Lamaze 05.01.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 obie łazienki super, choć rzeczywiście ta ramka chyba podkreśla tylko, że tam jest skos. bardzo mi się podoba oświetlenie w małej łazience (tylko czy jest tam wystarczająco jasno?) tak, jest dość jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 05.01.2014 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Lamaze, bardzo fajne łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 06.01.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, dorzucę swoją, choć jeszcze drzwi nie są zamontowane. Biała i surowa oraz bardzo jasno oświetlona - niecałe 4m2 w bloku, w małej kawalerce, dla jednej osoby. Chciałam mieć łazienkę surową, białą, bardzo jasno oświetloną, bez "stałych" dekorów - żeby można było troszkę ją zmienić wymieniając dodatki. Pomysł i projekt własny. Płytki podłogowe: Cotto Tuscania, model Grey Soul Light, rektyfikowane 60x60, duża spoina ze wzgl. na ogrzewanie podłogowe (identyczna podłoga z małą spoiną jest w przedpokoju, garderobie i aneksie kuchennym, bo nie chciałam dzielić i tak małej podłogi na kilka powierzchni). Płytki ścienne: Ceramstic, seria Opp, błyszczące białe rektyfikowane, ścienne, 30x60, położone ze spoiną 1,5 mm. Sedes i bidet: Roca Nexo. Umywalka: Roca Gap. Wanna: Koło, 170 cm. Nie polecam wanny Koło do białej łazienki, gdyż ma zbyt szary odcień, w porównaniu do płytek. Mądrzejsza o to doświadczenie, teraz szukałabym bielszej z płytką w ręce. Blat: klepka bukowa, ścinek blatu kuchennego, tj. blatu Lagan, Ikea. Olejowany. Meble: wykonywane na zamówienie, białe, lakierowane na wysoki połysk. Pod umywalką jest druga, ukryta wewnątrz pierwszej szuflada. Armatura: baterie bidetowa i umywalkowa Hansgrohe Focus, zawór/przełącznik czterodrożny oraz iBox także Hansgrohe, ale wylewka przez przelew z syfonem oraz deszczownica - Kludi (bo były znacznie tańsze). Lampy: na suficie trzy białe panele LED 13W firmy LED Line, kupione w sklepie KingLed (i to one dają efekt, jakby zamiast sufitu nad łazienką było słońce) oraz dwa kinkiety na żarówki z małym gwintem (zapewniają przytłumione intymne oświetlenie, w razie potrzeby), także KingLed. Zegar: Ikea, model Svamla (mam jeszcze trzy w innych kolorach, na wymianę kolorystyczną dodatków, jakby mi się czarny znudził). Dodatki: czarny ceramiczny komplet z Agata Meble, 4-elementowy, za około 17zł całość. Dojdą jeszcze białe bardzo klasyczne drzwi z podcięciem, bez przeszklenia, jak producentowi uda się wreszcie wykonać ościeżnicę bez wad. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Leia.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 06.01.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Śliczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 06.01.2014 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Cudo, nic dodać, nic ująć ! jak Ty zrobiłaś te zdjęcia z góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 06.01.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Paradyż- Secret Edeno Bianco z tym, że one są białe w delikatne szare paseczki. te same płytki wybrałam do swojej łazienki po czym z nich zrezygnowałam. Jak Ci się czyszczą dekory? Koło wanny i przy umywalce na bank zbiera się woda w żłobieniach dekorów - wycierasz wszystko do sucha po każdej kąpieli i korzystaniu umywalki? Wanna piękna, jednak przeszkadzają mi różne kształty ceramiki fioletowfiolka może płytki opoczno valentina? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez ania_zet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, dorzucę swoją, Chylę czoła nie tylko nad łazienką, ale umiejętnościami fotograficznymi Wyglądają jak zdjęcia do katalogu. Opisz od razu płytki, ceramikę, lampy bo za chwilę zostaniesz zasypana pytaniami Cudo, nic dodać, nic ująć ! jak Ty zrobiłaś te zdjęcia z góry ? Aparatem na wysięgniku? Edytowane 7 Stycznia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 06.01.2014 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Genialna w swojej prostocie Kolejny przykład na to, że nie ilość kasy włożony we wnętrze gwarantuje sukces, ale gust, dobry projekt, staranna realizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 06.01.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia.O cudowna! Piękny blat i zegar też super właśnie szukam jakiegoś do siebie... co to za model/firma? Łazieneczka nieduża ale ustawna! nawet bidecik się zmieścił. Jednak 4m a 4m to jest często różnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 06.01.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dziękuję bardzo za miłe słowa. Zwłaszcza, że standardową reakcją jest opinia, że wykończyłam laboratorium lub szpital. Uzupełniłam pierwotny wpis o wykorzystane elementy, żeby nie rozbijać tego na kilka postów (bo wiem, jak to jest szukać takich informacji...). Zdjęcia z góry zrobiłam bardzo prosto: stojąc na taborecie (zdj. umywalki) oraz na brzegu wanny, tym od ściany (zdj. ogólne). Natomiast ułatwieniem jest to, że mam aparat z ruchomym wyświetlaczem. Przyznaję, że musiałam się troszkę nagimnastykować, żeby nie było widać mojego odbicia w żadnym lustrze ani szybie, stąd takie perspektywy zdjęć. @Princesa, zegar z Ikei, model Svamla. Ikea chyba się z niego wycofuje, bo zniknął ze strony Ikei, w krakowskim sklepie tydzień temu było tylko kilka czarnych sztuk, a parę m-cy temu solidny zapas w różnych kolorach. Polecam ten zegar do łazienki. Nie ma szybki, więc nic nie zaparuje. Dodatkowo jest bardzo tani (20-kilka złotych), bardzo lekki, więc nie trzeba było wiercić w płytkach - trzyma się na dolepionym haczyku. Na bidecie mi bardzo zależało. Tak bardzo, że - mimo tego, że nie jestem zwolenniczką takiego rozwiązania - pralka i suszarka wyjechały do kuchni w zabudowę wysoką koło lodówki. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Leia.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik82 06.01.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jak Ci się czyszczą dekory? Koło wanny i przy umywalce na bank zbiera się woda w żłobieniach dekorów - wycierasz wszystko do sucha po każdej kąpieli i korzystaniu umywalki? Jak dla mnie bardziej pracochłonna jest płytka podstawowa niz dekor. Dekor przy wannie jest niemal bezobsługowy, a blat raz w tygodniu czyszczę szczoteczka i rzeczywiście wycieram do sucha. A "na co dzień" wycieram wg potrzeb, ale nie po każdym korzystaniu. umywalka jest duża wiec nic nie chlapie się dookoła. Leia, łazienka fantastyczna- jasna i przestronna. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 06.01.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia.Ołazienka przepiękna!!!!!Cudnie wykończona i wcale nie laboratoryjna!!! Sprawia wrażenie przytulnej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 06.01.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia , bardzo ładna łazienka , te idiotyczne uwagi o szpitalu mnie nie dziwią , jak 7 lat temu szukałam białych płytek do swojej łazienki to usłyszałam o rzeźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.01.2014 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia.O piękna realizacja, a zdjęcia naprawdę katalogowe podoba mi się również oszczędność dodatków. Dokładnie jak Piu napisała, genialna w swej prostocie. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 06.01.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia,Lamaze-bardzo ładnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 06.01.2014 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 przyłączam się do ciepłych słów - wyszło bardzo przestronnie, jestem pewna, że łazienka jest wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 06.01.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Leia, no i co ja tu mogę napisać, kiedy już wszystko napisane zostało? Jest ślicznie. Jak dla mnie nawet nie za bardzo ale za mało sterylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 07.01.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Leia, przecudnie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 07.01.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Leia łazienka wspaniała. Dziękuję w swoim imieniu za ten wyczerpujący opis bo choc wiele osób s dzieli się swoimi łazienkami to mało kto opisuje je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leia.O 07.01.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Jeszcze raz dzięki. Przypuszczam, że część ludzi nie chce się dzielić, bo ma wyraźny zakaz od architekta (tak było z niektórymi moimi znajomymi). Wszelkie "prawa autorskie" dot. tej łazienki należą do mnie, więc sobie mogę tą wiedzą szastać na prawo i lewo. Tak na szybko powiedzieć jeszcze mogę, że niestety błędów się nie ustrzegłam. Był to najczęściej przeze mnie googlowany temat przed rozpoczęciem urządzania, więc pewnie mimo wszystko kilka błędów zaoszczędziłam. Jakby ktoś był zainteresowany wadami i zaletami oraz innymi uwagami dot. wyposażania łazienki (co i na inne często można przełożyć), służę pomocą. Dodam, że jestem kompletnym laikiem, jeśli chodzi o takie sprawy techniczne (niestety, teraz jako kierunek studiów wybrałabym jakieś budownictwo), perfekcjonistką oraz Zosią-Samosią (bo usiłowałam zdobyć wiedzę dot. remontów). Mieszanka wybuchowa (i obiekt niechęci wykonawców...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts