101-5g.jpg?1352361318

Witam,

Jeszcze nie mogę się pochwalić zdjęciem mojej łazienki, a już nie mogę się doczekać :)

Mam pytanie do forumowiczów czy jest szansa zamontowania w podłodze 10cm ( 5cm styropian i 5cm wylewka) brodziku niskiego. Z tym, że odległość od syfonu brodzika do kanalizacji to ok 2,5metra. Niby gdyby przyjąć 1,5% spadku to mogłoby wyjść, jednak kilkakrotnie słyszałam już opinie, że w centymetrach się może wszystko zgadzać z parametrami a w rzeczywistości może wyjść jakiś problem. Na początku chciałam zamontować odpływ liniowy ale tutaj jest to chyba praktycznie niewykonalne? Czy ktoś ma dla mnie jakieś dobre porady? :)

Pozdrawiam,

Laik :)

Jak dla mnie zdecydowanie za duża ta grafika, ale faktycznie początkowo planowałam dać w tym miejscu takie brązowe lustro z okiennicami imitujące okno, którego niestety u mnie brak... ale trochę się bałam, że wyjdzie za pstrokato, bo jak pewnie zauważyłaś bardzo dbałam o to żeby przeważała biel a brąz był tylko dodatkiem...