Kasiulka999 06.12.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam serdecznie!!! akurat jestem na etapie wyboru pralki tak sie złożyło że z założenia/opierając sie na opiniach użytkowników/wybieram wsród pralek Boscha. Modeli jest od licha ... moje wymagania: -klasa A/A+ -opóżniony start -blokada przycisków dla dziecka/mamy rozrabiake-berbecia -funkcja szybkiego cyklu prania -regulacja prędkości wirowania reszta jakoś chyba bez znaczenia nie miałam do czynienia z "wypasionymi" sprzetami,wiec nie wiem jakie funkcje są praktyczne a które tylko zbedny bajer. prosze wiec o cenne wskazówki z własnego doświadczenia POZDRAWIAM!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro3003 06.12.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Te co wymieniłaś są najważnejsze. Szczególnie 2 i 4. Przydałaby się jeszcze funkcja samorozwieszania i składania po samoprasującym żelazku . Jak znajdziesz taki model to daj znać, odrazu polecę do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.12.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ja lubię w swojej pralce, ze ustawiam oddzielnie niezależnie od programu temperaturę i szybkość wirowania, i jeszcze to, ze automatycznie dobiera ilość potrzebnej wody w zależności od ciężaru prania, bo cenie sobie ekologię . Opóźniacz czasowy - tez sobie chwalę. Te niby niepotrzebne programy też sobie cenie - taki do prania butów, firanek, wełny czy jedwabiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 06.12.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Tzw. "automatyka wagowa" czyli automatyczny dobór ilości wody w zależności od ilości prania, bardzo dobra i oszczędna funkcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_gregor 06.12.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 A ja właśnie kupiłem (przez internet, a jakże) pralkę Bosch WAE 20460 PL , jutro ma dotrzeć. Szukałem przez stronę http://www.skapiec.pl, można sobie najpierw ładnie przefiltrować modele i parametry, a później wybrać najtańszy sklep. Dla mnie ważne było: - klasa A+ - wsad 6 kg - opóźniony start - głośność, a raczej "cichość". Zresztą rodzice mają podobną, tylko z większymi obrotami, więc wiem jak to się sprawdza w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 06.12.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Jak znajdziesz taki model to daj znać, odrazu polecę do sklepu. no to leć http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-wae28740pl-logixx-8.bhtml a tak na poważnie-to jest takich kilka ale zawsze mają jakieś niedociągniecia ja np.wyszukałam kilka w BARDZIEJ przystępnych cenach http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-wae24360pl-maxx6.bhtml ta najbardziej mi sie podoba-co sądzicie o parametrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 06.12.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 @gregor rzeczywiście rewelacja http://www.ceneo.pl/;015258397-10.htm#productOpinions mam ochotę sama się w niej powirować jak ja jej jeszcze nie zauważyłam-sama nie wiem trzeba nad nia sie zastanowić tylko w opiniach pewna p.Ewa napisała: "niestety nie potrafię wyłączyć sygnałów dzwiękowych - mimo, że robię wszystko zgodnie z instrukcją! Więc po zakończeniu prania "wyje" z 10 razy informując cały dom, że pranie się skończyło" czy ten alarm da sie wylączyc czy p.Ewa niedokładnie przeczytala instrukcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc_gregor 06.12.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 czy ten alarm da sie wylączyc czy p.Ewa niedokładnie przeczytala instrukcje? Jeszcze nie wiem, jak będę miał ją u siebie to sprawdzę, rodzice nie wyłączali bo im to nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.12.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 znajoma ma superenergooszczędną pralkę z polara. wlewa do niej gorącą wodę i skraca odpowiednio cykl . kurcze w moim elektroluxie się tak chyba nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 07.12.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja zasadniczo jestem zadowolona z pralki, ale na drugi raz to zwróciłabym uwagę jak to jest z tym programem ekonomicznego prania. W mojej ten ekonomiczny cykl jest tylko na 50 stopni i to myślę błąd, bo większość piorę na 40. Zwróć uwagę czy da się to regulować, czy możesz puścić szybkie pranie na tyle stopni ile ci potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 07.12.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja właśnie kupiłam Samsunga B1245AV http://www.samsung.com/pl/products/washingmachine/washingmachine/b1245av.asp Oprócz wszystkich "Szybkich", "połówek" i delikatnych programów ma też wagę, dobór wody itd. Ma zaprogramowane cykle prania, ale można też wszystko "ręcznie" ustawić. Ciekawostka - program prania ubranek dziecięcych, czyli dodatkowe płukanie Na stronie producent podaje cenę 1999, ale wczoraj widziałam w Saturnie za 1200 z kawałkiem! Na razie stoi zapakowana, ale na dniach rozpoczynam sprawdzanie - dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevageivi 07.12.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 my od pół roku (?) mamy taką: http://www.electrolux.pl/node38.aspx?productId=10425 i jesteśmy bardzo zadowoleni dużo łatwych do wybrania programów (np pranie jeansów, delikatnych rzeczy, bardzo delikatnych rzeczy.. ) , opóźnienie startu, itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 07.12.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Ja od 9 lat mam pralkę Candy i sprawdza się super. Nigdy sie nie psuła (tfu! żeby nie zapeszyć...) i zabudowaliśmy ją, więc nie zaglądam nawet, czy nie kapie z wężyka.... Kupowałam ją, zanim miało się urodzić moje dziecko, czyli zwróciłam uwagę na podwójne płukanie (coby porządnie wypłukała proszek z ubranek dziecięcych). Super jest też to, że ma 1200 obrotów... Pranie wyjmuję z pralki prawie suche Wtedy polecił nam ją Pan w sklepie, zamiast pralko-suszarki, bo podobno z pralko-suszarki pranie wcale nie wyjmuje się suchego Zawsze będzie wilgotne... i to samo mam w tej mojej pralce po najszybszym wirowaniu. I nieprawdą jest, co może ktoś powiedzieć, że wszystko jest pogniecione! Podczas rozwieszania po prostu strzepuję ciuszki i wieszam... i nic nie jest potem takie pogniecione Przydaje się też program szybkiego prania (podajże pół godzinki max), tylko mam wrażenie, że ciuszki nie są tak dobrze uprane... Bardzo fajna jest też opcja prania firanek!!! i wełny. Innych programów przyznam szczerze, przez te 9 lat nie używałam Teraz zmieniamy mieszkanko i na nowym chcemy mieć wszystko nowe i już sobie nawet upatrzyłam nową pralkę, też Candy, ale full elektroniczną (mam nadzieję, że się nie wkopię z tą elektroniką tylko płytszą, bo inna się nie zmieści we wnęce Candy GO4126D (6 kg!, 1200 obr). Fajną sprawą jest to w tych pralkach, że drzwiczki można otworzyć bardzo szeroko i że są duże! O i to tyle Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 07.12.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 We Frani wszystkie programy byly Pranie krotkie, dlugie, ciepla woda, letnia woda. Nawet 4 plukania mozna bylo zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.12.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Dla mnie istotny jest przycisk start/stop(to jest jeden przycisk), szczególnie jak zapomnę czegos dorzucic Lub chcę zmienic ustawienia cyklu .Nikt nie napisał o wyświetlanym czasie(ile zostało do końca cyklu), a dla mnie to bardzo przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 09.12.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ja mam indesit z wsadem od góry. Jest superowa, ma wszystkie potrzebne mi funkcje, 11 programów. Oprócz tego oddzielnie mogę nastawić dodatkowe płukania, wirowania, wirowania dla firanek (jakieś specjalne), swetrów. Sama ustawiam temp. no i jest nieduża. Ale fakt, nie wyświetla mi czasu prania, choć mam podany dokładnie czas prania każdego programu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 09.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 dobra pralka musi miec specjalny, 20 minutowy program do prania dzinsow, uruchamiany tylko jednym przyciskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 10.12.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Ja właśnie kupiłam Samsunga B1245AV http://www.samsung.com/pl/products/washingmachine/washingmachine/b1245av.asp Oprócz wszystkich "Szybkich", "połówek" i delikatnych programów ma też wagę, dobór wody itd. Ma zaprogramowane cykle prania, ale można też wszystko "ręcznie" ustawić. Ciekawostka - program prania ubranek dziecięcych, czyli dodatkowe płukanie Na stronie producent podaje cenę 1999, ale wczoraj widziałam w Saturnie za 1200 z kawałkiem! Na razie stoi zapakowana, ale na dniach rozpoczynam sprawdzanie - dam znać Napisz jak Ci sie sprawuje pralka, bo też sie zastanawiam nad kupnem tego modelu W Sklepie internetowym za 1210zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 11.12.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 "pranie ręczne" - wg mnie bardzo przydatna funkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 11.12.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ja jestem z tych, którzy wkłądaja pranie do pralki, nastawiaja na 30-40 st. i włączaja start ;o) ale mąż mój ma swoja własna wizje prania, więc wybrał pralke, w której sam programuje cały cykl prania: temperaturę, czas, wirowanie itp. Pralka ta mówi nawet co, czym odplamiać i wygrywa melodyjkę przy włączaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts