wiolasz 14.08.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Myśmy jakąś kolację mieli, mąż robił coś z kurczakiem i winkiem. Ale przepis podrzucić mogę jutro jak bede miała chwilę. On jest laikiem w gotowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Kuchnia włoska, chińska ostatnio jak na walentynki coś takiego przygotowałam to przesoliłam kurczaka po chińsku... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Myśmy jakąś kolację mieli, mąż robił coś z kurczakiem i winkiem. Ale przepis podrzucić mogę jutro jak bede miała chwilę. On jest laikiem w gotowaniu Podrzuć podrzuć) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622434 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 albo rybę pamietam robił w tym roku na sylwka, chyba pstrąga Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero z papryką pomidorami takimi grzybkami chinskimi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 albo rybę pamietam robił w tym roku na sylwka, chyba pstrąga ryb ja nie lubie za bardzo;) ale za to lubie wszelkie potrawy z makaronami;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Jak kurczak, to może tak jak ja robię? Z papryką? Też włoski przepis, a nie idzie przesolić Długo się musi pichcić, ale roboty przy nim zero z papryką pomidorami takimi grzybkami chinskimi chyba To spróbuj może bez grzybków i pomidorów Kurcze nóżki, podzielić na udko i kopytko, posypać chili do smaku Na oliwie podsmażyć cebulę, i wrzucić nóżki skórą do dołu żeby się szybko przysmażyło, przerzucić na drugą stronę szybko przysmażyć i zalać rosołkiem z kostki. Zmniejszyć ogień i niech się międli bez przykrycia. Rosołek jak odparuje do połowy, dorzucić na wierzch zieloną paprykę pokrojoną w spore kawałki. I dalej pichcić na małym ogniu bez przykrycia, aż prawie wszystko odparuje i zostanie tylko odrobina sosiku. Nie solić, nie mieszać, pilnować tylko, żeby za szybko się nie odparowało, w razie czego dolać odrobinę wody. Sosik się robi taki jedwabisty i zielony. Najlepiej wchodzi z ryżem na sypko Roboty praktycznie zero, tyle że ok. 2 godz. musi się pyrkotać... Z pomidorów może być sałatka Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 uuuu musi być pychota, a ja papryki nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Hmmm;)ciekawy przepis chyba go wypróbuje a deser i prezent? ależ ja was zamęcze dziś chyba;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 To jest pychota i nie idzie przesolić Bo sól tylko z rosołku wciąga Może spróbuj z innym warzywkiem? A propos, to super sos do spaghetti. Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego Poddusić. Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 To jest pychota i nie idzie przesolić Bo sól tylko z rosołku wciąga Może spróbuj z innym warzywkiem? A propos, to super sos do spaghetti. Też podsmażyć na oliwie czosnek, cebulę, świeżą szałwię, bazylię i co tam z ziół komu pasuje, dodać pokrojoną w kostkę marchew i małą cukinię (ze skórą), popieprzyć - mniej więcej tyle samo marchwi i cukinii, podsmażyć dłuższą chwilę, żeby się zrobiło troszkę paciajowate, wrzucić pokrojoną w małe kawałki polędwicę wp. Podsmażyć, zalać odrobiną rosołku, można nieco wina czerwonego Poddusić. Połączenie marchwi i cukinii - rewelacja!!! czy ty z zamiłowania kuchraką jesteś że takimi świetnymi przepisami rzucasz? Co jeden to ciekawszy aż ślinka leci Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Właśnie, wiecie, że nie moge nigdzie świeżej ani suszonej szałwii kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Nie lubie lodow..Marcin za nimi przepada i znow zonk bo jestem w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Właśnie, wiecie, że nie moge nigdzie świeżej ani suszonej szałwii kupić?? Ja ostatnio dostałam szałwie świza w TESCO:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Głowa mi dziś od rana pęka więc zapraszam na kawusie może mi przejdzie http://img182.imageshack.us/img182/1766/klasycznezdjeciekawykawrf4.jpg http://img182.imageshack.us/img182/1766/klasycznezdjeciekawykawrf4.2506a33693.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Faktycznie z szałwią są problemy, suszona jest bardzo rzadko, a świeżą czasem w Auchan dorwę, ale nędzna jest. Już postanowiłam, że w przyszłym roku na wiosnę kupuję komplet ziół w doniczkach, gdzieś w ogrodniczym, bo te z hipermarketów to rzadko dają się wyhodować w normalne rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.08.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Deser? Jak będzie upał, to chyba lody najlepsze Z owocami i jakąś polewą, i z głowy Wiem, wiem, oryginalna nie jestem - jestem wygodna Nie lubie lodow..Marcin za nimi przepada i znow zonk bo jestem w kropce To krakowskim targiem może szarlotkę? Marcin dostanie z lodami, a Ty bez Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pati i Marcin 14.08.2008 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 Dobry pomysł będe musiała poprosić siostrę o zrobienie szarlotki bo ja nie umiem piec A propos siostry poprosiła mnie żebym w swoim wątku zamieściła zdjęcia jej łazienki i poprosiła Was o rady jak ją ożywić i zmienić bez wymieniania płytek...myślałyśmy może o dodaniu kilku rzędu płyek w jaśniejszym odcieniu zieleni, no nie wiem Bo jak my się wyniesiemy do góry to chcą coś w łazience zmienić. http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.jpg http://img205.imageshack.us/img205/2412/p8140014xt7.34717b5c24.jpg http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.jpg http://img147.imageshack.us/img147/2353/p8140016gg1.110d1ed7cd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/92027-adaptacja-naszego-poddasza/page/10/#findComment-2622542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.