Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

imindesign cały dom masz w tym stylu? cegły są naturalne czy ręcznie formowane? ogólnie super chociaż wolę styl drewniano-beżowo-babciowy:rolleyes:

sniper gratuluję pomysłowości i humoru:yes: a wanna to stalowa czy akrylowa? ;)

Amelia2

Cały dom, a raczej mieszkanie ;) jest urządzone w stylu minimalistycznym, trochę surowym. Lubię te klimaty. Cegły są ręcznie formowane, niestety. Ale na żywo wyglądają naprawdę dobrze.

Też lubię styl drewniano-beżowo-babciowy, ale stwierdziłem, że mam jeszcze czas na taki ;)

ps. dzięki za miłe słowa :)

OK, wrzucam moją łazienkę. Proszę o surowe oceny.

Na wprost wejścia szafka z jasnego forniru, robiona na zamówienie. Na niej umywalka Catalano Premium 80. Bateria umywalkowa Grohe Eurocube. Lustro jakieś proste z Castoramy wklejone między płytki. Na ścianach, jak widać, gres ABK Fossil. Kinkiety z Leroy Merlin. Trochę słabo świecą.

[ATTACH=CONFIG]214455[/ATTACH]

Na podłodze płytki ABK Soleras pociągnięte aż na zabudowę stelaży Geberit. Po prawej na stelażach podwieszane wc i bidet Catalano Zero 55 New. Nad geberitem mała półeczka a wyżej szafki z jasnego forniru, identycznego jak szafka umywalkowa. Szczotka do wc i uchwyt na papier firmy Tiger.

[ATTACH=CONFIG]214458[/ATTACH]

A po lewej stronie wanna Duravit Vero 170x75 z wylewką i baterią podtynkową Grohe Eurocube. Wyżej deszczownica, również Grohe. Między umywalką a wanną parawan, ale tak wypucowany że nie widać na zdjęciu.

[ATTACH=CONFIG]214457[/ATTACH]

Wielki szacun za chęci i pomysł!!!

OK, wrzucam moją łazienkę. Proszę o surowe oceny.

Na wprost wejścia szafka z jasnego forniru, robiona na zamówienie. Na niej umywalka Catalano Premium 80. Bateria umywalkowa Grohe Eurocube. Lustro jakieś proste z Castoramy wklejone między płytki. Na ścianach, jak widać, gres ABK Fossil. Kinkiety z Leroy Merlin. Trochę słabo świecą.

[ATTACH=CONFIG]214455[/ATTACH]

Na podłodze płytki ABK Soleras pociągnięte aż na zabudowę stelaży Geberit. Po prawej na stelażach podwieszane wc i bidet Catalano Zero 55 New. Nad geberitem mała półeczka a wyżej szafki z jasnego forniru, identycznego jak szafka umywalkowa. Szczotka do wc i uchwyt na papier firmy Tiger.

[ATTACH=CONFIG]214458[/ATTACH]

A po lewej stronie wanna Duravit Vero 170x75 z wylewką i baterią podtynkową Grohe Eurocube. Wyżej deszczownica, również Grohe. Między umywalką a wanną parawan, ale tak wypucowany że nie widać na zdjęciu.

[ATTACH=CONFIG]214457[/ATTACH]

ja bym nie łączyła Fossil i Soleras, lepiej dać jedną kolekcję zamiast zestawiać fornir i płytki drewnopodobne. Lustro zrobiłabym o innych proporcjach :)

Dokładnie taki sam układ jak w łazience mojej córki - przyznaj się - odgapiłeś? ;) My tylko zrezygnowaliśmy z bidetu, a całą ścianę za kibelkiem zabudowaliśmy szafą na wymiar - zamiast półek nad geberitem.

A pochwalisz się jakąś fotką tych szafek? Może skorzystam z inspiracji? :)

Parawan na stałe czy uchylny? Ile paneli? (przepraszam, na zdjęciu nie widać:oops:)

W obecnym mieszkaniu mam jednoskrzydłowy Huppe o szer. ok. 85 cm. Szerokość jest wystarczająca, myślę że 75 cm też dałoby radę przy ostrożnym prysznicu. Uszczelka na dole fatalnej jakości - bardzo szybko się rozsypała, a znalezienie nowej w sklepach graniczy z cudem. Oryginalna załatwiana przez serwis kosztuje jakieś obrzydliwe pieniądze (coś ok. 170 PLN), dlatego kupiłem uniwersalną na allegro i okazała się o niebo lepsza. Czyszczenie szyby to koszmar. Niektórzy twierdzą, że wystarczy po prysznicu zgarnąć wodę ściągaczką, ale u mnie nie przynosi to oczekiwanych rezultatów. Kamień jak diabli. Ciężko doszorować. Parawan jest zamontowany na wannie o szerokości 75 cm, więc składa się tylko pod kątem ok. 45 stopni (nie da się całkiem "przytulić" go do krótkiego boku). Mi to jednak w niczym nie przeszkadza. Oglądałem parawany dwuskrzydłowe i jakoś mnie nie przekonują. Za dużo ruchów trzeba wykonać, żeby je złożyć/rozłożyć. A jak pomyślę o konieczności szorowania tych miejsc przy zawiasach, to mnie ciarki po plecach przechodzą. Ja jestem zdecydowanie na NIE. Ale żonie podoba się właśnie dwuskrzydłowy. :)

ja bym nie łączyła Fossil i Soleras, lepiej dać jedną kolekcję zamiast zestawiać fornir i płytki drewnopodobne. Lustro zrobiłabym o innych proporcjach :)

Cenna uwaga, wezmę to przy okazji kolejnego remontu, aczkolwiek liczę że obecna łazienka wytrzyma min. 10 lat. ;-) Włożyłem w nią naprawdę dużo serca. A lustro... no kurcze, nie miałem innego kartonu!

Rocca Hall dla mnie super :)
No i odwiedziłem te drzwi otwarte w łazienkach z pomysłem. Podziękować chciałem. Zarąbiście mi się spodobały aranżacje Roca (oczywiście konsultant nic o żadnym "niedolewaniu" nie wie). Teraz się zastanawiam nad wyborem internet vs. salon. I skłaniam się mimo wszystko ku salonowi. To i instalatorów przeszkolonych zaraz ogarnę.

Witam. Czy właściciel tego wc może się do mnie odezwać na priv i napisać jaka jest szerokość pomieszczenia :) będę bardzo wdzięczna bo mam problem z zamontowaniem umywalki w swoim wc :(

Chciałabym się dowiedzieć jeszcze ile może kosztować lustro które chce wstawić pomiędzy płytki wymiar ok 75cm x 80cm ?

zzz.jpg