Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziękuje bardzo

drzwi prysznicowe to firma radaway gotowiec największe jakie mieli trudno o większe gotowe!

odpływ to lorac mastif 80 cm

w użyciu super w czyszczeniu no cóż :mad: ja mam wersję z wklejanymi do środka płytkami i ciężko się to wyjmuje ale już znalazłam sposób, na pewno wersja ze stalowym wkładem lżejsza ale chyba mniej fajna.

wojgoc jak się decydujesz na taki odpływ to dobrze jest to wiedzieć na etapie wylewek (u mnie zostawili tam nie zalaną dziurę, potem przy dolewaniu tego od razu zrobiony został delikatny spadek, następnie folia w płynie i wszystkie uszczelniacze i podczas kładzenia płytek obowiązkowo spadek w zależności gdzie masz umiejscowiony odpływ (u mnie spadek z dwóch stron

pozdrawiam

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

snoszi, a nie macie do odpływu specjalnych uchwytów do wyjmowania?

Czy woda spływa na bieżąco? Nie stoi na podłodze podczas kąpieli?

Ja maskownicę wymieniłam na taką, i skończył się problem stojącej wody.

http://www.vabo.pl/images/meander-maskownica.jpg

Dlaczego wąż od prysznica tak na podłodze? Za nisko zamontowany panel prysznicowy?

I szkoda, że fuga w maskownicy nie zgrywa się z fugą na podłodze w prysznicu. ;)

Edytowane przez agatah

Witam

A to moja, troszkę ciężka do obfocenia :D

[ATTACH=CONFIG]267874[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]267875[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]267876[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]267878[/ATTACH]

ładnie skomponowana łazieneczka :yes:

jedyne co to to, że ja nie lubię paneli prysznicowych i nie wierzę w ich jakość, więc tylko przypomnę o konieczności założenia zmiękczacza wody, lub małej stacji uzdatniania na zasilaniu przy wodomierzu, bo się deszczownia i dysze szybko zakamienią i efekt będzie marny ;)

Edytowane przez aniula_bl

Kochani, mam pytanie - jakie półeczki macie pod prysznicem? Oczywiście nie chodzi mi o te z płytek tylko takie do zamontowania.... Nasza łazienka robi się, własciwie juz jest na ukończeniu. W końcu nei zdecydowaliśmy sie na Signum, ale w sumie bardzo podobne jakieś hiszpańskie kafle, a na podłodze drewnopodobne też hiszpańskie w ciemnym kolorze. I teraz muszę kupić haczyki, półkę pod prysznic i nie mam koncepcji. Do kafelek mam dekor z elementami aluminium, więc w tym kolorze...

Snoszi pólki pod prysznicem Masz z płytek??

Nie zbiera się tam woda??

Zastanawiamy się czy wykonać szklane czy z płytek

Tak mam 2 szt z płytek.

Nie zbiera się na nich woda, bo są ukryte głęboko za panelem, nie chciałam aby były widoczne po wejściu do łazienki a szczególnie żeby nie było widać rzeczy na nich stojących i udało się.

Edytowane przez snoszi

ja mam półkę z płytek pod prysznicem - jest to występ z osłony rur zrobionej z k-g (rur nie wkuwaliśmy w ściany, szły po wierzchu). Prysznic jest tak duży, że woda na półkę nawet nie dolatuje, może jakieś krople. Przy WM błyskawicznie wysychają