Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cd zdjec, bo nie moge dodac wiecej jak 5 w jednym poscie, a chcialam pokazac jeszcze sufit.

[ATTACH=CONFIG]265057[/ATTACH]

]

Właśnie sufit mi się za bardzo nie podoba (ja bym zrobiła prosty przy skosach), ale każdy ma inny gust :).

Jeśli chodzi o górną łazienkę - ine myślałaś o położeniu jakiejś mozaiki na wannie? (na obudowie)

Dolna łazienka super :)

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie sufit mi się za bardzo nie podoba (ja bym zrobiła prosty przy skosach), ale każdy ma inny gust :).

Jeśli chodzi o górną łazienkę - ine myślałaś o położeniu jakiejś mozaiki na wannie? (na obudowie)

Dolna łazienka super :)

No wlasnie obudowywanie wanny plytkami czy mozaika to cos czego na pewno nie chcialam w swojej lazience. Jak dla mnie wanna wyglada wtedy "ciezko". Obudowy tej, ktora jest teraz, tez nie bylam pewna, bo wybieralam przez internet, ale jestem zadowolona - wyglada delikatnie.

Co do sufitu, to owszem kazdemu podoba sie co innego, ja natomiast pomyslalam, ze przy spokojnej i stonowanej lazience troche szalenstwa na suficie nie zaszkodzi :-) Ale dzięki za opinie, przynajmniej można się czegoś dowiedzieć :-)

aniula_bl

mojego punktu widzenia to samo można powiedzieć o wannie obudowanej płytkami - ani to ładne, ani praktyczne, ani tanie....Ja natomiast chciałam utrzymać armaturę jednolicie biała, stad ta obudowa. Tak w ogóle to bardzo podobają mi się wanny wolnostojące, piękne, bielutkie, ale niestety ani miejsca aż tyle nie mamy, a tez i ceny są bardzo wysokie.

Edytowane przez aswolska

Sorry dziewczyny trochę mnie nie było i nie miałam jak odpowiedzieć.prace wykańczające trwają i wczoraj właśnie złożyłam zamówienie na mebelki do łazienki.

Venus_m dziękuje za odpowiedź. Trochę mnie uspokoiłaś :) Zrobiłam 3 szuflady ,a nie 2. Niestety z wyliczeń wyszło,że aby umieścić kosz na brudne ubrania 30cm muszę zrobić szuflady węższe czyli nie będą w równej linii z umywalką co mnie trochę martwi bo boje się ,że nie będzie to wyglądać dobrze wizualnie ,ale nie odpuszczę sobie tego kosza.

W drugiej szafce obok szuflad mam zamiar trzymać detergenty typu domestos itd. Nie chce ich trzymać w szafce nad pralką bo tak jak piszesz chciałabym tam trzymać ręczniki m.in.

Sheenaz dzięki za opinie :) Pranie robię dość często ,ale raczej nie codziennie dlatego wolałabym aby z kosza się nie wysypywało. Zobaczymy jak to będzie w praktyce jak już się wprowadzimy . Na razie jesteśmy z mężem na etapie poszukiwania kinkiety nad lustrem. Wpadłam na pomysł żeby zrobić dwa w przeciwnych rogach lustra ,ale już mam tylko jedno wyjście prądu więc zostają mi poszukiwania jednego kinkietu. Ja chciałabym raczej taki szeroki i wąski ze świetlówką,ale mój M się nie zgadza :/ więc szukamy dalej. Macie może jakieś propozycje na coś co oświetli mi dobrze twarz i będzie w kolorze białym ? :)

Na razie jesteśmy z mężem na etapie poszukiwania kinkiety nad lustrem. Wpadłam na pomysł żeby zrobić dwa w przeciwnych rogach lustra ,ale już mam tylko jedno wyjście prądu więc zostają mi poszukiwania jednego kinkietu. Ja chciałabym raczej taki szeroki i wąski ze świetlówką,ale mój M się nie zgadza :/ więc szukamy dalej. Macie może jakieś propozycje na coś co oświetli mi dobrze twarz i będzie w kolorze białym ? :)

Trudno doradzać, nie wiedząc w jakim "klimacie" ma być łazienka. Ale nie martw się jednym wyjściem prądu :) Można zamontować np. listwę z kilkoma punktami świetlnymi, coś w tym rodzaju:

spot.listwa.jpg

Tomkowa fajny kinkiet , podoba mi sie :) Nie wiem tylko czy nie będzie za dużo tych lampek. Może dwie by wystarczyły.

Jeżeli chodzi o klimat łazienki to jest on raczej nowoczesny choć nie ma w nim udziwnień i błyskotek. kolory to szarości i brązy na płytkach drewnopodobnych. Generalnie płytki w łazience na ścianie i na podłodze są takie same jak w przedpokoju i w kuchni i myślimy z M żeby zrobić takie samo oświetlenie w przedpokoju i w łazience. jak na razie naszym typem jest enola b biała http://http://www.spotline.pl/oferta/produkty/oprawy-scienne/ENOLA_B_SPOT_II_biala_GU10_maks_2x50W no nic szukamy , dalej.