Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy dzia?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W dzienniku budowy powinny znaleźć się konkrety w stylu:

- rodzaj pracy,

- czas wykonania,

- stopień trudności,

- cena materiałów,

- koszt robocizny /ewentualny/,

- porady, przestrogi, itp.

Po Wielkanocy robię ogrodzenie /sam/ więc napiszę dokładnie ile kosztuje i jak wykonać ogrodzenie, działki 500m2, z trzech stron sztachety drewniane /170cm/ na słupkach metalowych a od frontu sztachety tylko między słupami wykonanymi z klinkieru.

Pozdrawiam

Na spotkaniu w Muratorze było wypowiedziane życzenie aby w gazecie było jak najwięcej artykułów z doświadczeniami innych ludzi (nie koniecznie znanych), bo takie opisy doświadczeń bardzo dużo dają. Redakcja ma niestety małą możliwość szybkiego dostosowania się, ale za to Forum jest dla nas! Jesteśmy przecież zbiorem ludzi i zbiorem doświadczeń budowlanych, a wyrywkowe pytania-odpowiedzi mało nas odsłaniają. Dlatego myślę że ten pomysł był bardzo dobry i chciałabym aby powstało wiele dzienników, do których będziemy z wypiekami na twarzach zaglądać zamiast do wenezuelskich seriali :smile:Każdy da coś trochę z siebie, ale i dostanie artykuły ON-LINE. Zatem do dzieła!

Redakcjo - ja proponuję iść dalej niż zaleca Yemiołka - proszę ograniczyć prawo wypowiedzi w wątku "Dziennik X" do autora tegoż wątku. My moglibyśmy pisać do "Pytania do X". Najprostszy na dłuższą metę byłby automat blokujący wypowiedzi na takich zasadach: wątek "Dziennik X" - prawo wypowiedzi ma tylko X. Jak nie da się tak, to albo dać prawo Moderatora tego wątku autorowi, albo samemu czyścić. Może to być ciekawą rzeczą, ale przerywane nawet dobrymi pytaniami trochę się zaciemni.

Yemiołka-JANO69 i początkujący - Wasze opisy mogą być najciekawsze, bo pisane na bieżąco - pod wpływem emocji.

Pozdrawiam pierwsze odważne.

Pomysł rzeczywiście świetny, choć u mnie powinno być "pamiętnik Alanty" :smile:. Niestety czasu na razie brak, ale spróbuję odtworzyć moją budowę, choć na pewno bez szczegółów (starość nie radość, skleroza nie boli :smile: ), na szczęście mam dokumentację zdjęciową z datami.

Taki pamiętnik byłby super dla naszych dzieci (ja bym chętnie poczytała o zmaganiach swoich rodziców), można by go przekazywać z pokolenia na pokolenie :grin:

A nastepne pokolenia beda mogly dopisywac informacje o remontach :wink:

Album zdjeciowy jest super pomyslem - czasem podczas remontow moze sie przydac (jak daleko to nadproze siegalo?). Warto dodac do niego zdjecia z przebiegiem instalacji, zeby potem nie dziwic sie dlaczego po wierceniu nie ma swiatla w kuchni...