piechocinski 14.12.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Przygotowując się do wyzwań jutraPrzy okazji prac nad nowym budżetem UE Komisja sformułowała wyzwania jutraDo wyzwań tych Komisja zalicza:• Ochrona wartości europejskich w zmieniającym się środowisku międzynarodowym;• Zmiana układu sił w świecie, rosnąca konkurencja w dostępie do surowców i rynków zbytu wymagająca zdolności do dostosowania się do nowych warunków;• Postęp techniczny i naukowy w świecie, który powoduje, że w rozwijaniu wiedzy, mobilności, konkurencyjności i innowacyjności znaczenia nabiera wymiar europejski działań;• Transformacja gospodarcza w stronę gospodarki opartej na wiedzy, która wzmaga popyt na znajomość technologii informacyjnych;• Zmiany demograficzne wymagające wydłużenia czasu pracy oraz działań prowadzących do wzrostu dzietności;• Potrzebę solidarności, zwłaszcza w związku z ostatnimi rozszerzeniami, wraz z którymi nastąpił wzrost zróżnicowania społeczno-gospodarczego wewnątrz UE;• Zmiany klimatyczne, którym z jednej strony trzeba zapobiegać, a z drugiej dostosowywać się do nich;• Konsekwencje zmian klimatycznych i demograficznych, które są szczególnie odczuwane na obszarach wiejskich i morskich;• Zapewnienie trwałych, bezpiecznych dostaw energii po niskich cenach oraz ograniczenie energochłonności gospodarki;• Rosnąca presja migracyjna wymagająca wzmocnienia ochrony granic UE oraz usuwania przyczyn migracji takich jak wojny, niestabilność i bieda;• Zapewnienie bezpieczeństwa obywateli zarówno poprzez walkę z przestępczością i terroryzmem jak i ograniczenie ryzyka dla środowiska naturalnego oraz zdrowia obywateli;• Potrzeba obecności UE w różnych zakątkach świata (stabilizacja krajów sąsiedzkich, porządek światowy oparty na stosunkach wielostronnych (multilateralizm), ochrona praw człowieka i przestrzegania prawa). Komisja wskazuje, że wydatki budżetu europejskiego powinny podlegać ocenie pod kątem spełniania zasad subsydiarności i proporcjonalności. Janusz Piechociński wiceprzewodniczący Sejmowej Komisji Infrastruktury[email protected] http://WWW.piechocinski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.12.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Ja to mam takie wyzwanie na jutro , zeby w koncu pokoj zagruntowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.12.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 mam trzepanie dywanów w planie, ale nie wiem, czy podołam temu wyzwaniu mąż nie chce, bo twierdzi, że mężczyzna nie powinien publicznie trzepać niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.12.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 ten Twoj Kulka to zasadniczy widac jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 nie umiem tego uzasadnic, ale tak intuicyjnie przeczuwam, ze Wasze działania moga podlegac pod punkt : • oraz działań prowadzących do wzrostu dzietności w polaczeniu z punktem : • które są szczególnie odczuwane na obszarach wiejskich i morskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 14.12.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jesli dobrze dedukuje to rozchodzi sie wiec o porządek światowy oparty na stosunkach wielostronnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.12.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 eee, myślałam, że podchodzę pod "postęp techniczny i naukowy w świecie..." moja trzepaczka to jest taka full wypas, żadne tam byleco słyszałam, że szpachelka rrmi też całkiem za postępem podąża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 jakby nie rozpatrywac , to i tak o przedluzenie gatunku chodzi.i stosunki wielostronne przy wykorzystaniu postepu moga sie tu przyczynic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts