Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Adaptacja naszego poddasza;)

Pati i Marcin

Recommended Posts

Ja zaglądam,ale nic dziś nei umiem powiedzieć rozsadnego..

Chyba ładnie wyjdzie, co? :D

nic rozsądnego...zmęczenie czy imprezka jakaś;))))

no mam nadzieje że ładnie będzie mam już dość szlaństw z kolorami bynajmniej na razie i teraz chciałabym żeby to wszystko było takie stonowane i ciepłe :D

• Odpowiedzi 691
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam w ostatni dzień wakacji(dla co po niektórych) :wink:

Pati salon będzie u mnie w tych samych tonacjach i tak jak u ciebie kuchnię muszę też jakoś kompatybilnie pomalować, więc będzie kremowa i ciemniejszy brąz meble także to zestawienie podoba mi się u ciebie bardzo :lol: . Co do żółto- brzoskwiniowego(to kolory nie z mojej bajki :oops: ) to nie wiem czy tego żółtego bym nie zrobiła ciuteńkę jaśniejszego, ale to zależy jak rzeczywiście wyjdą te kolory na ścianie. Ogólnie raczej skosy maluje się na jasno aby nie przytłaczały... Mnie się wymyślona na początku budowy kolorystyka już zdążyła pozmnieniać i teraz opracowałam nowy koncept :lol: :wink:

A jakie dekory masz na myśli ? coś malowanego czy szablony czy coś klejonego? :roll:

Witam w ostatni dzień wakacji(dla co po niektórych) :wink:

Pati salon będzie u mnie w tych samych tonacjach i tak jak u ciebie kuchnię muszę też jakoś kompatybilnie pomalować, więc będzie kremowa i ciemniejszy brąz meble także to zestawienie podoba mi się u ciebie bardzo :lol: . Co do żółto- brzoskwiniowego(to kolory nie z mojej bajki :oops: ) to nie wiem czy tego żółtego bym nie zrobiła ciuteńkę jaśniejszego, ale to zależy jak rzeczywiście wyjdą te kolory na ścianie. Ogólnie raczej skosy maluje się na jasno aby nie przytłaczały... Mnie się wymyślona na początku budowy kolorystyka już zdążyła pozmnieniać i teraz opracowałam nowy koncept :lol: :wink:

A jakie dekory masz na myśli ? coś malowanego czy szablony czy coś klejonego? :roll:

Cieszę się że moja koncepcja kolorów Ci się podoba;))

co do tego żółtego i brzoskwiniowego to mają być bardzo bardzo jaśniutkie i delikatne kolorki. a zdjęcia tych dwóch kolorków wstawiłam żeby było wiadomo o co lotto;))

Dzień dobry

Wczoraj popiłam trochę, rzadko się to zdarza więc i łapie mocniej :oops:

ALe dziś myślę, że kolory są jasne i ciepłe, to powinnaś osiągnąć efekt taki jaki sobie wymyśliłaś. Tylko skąd ta nazwa cynamonowy deser na kolorze czekolady.. :roll:

taka nazwa widnieje na wzorniku duluxa;))adlaczego to nie wiem :lol: :lol:

ten żółty i brzoskwiniowy chcemy rozjaśnić żeby tak po oczach nie dawało :D

oo ktoś tu planuje moje kolorki :) cynamonik i czekoladka :)

jeżeli mogę coś doradzić to ...wybierzcie inne farby , nie duluxa. szczególnie ten cynamon fatalny. tzn ja narzekam na ścianę przy wejściu i koło pieca. nie jest ona zabezpieczona jeszcze przy piecu. Przy pstryczkach w piątek umyłam ścianę, bo była skurzona od zakładania kontaktów - kolor zszedł. ścianę trzeba będzie pomalować po raz kolejny. bardzo słabo kryje (pod nią było przemalowane biała czekoladą i ten kolor ciągle przebija :( ) Chyba dekoral ma czekoladę w swojej palecie bardzo podobny kolor, nie wiem niestety jak z malowaniem nią. Lub z mieszalnika poproście. Jak dla mnie ten kolor to porażka (tzn. kolor super, ciepły, nie ciężki, ale farba tragedia). Biała czekolada jest ok.

A dekory chciałam z szablonów :oops: ale taki wałeczek jak uda mi się dostać np...bo sama to chyba nic bym nie namalowała :oops:

Ja ostatnio poszalałam z szablonem na mebelkach w pracy :wink: Bo znudziła mi sie jedna szafka i ją "odfreszyłam" kremowymi wywijaskami... Ja mam namiary na studentkę sztuki i mam nadzieję że coś razem wykombinujemy o ile mi fundusze jakieś zostaną :roll: .... Bo ja też malarskich uzdolnień nie mam, muszę więc liczyc na innych :oops: Coś chciałam mieć ładnego nad wejściem do salonu od przedpokoju ale mi zrobili tylko na 10cm belke i poszła koncepcja..... :x

W projekcie nie ma uwzglednionego okapu bo jeszcze sie nie zdecydowalam jaki chce miec.

http://img521.imageshack.us/img521/781/p8310023hb9.jpg

http://img521.imageshack.us/img521/p8310023hb9.jpg/1/w640.png

http://img521.imageshack.us/img521/6154/p8310024lf2.jpg

http://img521.imageshack.us/img521/p8310024lf2.jpg/1/w640.png

http://img518.imageshack.us/img518/9291/p8310025ef3.jpg

http://img518.imageshack.us/img518/p8310025ef3.jpg/1/w640.png

kolerki też nie są takie ale koleś mówił że w projekcie mogą odbiegać od tego co wybrałam;)

aha nie patrzcie na jakośc zdjęć bo projekt dostałam na maila :lol: a wiadomo jakie zdjęcia wychodzą jak się robi je monitorowi :-?

oo ktoś tu planuje moje kolorki :) cynamonik i czekoladka :)

jeżeli mogę coś doradzić to ...wybierzcie inne farby , nie duluxa. szczególnie ten cynamon fatalny. tzn ja narzekam na ścianę przy wejściu i koło pieca. nie jest ona zabezpieczona jeszcze przy piecu. Przy pstryczkach w piątek umyłam ścianę, bo była skurzona od zakładania kontaktów - kolor zszedł. ścianę trzeba będzie pomalować po raz kolejny. bardzo słabo kryje (pod nią było przemalowane biała czekoladą i ten kolor ciągle przebija :( ) Chyba dekoral ma czekoladę w swojej palecie bardzo podobny kolor, nie wiem niestety jak z malowaniem nią. Lub z mieszalnika poproście. Jak dla mnie ten kolor to porażka (tzn. kolor super, ciepły, nie ciężki, ale farba tragedia). Biała czekolada jest ok.

no właśnie nie chcemy z duluxa farb na dole mam i jest sraszna w rogach mi się zaczęła łuszczyć więc dulux odpada :lol:

A dekory chciałam z szablonów :oops: ale taki wałeczek jak uda mi się dostać np...bo sama to chyba nic bym nie namalowała :oops:

Ja ostatnio poszalałam z szablonem na mebelkach w pracy :wink: Bo znudziła mi sie jedna szafka i ją "odfreszyłam" kremowymi wywijaskami... Ja mam namiary na studentkę sztuki i mam nadzieję że coś razem wykombinujemy o ile mi fundusze jakieś zostaną :roll: .... Bo ja też malarskich uzdolnień nie mam, muszę więc liczyc na innych :oops: Coś chciałam mieć ładnego nad wejściem do salonu od przedpokoju ale mi zrobili tylko na 10cm belke i poszła koncepcja..... :x

Wiesz ja już w wyoraźni widze jak to jest pomalowane i w ogóle i chciałabym żebyy już było można zacząć malować :)

Wiesz ja już w wyoraźni widze jak to jest pomalowane i w ogóle i chciałabym żebyy już było można zacząć malować :)

Wiesz wiesz :wink: :wink: :wink:

Wiem bo cierpię teraz na to samo....... :roll: :oops:

aaa no tak, i jeszcze te półeczki zciete. No ja blondi jestem :wink:

Rozkład szafek niczego sobie.

Niestety nic nie powiem na temat frontów, bo ostatnio u Kachny28 miałam przesyt właśnie takch szafek i muszę odpocząć. No i te szafki poziome które do mnie wogle nie przemawiają.

Wiecie co koncepcja kuchni zmieni mi się chyba ze 150 razy...

co sądzicie o kuchni czerwonej połączonej ze srebrem??? I do tego biały marumrowy blat???

znalazłam taką kuchnie czerwoną ze srebrem, tzn srebrne uchwyty i cokół:

http://img155.imageshack.us/img155/1260/beztytuubbbbbbbbbbkr9.png

http://img155.imageshack.us/img155/beztytuubbbbbbbbbbkr9.png/1/w724.png

coś w tym stylu alebo np blat grusza a fronty wanilia??

nie jestem przekonana do wenge mam malutką kuchnie..