wiolasz 14.08.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Myśmy jakąś kolację mieli, mąż robił coś z kurczakiem i winkiem. Ale przepis podrzucić mogę jutro jak bede miała chwilę. On jest laikiem w gotowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Kuchnia włoska, chińska ostatnio jak na walentynki coś takiego przygotowałam to przesoliłam kurczaka po chińsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Myśmy jakąś kolację mieli, mąż robił coś z kurczakiem i winkiem. Ale przepis podrzucić mogę jutro jak bede miała chwilę. On jest laikiem w gotowaniu Podrzuć podrzuć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 albo rybę pamietam robił w tym roku na sylwka, chyba pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero z papryką pomidorami takimi grzybkami chinskimi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 albo rybę pamietam robił w tym roku na sylwka, chyba pstrąga ryb ja nie lubie za bardzo;) ale za to lubie wszelkie potrawy z makaronami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero z papryką pomidorami takimi grzybkami chinskimi chyba To spróbuj może bez grzybków i pomidorów Kurcze nóżki, podzielić na udko i kopytko, posypać chili do smaku Na oliwie podsmażyć cebulę, i wrzucić nóżki skórą do dołu żeby się szybko przysmażyło, przerzucić na drugą stronę szybko przysmażyć i zalać rosołkiem z kostki. Zmniejszyć ogień i niech się międli bez przykrycia. Rosołek jak odparuje do połowy, dorzucić na wierzch zieloną paprykę pokrojoną w spore kawałki. I dalej pichcić na małym ogniu bez przykrycia, aż prawie wszystko odparuje i zostanie tylko odrobina sosiku. Nie solić, nie mieszać, pilnować tylko, żeby za szybko się nie odparowało, w razie czego dolać odrobinę wody. Sosik się robi taki jedwabisty i zielony. Najlepiej wchodzi z ryżem na sypko Roboty praktycznie zero, tyle że ok. 2 godz. musi się pyrkotać... Z pomidorów może być sałatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 uuuu musi być pychota, a ja papryki nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hmmm;)ciekawy przepis chyba go wypróbuje a deser i prezent? ależ ja was zamęcze dziś chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 To jest pychota i nie idzie przesolić Bo sól tylko z rosołku wciąga Może spróbuj z innym warzywkiem? A propos, to super sos do spaghetti. Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego Poddusić. Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 To jest pychota i nie idzie przesolić Bo sól tylko z rosołku wciąga Może spróbuj z innym warzywkiem? A propos, to super sos do spaghetti. Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego Poddusić. Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!! czy ty z zamiłowania kuchraką jesteś że takimi świetnymi przepisami rzucasz? Co jeden to ciekawszy aż ślinka leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Właśnie, wiecie, że nie moge nigdzie świeżej ani suszonej szałwii kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Nie lubie lodow..Marcin za nimi przepada i znow zonk bo jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Właśnie, wiecie, że nie moge nigdzie świeżej ani suszonej szałwii kupić?? Ja ostatnio dostałam szałwie świza w TESCO:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Głowa mi dziś od rana pęka więc zapraszam na kawusie może mi przejdzie http://img182.imageshack.us/img182/1766/klasycznezdjeciekawykawrf4.jpg http://img182.imageshack.us/img182/1766/klasycznezdjeciekawykawrf4.2506a33693.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Faktycznie z szałwią są problemy, suszona jest bardzo rzadko, a świeżą czasem w Auchan dorwę, ale nędzna jest. Już postanowiłam, że w przyszłym roku na wiosnę kupuję komplet ziół w doniczkach, gdzieś w ogrodniczym, bo te z hipermarketów to rzadko dają się wyhodować w normalne rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Nie lubie lodow..Marcin za nimi przepada i znow zonk bo jestem w kropce To krakowskim targiem może szarlotkę? Marcin dostanie z lodami, a Ty bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dobry pomysł będe musiała poprosić siostrę o zrobienie szarlotki bo ja nie umiem piec A propos siostry poprosiła mnie żebym w swoim wątku zamieściła zdjęcia jej łazienki i poprosiła Was o rady jak ją ożywić i zmienić bez wymieniania płytek...myślałyśmy może o dodaniu kilku rzędu płyek w jaśniejszym odcieniu zieleni, no nie wiem Bo jak my się wyniesiemy do góry to chcą coś w łazience zmienić. http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.jpg http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.34717b5c24.jpg http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.jpg http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.110d1ed7cd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.