Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A to moja świeżutka łazienka, jeszcze nie dokończona, bo nie wiem jakie mebelki?

Białe, czarne, czy drewniane? Jak sądzicie?

http://images70.fotosik.pl/629/78c1473cdedd14a1med.jpg

http://images69.fotosik.pl/629/ed6a1a9cbf440438med.jpg

http://images67.fotosik.pl/630/8ec15acd2baaa3f7med.jpg

Imagi jak masz wykończoną podłogę na styku ze ścianą? Nie widzę żadnych dylatacji i listew.

Pytam, bo też będę układał Quick Step Lagune w łazience.

I jeszcze jedna rzecz....czy te gumowe czarne fugi między panelami nie powodują tego, że podczas zmywania podłogi np mopem brud, kurz czy włosy nie pozostają na tych fugach? Nie utrudniają one sprzątania?

Edytowane przez PiotrekAK

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm dziwne, kurcze tez mam i złego słowa nie powiem, ale za kamień to chyba woda odpowiada?

Jakos wody jest na pewno bardzo wazna, ale czy nie jest to takze zwiazane z sama jakoscia ceramiki? Jesli powierzchnia szkliwa jest gladsza, to pewnie woda z niej splywa, nie pozostaje w misie i w efekcie pozostaje na niej mniej osadu?

hmm dziwne, kurcze tez mam i złego słowa nie powiem, ale za kamień to chyba woda odpowiada?

Teściowie mieszkający obok nie mają takiego problemu ze swoim sedesem.

Tam po prostu jest coś źle wyprofilowane i kiepska jakość szkliwa.

Śliczna łazienka :yes: co do mebli to jestem za białymi :)

Mam do Ciebie pytanie odnośnie płytek: mam takie same (białe) i u mnie na niektórych płytkach są takie - nie wiem jak to nazwać zacieki, zamazaje. Normalnie tego nie widać- tylko pod światło. Próbowałam już tylu sposobów i w żaden sposób nie mogę tego usunąć :mad: Czy u Ciebie na płytkach też coś takiego się pojawiło?

Ja mam białe kafle w łazience i taki sam problem miałami, próbowałam różnymi środkami , najlepiej sprawdził się cif i środek z lidla W5 do usuwania kamienia

Imagi jak masz wykończoną podłogę na styku ze ścianą? Nie widzę żadnych dylatacji i listew.

Pytam, bo też będę układał Quick Step Lagune w łazience.

I jeszcze jedna rzecz....czy te gumowe czarne fugi między panelami nie powodują tego, że podczas zmywania podłogi np mopem brud, kurz czy włosy nie pozostają na tych fugach? Nie utrudniają one sprzątania?

Piotrze, panele są wsunięte pod płytki i dookoła jest silikon.

Z gumowymi fugami nic się nie dzieje, póki co nic tam nie dostaje i nie zostaje, ale użytkuję łazienkę dopiero od tygodnia;) chociaż mam nadzieję, że bezproblemowo będzie dalej.

Może ktoś pomoże ;)

Szukam płytek sciennych, białych, matowych (może być lappato) koniecznie rektyfikowanych.

30x60, 30x75 itp.

Niby banalne, ale w salonach w wiekszosci widzę płytki z polyskiem, albo nierektyfikowane.

Tubądzin VAMPA, białe, matowe, rektyfikowane :)

Pamiętam tę obietnicę z października ubiegłego roku ;) :popcorn:

Tomkowa, łazienka czeka, aż płytkarz się z niej ostatecznie wyniesie, to wtedy ją pięknie posprzątam i pstryknę fotę :p Fakt, że dość długo to trwało ;)

A Twoje łazienki w końcu udało mi się obejrzeć, przez to, że dałaś linki w stopce- są rzeczywiście piękne, szczególnie ta większa, ach, mogłabym taką mieć! :wiggle: