Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Leia.O

Wanna: Koło, 170 cm. Nie polecam wanny Koło do białej łazienki, gdyż ma zbyt szary odcień, w porównaniu do płytek. Mądrzejsza o to doświadczenie, teraz szukałabym bielszej z płytką w ręce. :wink:

faktycznie, myślałam nawet, że wanna jest szara! Ale nie martw się, u Ciebie to pasuje.

Leia, ma te same płytki ścienne (Ceramstic Opp!) i wannę Cesanit - kolor jest taki jak u Ciebie, niestety nie biał :( Także nie tylko Koło nie pasuje. Chyba większość akrylowych nie można dopasować do śnieżnej bieli płytek.

Łazienka przepiękna!!! Żałuję, że nie byłam w urządzaniu swojej tak ascetyczna.

Ok. moja nowa łazienka.

Powierzchnia 4m2 (2x2m).

Zdjęcia słabe bo robione przednim aparatem smartphonea.

Nie oddają niestety tego "błysku" łazienki.

Łazienka bez dodatków życiowych typu ręczniki, kubeczki itp, to się teraz tworzy.

Płytki ścienne Tubądzin kolekcja Zień London Picadilly.

20140105_171252.jpg

Szafka + umywalka Antando 80-tka wąska.

20140105_171102.jpg

Kabina z brodzikiem Aquaform Solitare.

20140105_171325.jpg

Zestaw natryskowy podtynkowy Actima Exellent biała

20140105_171220.jpg

20140105_171204.jpg

Cdn.

Oszołom, dawaj te zdjęcia, ciekawa jestem. Moja też biała i 2x2. Od pewnego czasu głowię się jak ją sfotografować. Pokażę jak tylko posprzątam i lampkę nad lustro powieszę.

EDIT: Wrzuciliśmy posty w tym samym czasie :D

Słabo strasznie widać ale daje jakieś pojęcie. Całkiem przyjemnie.

Edytowane przez -ula-

Piu, Ania_Zet. Szara wanna wyszła mi zupełnie przypadkowo. Ale dziś postanowiłam, że jakby coś ("coś" = nalot cioteczek udzielających dobrych rad - post factum), to będę się upierała, że to był taki celowy zabieg dekoracyjny. ;-)

Podobno Roca ma trochę bielsze wanny. Podobno, bo nie widziałam nigdy wanny Roca na żywo, a i nawet gdyby była bielsza od płytek, to nie dałabym 4k pln za zwyczajnie wyglądającą akrylową wannę do zabudowy. ;-) Ale mogłam pokombinować i sprawdzić np. wanny Excellent, zwłaszcza, że miałam kontakt z producentem przed i w trakcie realizacji łazienki. Trudno.

-ula-, Ania_Zet. Hmmmm... Jest wątek dot. pokazywania sypialni...? Tę to dopiero mam ascetyczną, minimalistyczną i sterylną... ;-) Białe pudełko od zapałek. ;-)

Sharlotka, ten gres bardzo polecam, mam go na pozostałej "opłytkowanej" podłodze. :-) Jasny, niejednolity, matowy, nie jest śliski, nie widać brudu, dobrze się czyści, ma cieplejszą barwę niż większość betonowych gresów, ładnie wygląda przy dębowym parkiecie. I chyba sporo potaniał.

Oszolom, venus_m. Odnośnie jakości zdjęć, to chciałam tylko powiedzieć, że fotografuję zwykłym kilkuletnim kompaktem (no dobra, aparatem "hybrydowym" Nikon P90), a nie żadną wypasioną lustrzanką. Tyle tylko, że ręcznie ustawiam parametry zdjęcia, bo tryby automatyczne dają na moim słabe efekty. ;-) Także efekt osiągalny dla każdego, wystarczy troszkę cierpliwości, bo max. 5-10% zdjęć do czegokolwiek się nadaje. ;-)

Oszolom, wrzuć zdjęcia swojej. Jak szukałam inspiracji do mojej, to niestety, nie było w necie za wielu zdjęć białych łazienek bez mocnych akcentów - i to mimo wyszukiwania w kilku językach. ;-)

W odpowiedzi na prośby, dorzucam kilka ujęć rzeczy, o które byłam pytana.

Ceramika+i+meble.jpg

Szafka+nad+sedesem.jpg

Szafka+en+face.jpg

Sufit.jpg

Niestety, ten sufit szczytem kuszntu sufitowych fachowców nie jest... Mea culpa, było mi to obojętne i nie pilnowałam planu ani wykonania, wyszedł taki bez sensu (dlatego "włazi w szafkę", by chociaż miejsce wykorzystać...).

Te dziwaczne żółtawe kolory fotek są efektem robienia zdj. pod światło (nie potrafię).

uGqe3pHYjF8KTzBfvWLOVHDPyhp51PlGj3J4jl7yrbA=w305-h407-no

Element zewnętrzny do podtynkowego zaworu czerodrogowego, przełączający strumień wody prysznic/deszczownica/wylewka przez przelew (góra) oraz uchwyt ciepła/zimna woda (dół); Hansgrohe.

EDIT, co by nie było posta pod postem.

Oszolom, bardzo fajna. Super brodzik. :-) I Ciebie przy okazji poznaliśmy. ;-)

Edytowane przez Leia.O

Drzwo się otwierają i zamykają....

Jeszcze z nimi nie rozmawiałem więc nie wiem czy imjest dobrze w nowym miejscu.:p

A tak na poważnie, nie wiem co Ci mam odpowiedzieć, drzwi jak drzi.Dobrze zamontowane, ciężkie, masywne i idealnie wpasowane w łazienkę oraz przedpokój.

Dzisiaj zrobię zdjęcie pary drzwi od strony prxedpokoju i wrzucę do odpowiedniego topicu, to sobie zobaczysz.

Witam :) czy jest ktoś kto może mi pomóc - przeszukałam już chyba cały internet w poszukiwaniu płytek GARDENIA - wiem że były one dostępne tylko w LM i to spory czas temu. Czy nie kojarzycie kto jest ich producentem? Może w ten sposób by je jakoś znalazła. Podobają mi się niesamowicie :) Będę wdzięczna za pomoc :)

Poniżej wklejam zdjęcia: [ATTACH=CONFIG]233397[/ATTACH]

I nie chodzi mi na pewno o FRAGRANCE z LM

Lub szukam takich piękności - zarówno mozaika jak i te z ornamentem.

[ATTACH=CONFIG]233401[/ATTACH]

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)

Witam. Na 99% to Tubądzin Harion. Pozdrawiam!

Oto łazienka naszych dzieci, z której korzystają także goście (z tego powodu konieczny był prysznic).

Rozmyślam nad osłonięciem okna - drewniana żaluzja? A może podpowiecie coś innego? Brakuje również kinkietu nad lustrem - nie mogę znaleźć nic, co by pasowało... Chętnie przyjmę porady w tej kwestii :)

DSC_0107_997x1501.jpg DSC_0111_997x1501.jpg DSC_0106_997x1501.jpg DSC_0109_997x1501.jpg DSC_0110_997x1501.jpg

Lamaze, szkoda, że masz wyprowadzone kable nad lustrem. Ja bym tu widziała dwa klasyczne kinkiety po bokach lustra.

Co do okna, poczekam na propozycje innych, bo sama mam podobny problem w łazience z cegiełkami. Ale u siebie skłaniam się raczej do żaluzji. Można zachować intymność bez zbytniego zaciemniania pomieszczenia.

Edytowane przez -ula-

Oto łazienka naszych dzieci, z której korzystają także goście (z tego powodu konieczny był prysznic).

Rozmyślam nad osłonięciem okna - drewniana żaluzja? A może podpowiecie coś innego? Brakuje również kinkietu nad lustrem - nie mogę znaleźć nic, co by pasowało... Chętnie przyjmę porady w tej kwestii :)

[ATTACH=CONFIG]233912[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]233913[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]233914[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]233915[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]233916[/ATTACH]

ja bym dała na okno drewnianą żaluzję, bo jest praktyczna, a dzieci pewno nie raz zachlapią ;)

Natomiast co do oświetlenia lustra, to kabelek jest chyba zbyt blisko ???