jack_2000 19.01.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 fotograf jak u ciebie wygląda sprawa z kosztami? Fotograf. Dlatego też uważam, że przy bardzo ciepłym domu kocioł elektryczny + dynamiczne grzejniki to jest to. Ciepło jest dawkowane na żądanie, szybko i po aptekarsku - Q.S. (quantum satis) tu sie całkowicie nie zgadzam - grzeje w II taryfie i aby tak grzać potrzebna jest duża akumulacyjność cieplna - dlatego mam wodną podłogówke wszędzie grzeje ją w nocy i 2 h w ciągu dnia - wahania temperatury to około 0,5 stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 19.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 fotograf jak u ciebie wygląda sprawa z kosztami? za grudzień 500 zł CO + CWU - ale było mroźno i święta a w święta grzałem mocniej - 23-23,5 st C za listopad 350 zł powierzchnia jakieś 180 metrów - wszędzie podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack_2000 25.12.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 od stycznia przechodzę z taryfy nocnej g12 na weekendową g12g. Rcazej jakiś oszczędności się nie spodziewam, ale napewno poprawi mi się komfort cieplny gdyż w taryfie weekendowej tania taryfa trwa do 7 rano (nocna do 6) i po południu od 14-16 zamiast 13-15. Najwięcej czasu spędzamy w domu w weekendy, więc ta taryfa weekendowa jest tańsza od soboty g. 14 do poniedziałku 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts