Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, to ja też pokażę naszą łazienkę, (prawie) białą. Brakuje jeszcze kinkietów i białej ławeczki :)

http://images68.fotosik.pl/558/b83f3674cbc36dd7med.jpg

http://images70.fotosik.pl/558/da6bbe39a771fb25med.jpg

http://images67.fotosik.pl/560/f230ae20fd9c6b21med.jpg

Gratuluję pięknej łazienki!

Czy mogłabyś proszę napisać co to za miska ustępowa? I szafka - gotowiec czy robiona na wymiar? Czy z boku szafki, przy ścianie masz położony jakiś silikon (żeby się tam woda nie dostawała) ?

Edytowane przez sheila

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Duża łazienka skończona :wave: O ile czarne ręczniki są jak dla mnie stworzone, to czarnym dywanikom mówię stanowcze nie :D

f0KcEnfij

hlPFeqTQj

idqQb0Cyj

exORW2B8j

eyGyW9Zwj

pbAWUMpVj

Przepraszam najmocniej stałych bywalców niniejszego wątku, ale dopiero dzisiaj zobaczyłam łazienkę i muszę ją wykopać :D. Wszystkie tu pokazywane są piękne, wiadomo :D, ale TA??? jest NIESAMOWITA!!! Tomkowa bravo. Wyszło fantastycznie. Czarne dodatki to strzał w 10. Jeśli ta mniejsza jest jeszcze ładniejsza, to pragnę jej w swoim wątku :lol2: (tutaj nie widać już zdjęć :()

Gratuluję pięknej łazienki!

Czy mogłabyś proszę napisać co to za miska ustępowa? I szafka - gotowiec czy robiona na wymiar? Czy z boku szafki, przy ścianie masz położony jakiś silikon (żeby się tam woda nie dostawała) ?

Dziękuję bardzo :)

misa to Massi, modelu niestety nie pamiętam a szafka robiona na zamówienie, koleś od kuchni robił mi tą szafkę. Sylikon zarówno z boku jak i na styku blatu ze ścianą ma być :yes: tylko na razie brak chętnego do położenia sylikonu, dobrze, że woda się tam nie chlapie to szczególnie mi to nie przeszkadza :)

Dziękuję bardzo :)

misa to Massi, modelu niestety nie pamiętam a szafka robiona na zamówienie, koleś od kuchni robił mi tą szafkę. Sylikon zarówno z boku jak i na styku blatu ze ścianą ma być :yes: tylko na razie brak chętnego do położenia sylikonu, dobrze, że woda się tam nie chlapie to szczególnie mi to nie przeszkadza :)

Dzięki! Lecę oglądać to Massi.

A ma ktoś doświadczenie z firmą REA? O sedesy mi chodzi - jakość ok?

Dzięki! Lecę oglądać to Massi.

A ma ktoś doświadczenie z firmą REA? O sedesy mi chodzi - jakość ok?

Ha! Ciekawe, ze o to pytasz, bo sama szukajac wyposazenia lazienki natrafilam na te 2 firmy i nawet zadalam pytanie tu na forum (inny watek) oraz na gazeta.pl. Niestety nie doczekalam sie zadnych konkretnych odpowiedzi i nawet juz zastanawialam sie czy nie kupowac ceramiki bardziej znanej firmy.

A moze ktos jeszcze ma Massi czy Ree?

Ha! Ciekawe, ze o to pytasz, bo sama szukajac wyposazenia lazienki natrafilam na te 2 firmy i nawet zadalam pytanie tu na forum (inny watek) oraz na gazeta.pl. Niestety nie doczekalam sie zadnych konkretnych odpowiedzi i nawet juz zastanawialam sie czy nie kupowac ceramiki bardziej znanej firmy.

A moze ktos jeszcze ma Massi czy Ree?

robiąc swoją łazienkę też zastanawiałam się nad umywalką REA bardzo ładne mają design i ceny tej armatury są atrakcyjne , w sklepie dowiedziałam się że to chińszczyzna i w końcu zrezygnowałam ale kusiło mnie bardzo

No wlasnie, ja tez nie wiem czy nie zrezygnuje z nich. Tak na marginesie, to patrzac sie na ceramike tych 'chinskich' firm, zastanowilo mnie jak bardzo poszczegolne kolekcje sa do siebie podobne. Tak, jakby pochodzily z jednej linii produkcyjnej i roznily sie jedynie logo firmy.

Na przyklad ten bidet? Pierwszy link to Rea, drugi to Massi. Widzicie jakies roznice?

https://tanialazienka.com/userdata/gfx/cfeb65f12d94a0e7c50fb7c187824ab6.jpg

http://static3.skapiec.pl/11383100-1-1-5.jpg

Po obejrzeniu dokumentu o podrabianiu oryginalnych produktow, interesuje mnie tez to czy taka ceramika jest bezpieczna? Bo trwalosc i dokladnosc wykonania to jedno, a bezpieczenstwo uzytkowania?

Zgadzam się z Elfir i dodam jeszcze od siebie, że u mojej mamy jest miska z gazetki promocyjnej jakiegoś marketu budowlanego - razem ze stelażem i przyciskiem kosztowała ok. 600 zł. Od ponad dekady użytkowana i wszystko działa bez zarzutu.

Ale byłabym spokojniejsza gdyby ktoś kto ma akurat Reę lub Massi wypowiedział się co do jakości - czy deska jest dobrze dopasowana do miski?