Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej

jak wam się podoba projekt mojego wc? facet w końcu po małym opóźnieniu przychodzi 21 a ja dalej nie jestem przekonana do ściany z lustrem. na pewno ściana gdzie jest kibelek zostaje tak jak jest i tego nie zmieniam. zamiast lampy nad lustrem będzie sufit podwieszany ale czy coś tu nie zmienić? drzwi są w kolorze wenge a nie takie jasne jak na zdjęciu.

Projekt jest dość standardowy - znaczy się te beże i brązy.

Lustro zostaw- zawsze się tam możesz malować jeśli będziesz mieć problem z dostępem do łazienki, bo mąż, bo goście, bo ...

Dodatkowo powiększy ono optycznie tę małą przestrzeń.

Reasumując ja bym zostawił ze względów optycznych i praktycznych. Jeżeli nie rujnuje to Twojego budżetu oczywiście.

domwbudowie widzę, że jesteś online. Jak tam żona, przekonała się do betonu po zobaczeniu różowego kabla? : http://www.imindesign.pl/lampa-z-czesci-samochodowych

Właśnie sobie uświadomiłem, że to ten wątek przecież:)

Żona nie da się przekonać :) Mimo tego różowego kabla z lampki :D (swoją drogą też świetna - serio z części samochodowej?).

Przekaz od niej był prosty - łazienka jest mocno surowa, męska i zimna. Mnie się podoba i chcę, jej się podoba, ale nie chce :) Co zrobisz... całe życie pod pantoflem :p

Edytowane przez joliska

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie sobie uświadomiłem, że to ten wątek przecież:)

Żona nie da się przekonać :) Mimo tego różowego kabla z lampki :D (swoją drogą też świetna - serio z części samochodowej?).

Przekaz od niej był prosty - łazienka jest mocno surowa, męska i zimna. Mnie się podoba i chcę, jej się podoba, ale nie chce :) Co zrobisz... całe życie pod pantoflem :p

Tak lampka serrio jest z części samochodowych - z podłokietnika dokładnie. Niestety trzeba było wymienić w mojej Belli, ale odwdzięczyła się za to lampą :)

[ATTACH=CONFIG]219235[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]219236[/ATTACH]

Hej

jak wam się podoba projekt mojego wc? facet w końcu po małym opóźnieniu przychodzi 21 a ja dalej nie jestem przekonana do ściany z lustrem. na pewno ściana gdzie jest kibelek zostaje tak jak jest i tego nie zmieniam. zamiast lampy nad lustrem będzie sufit podwieszany ale czy coś tu nie zmienić? drzwi są w kolorze wenge a nie takie jasne jak na zdjęciu.

Tereska_ka zgadzam się trochę z domwbudowie. Przestrzeń na pewno nie daje pola do popisu, więc jest wyciśnięte tyle, ile się da. Jest schludnie, ale dość standardowo jeśli chodzi o płytki. Nie masz ochoty trochę poszaleć? :)

Edytowane przez joliska

Hej

ten braz i dekory moga troche przytloczyc ta niewielka przestrzen ;)

i zrezygnuj z tych poleczek a nad geberitem lepiej zrob do sufitu waska szafke na zapasy papieru, proszki (skoro ma byc tam pralka)...

Tereska_ka zgadzam się trochę z domwbudowie. Przestrzeń na pewno nie daje pola do popisu, więc jest wyciśnięte tyle, ile się da. Jest schludnie, ale dość standardowo jeśli chodzi o płytki. Nie masz ochoty trochę poszaleć? :)

chciałam poszaleć ale budżet mi za bardzo nie pozwolił tym bardziej, że remont robię za swoje za to co mam odłożone. to co mi się podobało niestety było bardzo drogie :( wc będzie klasycznie w brązach i beżach ale już na wiosnę będę szaleć na maksa z łazienką :] bo na nią nie będę sobie żałować :)

co do proszków to na przedpokoju metr od wc będzie szafka z koszem na pranie i właśnie tam będę trzymać wszystko. niby 1 metr to nie dużo wiem, że lepiej by było w wc ale nie chcę zagracać tego szafkami itp.

rozumiem. i nie chodzi o wydawanie kokosow, wrecz odwrotnie - o zlikwidowanie kilku dekorow i tego brazowego paska na przeciwko drzwi?

moze wystarczy zaakcentowac brazem tylko jedna scianke?

ps. o takiej szafce mysalam :) jesli nie jest potrzebna bo masz inne miejsce na chemie to ok, ale te otwarte poleczki nad wc beda zbierac kurz...i nie tylko ;)

mala toaleta_01.jpg

mala toaleta_03.jpg

Hej

Teresko

to nie jest dobry projekt :(

Tak na pierwszy rzut oka :

- łazienka jest wąska, a dekory są ułożone w ciemne, pionowe pasy, co dodatkowo ją pomniejsza optycznie

- półeczki nad wc są bezsensowne, zwłaszcza ta górna - jak będziesz ścierała z niej kurze? dekoracje nie będą tam wyglądały atrakcyjnie

- malutka umywalka i blokujący do niej dostęp wieszak na ręczniki - tego już kompletnie nie rozumiem

myślałam aby wieszak na ręcznik dać pod blatem tzn. jakby był przykręcony od spodu blatu pod umywalką a zamiast tego pionowego paska zrobić całą ścianę po prostu beżową. gdyby były szafki nad wc to byłoby super ale co by teraz do tego pasowało jakby to zmienić? nie mam jak już zrobić projektu bo nie robiłam go sama :(

moze ciemna podloga i w takim samym kolorze sciana z toaleta? a na sciane z pralka i pozostale polozyc jasniejsze plytki ale tylko do wys. zabudowy geberitu i dolnej krawedzi lustra (120cm). reszta pomalowac farba.

jesli szafka okaze sie przydatna to zawsze ja mozesz domowic pozniej :)

Witam wszystkich:) Oto dwie łazienki z domu mojego brata. Mieszkaja dopiero tydzień wiec jeszcze jest dość surowo, dodatki oczywiscie beda.....ale nieco pozniej:)

Górna:

http://images61.fotosik.pl/295/401d5ad2511bdb46med.jpg

http://images64.fotosik.pl/296/ee3cc633c1c72012med.jpg

Dolna:

http://images62.fotosik.pl/295/84a1ed4339b16acdmed.jpg

http://images61.fotosik.pl/295/56179ea6494ec741med.jpg

http://images62.fotosik.pl/295/c34ac69daad8944amed.jpg

http://images61.fotosik.pl/295/d78c3c4b80fb4212med.jpg

Edytowane przez Marta&Marek-

moze ciemna podloga i w takim samym kolorze sciana z toaleta? a na sciane z pralka i pozostale polozyc jasniejsze plytki ale tylko do wys. zabudowy geberitu i dolnej krawedzi lustra (120cm). reszta pomalowac farba.

jesli szafka okaze sie przydatna to zawsze ja mozesz domowic pozniej :)

annNS2 myślę, że masz bardzo dobry pomysł na łazienkę Tereski. Ciemna podłoga i w tym samym kolorze ściana gdzie jest wc.

ps. zdjęcie, które zamieściłaś z tą wąską toaletą (nr 1) też jest bardzo dobre i nie mówię tylko o sprytnie schowanych półkach (szafkach).

ho ho ho wielka ta górna łazienka , co będzie na tych wolnych powierzchniach ? ja bym postawiła szezląg / fotel / kanapę , byłoby się*gdzie nacierać pachnidłami no i może jakąś roślinę , górna łazienka mi się podoba ( kedyś kochałam taki styl )

dolna z kolei niezbyt mi się podoba

Ja bym moze i przełknęła ta druga łazienkę ale poraża mnie myśl ze obie są w jednym domu.Kompletny brak konsekwencji...W tej pierwszej nie mogę sie pogodzić z tym ze biedna wanna jest tak niemiłosiernie wciśnięta we wnęke kiedy jest tyle miejsca na jej wyeksponowanie.Jakas ładna wolnostojąca wanna spokojnie mogłaby tam sie zmieścić.:)

:) Wiedziałam, że wywołaja kontrowersje:) Dziekuje za komentarze. Faktycznie łazienki sa rozne....ale czy w dwoch skrajnych stylach??? Skrajnym byłaby łazienka w stylu mega nowoczesnym, z ledami, dekorami w kolka etc. Przyznam, że bylam pomyslodawca mugatowej lazienki, wszystkie przedstawione na forum byly piekne:) Broniac jej, powiem tylko tyle, ze zdjecia wyszly bardzo ale to bardzo na korzysc powierzchni....w rzeczywistosci jest mniej miejsca bo sa skosy. Wanna w tamtym miejscu byla jedyna alternatywa.....nie bylo nawet mowy o wannie wolnostojacej i NA PEWNO by sie nie zmiesciła.....no moze jednak by sie zmiescila ale o wejsciu do lazienki nie byloby mowy:):) Wanna została tak ustawiona, że siedzi sie w niej nogami do skosu wiec nic nie koliduje przy wyjsciu z niej:) dolna lazienka jest natomiast sciagnieta z katalogu, taki byl zamysl producenta kafli z koronkami....nic nie zostalo zmienione:)