GrześN 26.04.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam. My również zaczeliśmy budowę ale Iskierki Południowej podobnie jak Rafał. Mamy już gotowe fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaw79 26.04.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witaj Grześ! A gdzie budujesz bo widzę że woj. Wielkopolskie tak jak ja A konkretnie Gniezno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześN 26.04.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 My budujemy w Margoninie 24 km od Wągrowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 26.04.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Oczywiscie nie ma problemu Mariusz, jak bedziesz w okolicy to zapraszam, i naprawde nie wiem jak mozna mowic ze poludniowa jest mala, wiecie ile ona ma podlog i okien do umycia, posprzatania... Dzięki Rafał jak będę miał okazję to bardzo chętnie wdepnę fajnie że już mieszkasz i zaglądasz na nasze wypociny pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 26.04.2007 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witajcie ja też już mam zalane ławy http://images21.fotosik.pl/216/d3b0bcaf311782bd.jpg pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 28.04.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 To i ja się melduję przy sobocie. Za nami kolejny bardzo pracowity dzień. Trawa na działące skoszona i zgrabiona. Wciąż szukamy materiału na sciany. Na dzień dzisiejszy zdecydowanym faworytem jest keramzybeton. Nasz kierbud ma dość ciekawą oferte, a patrząc na ceny ceramiki to ja już powoli wymiękam. Do poniedziałku mamy się zdecydować. Rozmawialiśmy też z naszym wykonawcą i na razie zgodnie z planem zaczynamy w połowie czerwca. z jedej strony nie moge się już doczekać, a z drugiej to boję się przeokrutnie. Cegły mają byc na placu 15 lipca a w składach rozkładają rece i marudza o wrześniu.Ten keramzyt kosztowałby nas około 12 zł za pustak i oznaczałoby to ściane jednowarstwowa bez docieplania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_st 01.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam wszystkich Podglądam Was sobie od jakiegoś czasu i tak zazdroszczę, że już coś budujecie Ja dopiero jestem na etapie działki ale czas tak szybko leci... Myślę że zdecydujemy się również na Iskierkę stąd moje pytanie. Co oznacza to "południowa" czy w jakiś sposób różni się ona od projektu Iskierka czy to chodzi tylko o strony świata, odbicie lustrzane. Nie jestem obeznana w sprawach budowlanych więc proszę o wyrozumiałośc I jeszcze mam pytanie (Rafał już mieszka więc pewnie będzie miał najbardziej trafne opinie) czy uważacie że można zrezygnowac z okna w kuchni (tego z boku domu) i z okna w jadalni? czy będzie zbyt ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.05.2007 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam wszystkich Podglądam Was sobie od jakiegoś czasu i tak zazdroszczę, że już coś budujecie Ja dopiero jestem na etapie działki ale czas tak szybko leci... Myślę że zdecydujemy się również na Iskierkę stąd moje pytanie. Co oznacza to "południowa" czy w jakiś sposób różni się ona od projektu Iskierka czy to chodzi tylko o strony świata, odbicie lustrzane. Nie jestem obeznana w sprawach budowlanych więc proszę o wyrozumiałośc I jeszcze mam pytanie (Rafał już mieszka więc pewnie będzie miał najbardziej trafne opinie) czy uważacie że można zrezygnowac z okna w kuchni (tego z boku domu) i z okna w jadalni? czy będzie zbyt ciemno? Witaj Asiu zobacz na rzuty obu projektów, różnią się rozmieszczeniem pomieszczeń jeśli chodzi o okna to zależy dużo od tego na jaką stronę ono wychodzi doradzam konsultację z projektantem, lub kierownikiem budowy z tym kto będzie adoptował projekt, to nic nie kosztuje a nam bardzo pomogło przed kupnem projektu. pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 01.05.2007 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witajcieile wyszło wam metrów ścian zewnętrznych, wewnętrznych?pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_st 01.05.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 zobacz na rzuty obu projektów, różnią się rozmieszczeniem pomieszczeń a czy mogę prosic o jakiegoś linka na rzuty południowej bo wszędzie tylko widzę Iskierkę upss już znalazłam dziękuję szukałam na innej stronie NDI czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 05.05.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 a co tu tak cichutko My własnie wrócilismy z działki. Wbetonowaliśmy dzisiaj około 40 słupków ogrodzeniowych. Zważywszy że nie mamy jeszcze ani pradu, ani wody to był to wyczyn. Jednoczesnie dzis wożąc kamienie z gruzowiska i piasek z betoniarni zrozumiałam co znaczy budowa systemem gospodarczym. Inna sprawa ze ogrodzenie troszkę ponad 1000 metrów bedzie nas kosztowało niecały 1000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 05.05.2007 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 a co tu tak cichutko My własnie wrócilismy z działki. Wbetonowaliśmy dzisiaj około 40 słupków ogrodzeniowych. Zważywszy że nie mamy jeszcze ani pradu, ani wody to był to wyczyn. Jednoczesnie dzis wożąc kamienie z gruzowiska i piasek z betoniarni zrozumiałam co znaczy budowa systemem gospodarczym. Inna sprawa ze ogrodzenie troszkę ponad 1000 metrów bedzie nas kosztowało niecały 1000 PLN witaj szkoda że nie masz jakiejś fotki pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 05.05.2007 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 a mnie dzisiaj bliczki przywieźli http://images20.fotosik.pl/307/47016c00e27a027b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.05.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Czesc Ludkowie Wlasnie wrocilismy z Mazur i czytamy co nowego u poludniowcow. Asia: dlaczego "poludniowa iskierka " na to pytanie najlepiej odpowie ci Rafal bo to jakby nie bylo ojciec chrzestny poludniowej. Wiecie co zauwazylem bedac na mazurach nie widzialem domu budowanego z ceramiki poryzowanej, wiekszosc domow budowana jest z silki no i pare z ytonga widzialem. A u nas na budowie praca wre, ceramika juz zwieziona, fundamenty zasypane kanalizacja w podlodze zrobiona woda do budynku doprowadzona no i tak sie jakos kreci. Zaczynam miec obawy co do dalszych etapow, u nas w okolicy buduja juz autostrade A1 jak za poruszeniem magicznej paleczki nagle na rynku zabraklo cementu, a co za tym idzie betonu i pewnie lada moment kleju do glazury nie bedzie, ceramika pojdzie do gory. Rozmawialem ze szwagrem jakies, mowil ze zwirownie w okolicy gliwic kupila firma Deutscheautobahn i do betoniarni nie dostarczaja juz zwiru firma uzupelnia tylko swoje potrzeby... Ale nie ma co biadolic Mloty w dlon kujmy bron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.05.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Tomek ty nie strasz tylko wklejaj fotki pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 07.05.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 dzis cos wkleje jutro zaczynaja juz mury stawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.05.2007 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 już sprawdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.05.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 gdzie to fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 07.05.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 sorry, wkleje w pracy nie wzialem aparatu z roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.05.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Tomek a nie myślałeś o zrobieniu spiżarki pod schodami? poniżej posadzki ja u siebie będę robił, widziałem u sąsiada świetna sprawa, niewielkie koszta, latem darmowa chłodnia, no wiesz mleko, soki, piwkoitp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts