Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekty z kolekcji MURATOR - opinie

Jaki projekt wybraliście?  

70 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki projekt wybraliście?

Recommended Posts

Co myslice tak "ogolnie" o projektach Muratora? Ciekawe jak wielu z was ma lub zamierza zrealizować swe marzenia za pomocą projektów Muratora? Czy też może z jakiś innych znanych źródeł? Ja osobiście intuicyjne czuje ze Muratorowe projekty są po prostu życiowo praktyczne...Mówię to z dużą dozą kredytu, ponieważ z powodu braku powodu do jeszcze tak dogłębnego ich studiowania....(Dopiero rozglądamy się za działką...), czy też inne też są ciekawe?

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My mamy projekt Muratora, ale jesteśmy dopiero na etapie ław fundamentowych. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że projekt jest niesamowicie dokładny. Z wyliczonym materiałem co do jednego gwoździa, z rysunkami....praktycznie można samemu wybudować dom własnoręcznie, bo to jak instrukcja obsługi.... :wink:

Natomiast Archipelag ponoć słynie z przesadnej więźby i mniej lub bardziej drobnych błędów w projektach. Ale fakt, że domy ma prześliczne :p

Witam

Jestem na etapie wyboru działki ( prawie wybrana ). Na chwilę obecną planujemy tylko jeden projekt - Muratora D24 "Z wykuszami".

Moim zdaniem jest to kwintesencja dobrego układu pomieszczeń, ich ilości, kształtu domu iwielu innych rzeczy.

Projekt zawiera w sobie wszystko a cena - obecnie 1390 zł brutto nie wydaje mi się zbyt wygórowana, jak na ilość zawartych w nim materiałów.

Zdrówka

Kończę budowę D22L Muratora. Domek cały czas bardzo mi się podoba i jeszcze nie znalazłem takiego, na który chciałbym go zamienić - w tej samej kategorii wielkości i kosztów.

W projekcie znalazłem kilka błędów w rysunkach i zestawieniach materiałów. W opisie projektu i na obrazkach w katalogu, czy na stronie Muratora domek ma szaro-niebieski dach i płytki elewacyjne z "piaskowca", a w kupionym projekcie stoi: dachówka ceramiczna w kolorze ceglasto-czerwonym i ciemno-brązowe drewniane okładziny elewacyjne. Do pozwolenia na budowę nie zmieniałem tego i jakby nadzór budowlany chciał, to ma się do czego przyczepić.

Witam

Kończę budowę D-24 Muratora.

Wg opinii gościa, który stawial mi stan surowy z więźbą - to najlepszy i najbardziej przejrzysty projekt z jakim pracował.

Wg mojej opinii (generalnie laika budowlanego), jest na tyle przejrzysty, że mogłem go spokojnie "rozczytać".

Pozdrowienia B.

PS. Brakowało mi rozrysowania jednego szczegółu - zabudowy nad wykuszami, więc polazłem do miejsca gdzie kupiłem projekt (bezpłatne porady architekta). Pani (Iwona Dzierżko - Bukal z Gdańska) pomogła mi z usmiechem na twarzy. Serwis posprzedazny tez się liczy.

• 3 weeks później...
Witam wszystkich serdecznie.Troche bladzilam ale w koncu znalazlam topik gdzie moge pytac o rade. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Otoz mam dzialke i chcielibysmy wybudowac malutki, funkcjonalny domek w granicach do 100 -120 m2. Przegladnelismy z mezem mnostwo projektow tego typu domkow, przyznam ze prawie wszystkie standartowo na jedno kopyto. Brak mi juz pomyslow gdzie szukac takiego projektu. Fakt ze moglabym zamowic indywidualny projekt ale cena ......... dla mnie jak z kosmosu. Obecnie mieszkamy w centrum Rzeszowa i do momentu przejscia na emerytury musimy tu pozostac. Marzy nam sie domek taki na starosc. Dlatego mamy czas i bedziemy szukac. Moze ktos orientuje sie gdzie taki projekt zdobyc?

Witam wszystkich serdecznie.Troche bladzilam ale w koncu znalazlam topik gdzie moge pytac o rade. Mam nadzieje ze mi pomozecie. Otoz mam dzialke i chcielibysmy wybudowac malutki, funkcjonalny domek w granicach do 100 -120 m2. Przegladnelismy z mezem mnostwo projektow tego typu domkow, przyznam ze prawie wszystkie standartowo na jedno kopyto. Brak mi juz pomyslow gdzie szukac takiego projektu. Fakt ze moglabym zamowic indywidualny projekt ale cena ......... dla mnie jak z kosmosu. Obecnie mieszkamy w centrum Rzeszowa i do momentu przejscia na emerytury musimy tu pozostac. Marzy nam sie domek taki na starosc. Dlatego mamy czas i bedziemy szukac. Moze ktos orientuje sie gdzie taki projekt zdobyc?

Proste bryłki ma Murator, atrium, i ładne domki.:) jeżeli chodzi o takie mniejsze do 120m2

• 4 weeks później...