Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja naszego poddasza;)

Pati i Marcin

Recommended Posts

• Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić :lol: Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero :wink:

z papryką pomidorami takimi grzybkami chinskimi chyba

To spróbuj może bez grzybków i pomidorów :lol:

Kurcze nóżki, podzielić na udko i kopytko, posypać chili do smaku :wink:

Na oliwie podsmażyć cebulę, i wrzucić nóżki skórą do dołu żeby się szybko przysmażyło, przerzucić na drugą stronę szybko przysmażyć i zalać rosołkiem z kostki. Zmniejszyć ogień i niech się międli bez przykrycia. Rosołek jak odparuje do połowy, dorzucić na wierzch zieloną paprykę pokrojoną w spore kawałki. I dalej pichcić na małym ogniu bez przykrycia, aż prawie wszystko odparuje i zostanie tylko odrobina sosiku. Nie solić, nie mieszać, pilnować tylko, żeby za szybko się nie odparowało, w razie czego dolać odrobinę wody. Sosik się robi taki jedwabisty i zielony. Najlepiej wchodzi z ryżem na sypko :wink: Roboty praktycznie zero, tyle że ok. 2 godz. musi się pyrkotać...

Z pomidorów może być sałatka :lol:

To jest pychota i nie idzie przesolić :lol: Bo sól tylko z rosołku wciąga :wink:

Może spróbuj z innym warzywkiem?

A propos, to super sos do spaghetti.

Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego :wink: Poddusić.

Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!!

To jest pychota i nie idzie przesolić :lol: Bo sól tylko z rosołku wciąga :wink:

Może spróbuj z innym warzywkiem?

A propos, to super sos do spaghetti.

Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego :wink: Poddusić.

Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!!

czy ty z zamiłowania kuchraką jesteś że takimi świetnymi przepisami rzucasz? Co jeden to ciekawszy aż ślinka leci :D

Faktycznie z szałwią są problemy, suszona jest bardzo rzadko, a świeżą czasem w Auchan dorwę, ale nędzna jest.

Już postanowiłam, że w przyszłym roku na wiosnę kupuję komplet ziół w doniczkach, gdzieś w ogrodniczym, bo te z hipermarketów to rzadko dają się wyhodować w normalne rośliny :roll:

Deser?

Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze :lol: Z owocami i jakąś polewą, i z głowy :roll:

Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna :lol:

Nie lubie lodow..Marcin za nimi przepada i znow zonk bo jestem w kropce

To krakowskim targiem może szarlotkę? Marcin dostanie z lodami, a Ty bez :wink:

Dobry pomysł będe musiała poprosić siostrę o zrobienie szarlotki bo ja nie umiem piec :lol:

A propos siostry poprosiła mnie żebym w swoim wątku zamieściła zdjęcia jej łazienki i poprosiła Was o rady jak ją ożywić i zmienić bez wymieniania płytek...myślałyśmy może o dodaniu kilku rzędu płyek w jaśniejszym odcieniu zieleni, no nie wiem

Bo jak my się wyniesiemy do góry to chcą coś w łazience zmienić.

http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.jpg

http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.34717b5c24.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.110d1ed7cd.jpg