GrześN 16.10.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Witam wszystkich. Jak tam postępy? My zakończyliśmy stan surowy otwarty ale bez ścianek działowych. Może w tym roku zrobimy jeszcze ogrodzenie. Zobaczymy czy pogoda dopisze i czy starczy czasu. Pokazuję kilka zdjęć z naszej budowy. http://www.grzegorzn.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 18.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mariusz my zmienialiśmy więźbę. Zamiast jednej płatwii kalenicowej, dalismy dwie równoległe do siebie i oparlismy je na scianach, dzięki czemu można było zrezygnować z słupów.O coś takiego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ee696fb657f85b07.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 18.10.2007 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Pozdrawiam Wszystkich, ja też wzmocniłem podobnie jak gatek ale dałem cztery słupy, po dwa na stronę. postaram się wkleić zdjęcia ale sorki mam teraz strasznie mało czasu jeszcze raz pozdrawiam wszystkich Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.10.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ja tak wzmocniłem dach http://images33.fotosik.pl/8/de6393df0ee7c5cd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześN 23.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ja zrobiłem tak samo jak Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andda 23.10.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witam wszystkich!Zamówiłam projekt Południowa i jestem ciekawa czy ktoś buduje lub wybudował ten domek w okolicach Trójmiasta, jeśli tak to proszę o kontakt.Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphgl33 24.10.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 WITAM!Jesli mozna mam pytanie odnośnie kosztów,czy jest realne zamieszkac w domku POŁUDNIOWA za 250tyś nie wliczając oczywiście kosztów działki i pozwoleń (zastanawiam się właśnie nad tym projektem)Z góry dziękuję i POZDRAWIAM wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców POŁUDNIOWEJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześN 25.10.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Sądzę, że tak, inaczej bym się nie budował. Ja mam nadzieje zmieścić się w 200 tys. (łącznie z działką, z łączami i pozwoleniami). W tym że prawie wszystko robię sam. Więc robocizna odchodzi tylko dach robili ci fachowcy. Na razie w tym stanie co widać na zdjęciach (stan surowy otwarty) wydałem 99 tys. z wszystkim z działką pozwoleniami itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 25.10.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 ja też uważam że 250 starczy co prawda bez fajerwerków, ale powinno byćok. Zajrzyj do mojego dziennika jest naprawde szczegółowy kosztorys po aktualnych cenach. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 05.11.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 witam, mi 250 starczylo na wybudowanie i nawet czesciowo na wyposazenie, tylko cenyy rok temu byly troszke inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 15.12.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Zastanawiam się między Oliwką a Południową. Znalazłam wątek o Oliwce, ale mam problem z Południową. Czy ktoś buduje ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 16.12.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Tu jest link do wątku o południowejhttp://forum.muratordom.pl/poludniowa,t72578.htm?highlight=południowa Na górze masz zakładkę : Szukaj . Jeśli czegos nie można znaleźć wystarczy użyć tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.12.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dzięki Skrzydelkomexico27 jak wpisałam w "szukaj" hasło "południowa", czy "projekt południowa" lub coś podobnego to wyskawiało mi tyle wątków, że nie potrafiłam w nich odnaleźć tego o co mi chodzi. Chyba, że nie potafię korzystać z tej wyszukiwarki... A tak a' propos projektów z wjazdem od południa, to już się umówiłam z biurem HB Studio na spotkanie dot. Południowej i Oliwki. Oni zaprojektowali te domki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzydelkomexico27 16.12.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 rzeczywiscie wyszukiwarka nie jest idealnaCiesze sie ze zdecydujesz sie na ktorys z tych projektów są piękne powodzenia Jakie chcesz wprowadzic zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 16.12.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Na razie cały czas zastanaiwma się nad kuchnią. W obu projektach jest ona raczej mała. W tych projektach są takie rozwiązania, które najchętniej połączyłabym w nowy projekt np: - z Południowej wzięłabym wiatrołap i przejście z garażu przez wiatrołap, ganek i zadaszenie tarasu - z Oliwki przejście z kuchni do pomieszczenia gospodarczego Tak się zastanawiam, czy nie przerobić Południowej, powiększając ją trochę na długości i szerokości (powiększyłabym kuchnię, zrobilabym przejście do pomieszczenia gospodarczego, które pełniłoby też funkcję spiżarki, a tym samym powiększyłaby się łazienka na górze i mogłabym zrobić pralnię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.01.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Dostałem pierwszą wycenę na budowę stanu surowego otwartego - budowa w okolicach Wrocławia:mury 28 tys. (z wylewanymi schodami betonowymi)dach 16 tys W projekcie zmieniamy tylko 2 rzeczy tj. usunięcie kominka i jego komina oraz ściany z ceramiki 24cmplus ocieplenie. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkamiros 14.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 14.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Ja tak wzmocniłem dach http://images33.fotosik.pl/8/de6393df0ee7c5cd.jpg Czy podpierałeś czyms strop terriva w miejscu oparcia słupów? Zrezygnowałes tez z jetek? - nie widac na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkamiros 14.01.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam Mam pytnie do TMK dot. wyceny. Czego konkretnie dotycza te ceny jest to cena za robociznę, bez materiałów tak? A gdzie masz cene za fundamenty ( czy drenaż tez uwzgledniasz ) A co do dachu do z czego ten dach ma być ( co z oryynnowaniem) Pozdrawiam sama robocizna... wycena za: fundamenty - wykopy wraz ze zbrojeniem i zalaniem, chudziak, izolacja stanu zero, zasypanie i ubicie, ułożenie kanalizy i mediów, wylanie płyty, izolacja, ściany z porothermu 24, słupy odlew z form, strop terriva (steplowanie, ułożenie, zalanie), schody betonowe, ścianki kolankowe, komin, ściany działowe dół i góra dach - cieśla, ułożenie folii, łaty etc i dachówka oraz rynny To tak w skrócie, czyli stan surowy zadaszony "na gotowo" i proszę o opinie nt tej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts