Ew-ka 08.12.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 gdzies tu juz pisalam o moich Rodzicach i ich pierwszych cichych dniach krótko po ślubie .....ale opowiem raz jeszcze bo to niezwykła historia Otoz ...po kilku cichych dniach ...mama prasuje a tato z zapalona świeczką ( jeszcze jasno było ) chodzi po mieszkaniu ,zagląda do szafek ,pod stół , w każdy kąt mieszkania ...mama patrzy ze zdziwieniem ale nie wytrzymuje i pyta czego szuka .....na co tato ze spokojem odpowiada ...DOBREGO SŁOWA ... to były ostatnie ciche dni moich rodziców piekne ? prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 A ja czasami jak juz byl tak z 3 dzien tej ciszy, zlapalam siebie, ze juz tak na prawde nie wiem o co nam poszlo... ale tak to wlasnie bywa w tej mlodosci... Teraz pewnie tez glupoty robimy tylko inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.12.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Ew-ka, super arcobaleno, dziwne z tym sprzątaniem, ale może poprostu musi wyładować gdzieś energię, nie wiem na pocieszenie powiem tylko, że gdzie nie ma kłótni, tam nie ma miłości małżeństwo moje kuzynki uchodziło za wzorowe, żadnych kłótni, żadnych tysiace spraw przemilczanych, pominiętych, duszonych w sobie przez 10 lat tak sobie żyli spokojnie, teraz on odchodzi do innej kuzynka była w szoku przez może 2 tyg, teraz już się oswoiła szybko pisz arco, jak sytuacja na placu boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Bo tak naprwde kłócimy sie o głupstwa ...o rzeczy nic nie warte i błahe ....nie warto sie kłócić ...nie warto z domu wychodzić niepogodzonym z drugą osobą ....wczoraj przyszła do mnie dziewczyna- moja klientka ubrana cała na czarno ...okazało sie ,że mąż w drodze do pracy miał wypadek samochodowy -drzwi sie zakleszczyły i on spłonął w samochodzie nie miał jeszcze 30-tki ....zostawil ja i 1,5 rocznego synka to straszne ....wyobraźcie sobie jej wyrzuty sumienia ,gdyby byli skóceni życie jest strasznie kruche i krótkie ...nie warto marnować go na pierdoły .... ...dobrze mi sie mówi .....Kulka - ja też gadam jak jeszcze starsza ciotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Ew-ka dokladnie tak samo mysle jak Ty. Zawsze pytam siebie, a co jakby jutro mialo mnie juz nie byc, czy zalaowalabym czegos... I codziennie dziekuje Panu Bogu za wszystkich moich bliskich, za przyjaciul, za zycie...I staram sie mowic ludziom ktorych kocham, ze ich kocham i za co ich kocham, mowic im otymjacy wazny sa dla mnie.... Tak na wszelki wypadek, aby zdarzyc... Choc w planach mam pociagnac do 86.., to Wam tez mowie, jestescie wspaniali, ciesze sie, ze jestescie czescia mojego zycia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Choc w planach mam pociagnac do 86.., to Wam tez mowie, jestescie wspaniali, ciesze sie, ze jestescie czescia mojego zycia.... oj Ty dobry Duszku chyba nie ma ludzia na tym świecie coby Cie nie kochał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 08.12.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 normalnie grono starych ciotek wzajemnej adoracji tak się podniośle jakoś zrobiło to ja się przyłączam do pięknych słów naszego duszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.12.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 No bo co jak jest miod i niedzwiadki sie zjada... Ciotki Wy moje kochane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 właśnie na TV Polonia leci niesamowity film Kieślowskiego Bez Końca ....za każdym razem jak go oglądam mam dreszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.12.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 to i ja do grona ciotek dołączę, chociażby z racji wieku, ale nie tylko Mój ślubny pojechał dziś rano na tydzień na narty i kiedy zadzwonił z Cieszyna, zamiast powiedzieć, że tęsknię...a tęsknię...to nadenerwowałam go wiadomościami z budowy i po co, przecież nic nie poradzi. Zaraz potem wysłałam SMS-a i w nim napisałam, że źle mi bez niego. Będę się martwić, żeby wrócił szczęśliwie. My kobiety mamy niestety nie łatwą naturę. Dużo myślimy, analizujemy, rozkładamy problem na czynniki pierwsze. Teoretycznie wiemy wszystko, co i jak należy, ale w praktyce bywa różnie, często emocje biorą górę nad rozumem. Nie wiem, jak Wy, ale ja tak mam, że kiedy się pokłócimy, to jest taki czas, kiedy ja nie chcę zgody, bo jestem zła i rozżalona i muszę swoje "odmanifestować" i wtedy nie czas na godzenie. A potem przychodzi moment, w którym mam dość ciszy i chciałabym, aby on te ciszę przerwał i to w sposób najczulszy z możliwych. Niestety nie zawsze jest to moment, w którym akurat i on chce tę ciszę przerwać. I wtedy żal urasta już do gigantycznych rozmiarów. No bo dlaczego on nadal się nie odzywa, kiedy mi już właśnie przeszło. Głupie to beznadziejnie, ale w tych dniach konfliktu jak już pisałam rozum pozostaje gdzieś w głębokiej sprzeczności z emocjami które mną targają. Kiedyś wpadł mi do głowy pewien pomysł. Kiedy już chciałam się pogodzić, w naszej sypialni na swoim miejscu...położyłam wielgachną pluszową lamparcicę,...ubraną w seksowna bieliznę. (dostałam ją [lamparcicę] kiedyś od męża na gwiazdkę. Pytał co chciałabym w prezencie, odparłam, że futro z lamparta...starał się spełnić życzenie w miarę swoich możliwości ) Rozbroiłam go tym gestem i odtąd które z nas jest pierwsze gotowe do zgody kładzie w sypialni lamparcicę do łóżka. Pewnie to dziecinne i śmieszne, ale działa i to jest najważniejsze. Arcobaleno, jeśli w związku jest dwoje ludzi o silnych charakterach, to konflikty będą się zdarzać. Ale to nie koniec świata. Wasz związek dojrzewa, Wy też. Sposoby na rozwiązywanie konfliktów wypracujecie sobie swoje własne. I będzie dobrze, z pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.12.2007 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 pisz arco, jak sytuacja na placu boju Na razie tyle - resztę opiszę jutro P.S. No kocham Go jak nie wiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 kładzie w sypialni lamparcicę do łóżka. ups ...trójkącik Siostra nie znałam Cie od tej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 pisz arco, jak sytuacja na placu boju Na razie tyle - resztę opiszę jutro P.S. No kocham Go jak nie wiem! dobrze dobrze idz na całość - wyładuj sie na nim .... porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 08.12.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 kładzie w sypialni lamparcicę do łóżka. ups ...trójkącik Siostra nie znałam Cie od tej strony a myślałaś, że wszystko o mnie wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 08.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 kładzie w sypialni lamparcicę do łóżka. ups ...trójkącik Siostra nie znałam Cie od tej strony a myślałaś, że wszystko o mnie wiesz kocica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 No - najlepiej jest już PO kłótni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 08.12.2007 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Duma to jest w Rosji.Małżeństwo to kompromis OBOPÓLNY.Szkoda każdej chwili na kłótnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 09.12.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 pisz arco, jak sytuacja na placu boju Na razie tyle - resztę opiszę jutro P.S. No kocham Go jak nie wiem! a teraz to pewnie jeszcze śpią, wtuleni w siebie... /jak dobrze, że już jest dobrze / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 09.12.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 pisz arco, jak sytuacja na placu boju Na razie tyle - resztę opiszę jutro P.S. No kocham Go jak nie wiem! a teraz to pewnie jeszcze śpią, wtuleni w siebie... /jak dobrze, że już jest dobrze / tiaaaa, to się musiało tak skończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.12.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Ło matko, zostałam chyba nastarszą ciotką Taka jestem stara, że w fotelu zasypiam i potem młodzi beze mnie sobie wieczorkiem gadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts