kkamiros 14.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatek1719500909 17.02.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 No to melduję się na watku. u nas koniec przestoju, zrobilismy kanalize i wylaliśmy wylewkę. Niestety chudziak mi totalnie spieprzyli trzeba bedzie pomyslęc o wyrównaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 17.02.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Ja tak wzmocniłem dach http://images33.fotosik.pl/8/de6393df0ee7c5cd.jpg Czy podpierałeś czyms strop terriva w miejscu oparcia słupów? Zrezygnowałes tez z jetek? - nie widac na zdjeciach. Witam wszystkich, mam teraz taką pracę ze dopiero skończyłem i nie wszystko zrobiłem co miałem zrobić, więc sorry że praktycznie nie jestem obecny, więcej teraz moja żonka tu zagląda jeśli chodzi o te słupy to wyszły na ścianach nośnych więc nie są dodatkowo wzmacniane, jętki są wyżej a jeszcze muszę zrobić podłogę na strychu więc będą kolejne beleczki pozdrawiam wszystkich mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 20.02.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Długo nas nie było na tym forum, a to dlatego,że byliśmy zajęci najpierw budową potem przeprowadzką do naszego domu, a później nie mieliśmy internetu.Parę dni przed świętami wprowadziliśmy się do niecałkiem wykończonego domu. Dziś do wykończenia zostały nam dwa pokoje u góry i posprzątanie na zewnątrz po budowie. jak mi się uda to wkleję parę zdjęć. Życzę Wam wszystkim wytrwałości, dużo cierpliwości i dużo pieniędzy.Niestety wydatki zaczną się jak będziecie wykańczać Wasze domki. Stan surowy otwarty to mozna powiedziec mniej niż połowa kosztowSami nie wierzylismy w to... http://images27.fotosik.pl/161/127cb35cf98cd520.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andda 01.03.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 ale pięknie!! jak ja już bym chciała tak sobie popatrzeć przez okno domu.........ale u mnie to jeszcze daleko do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 06.05.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam, bardzo prosze o wyjaśnienie czym różni się Południowa od Południowej Iskierki. Mam działkę z wjazdem od południa i podoba mi sie projekt Południowa jednak zauważyłam, że w tym wątku raz jest mowa o Południowej raz o Południowej Iskierce - jaka jest różnica ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 06.05.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Taka roznica, ze najpierw byla Iskierka, pozniej powstala poludniowa Iskierka (wezsza o 0,5 metra i bez ganku z tylu), ktora przygotowala dla mnie Pani architekt, a pozniej do sprzedazy trafila poludniowa (szersza i z gankiem), Pozdrawiam wszystkich milosnikow poludniowej, rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.05.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam Jeśli mój architekt jest słowny, to jutro odbieram pozwolenie na budowę Południowej 1,5 roku oczekiwania za nami Ekipę i materiały mam już uzgodnioną. Pozostał tylko kredyt (początek zaczynamy ze swoich środków). Po wielu wizytach pozostał na placu boju millenium i polbank, ze wskazaniem na ten pierwszy. Brał ktoś już kredyt na budowę Południowej lub Iskierki w Millenium? Szukam "gotowca" do zrobienia kosztorysu dla tego banku. ------------------------------------------------------------- 21.05.2008 Papiery w komplecie, ekipa i reszta zgrana - 9 dni do startu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 my rowniez niedlugo zaczynamy budowę poludniowej Czekamy na pozwolenie i do dziela Rafał chciałabym zobaczyc twoje zdjecia z budowy ale jakos nie otwieraja mi się[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 a to moja działeczka:)http://images26.fotosik.pl/218/d8518f4d9317b619m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 http://images34.fotosik.pl/263/0a60d0edda904061m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 jezeli ktos ma gotowy kosztorys poludniowej dla potrzeb banku to chetnie skorzystam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Zobaczysz jak się czas dłuży pod koniec, liczyliśmy praktycznie każdy dzień Przy okazji, różnice w cenach materiałów pomiędzy hurtowniami są okropne np na samej stali do fundamentu rozstrzał około 900zł. Na ceramice nie lepiej, zamawiał ktoś z Was Unipora 24 bezpośrednio z Niemiec? Opłaca się? Z dostawą na budowę bez hdsa mogę kupić po 5,49, a nawet na allegro jest oferta za 3,78 ale z odbiorem z Borchen Alfen. ps. mam świeży kosztorys dla millennium - rozpisane na 310tys, jak chcesz to prześlę na priv ps. ile Wam wyszło stali fi 12 i fi 6 na zbrojenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 o chetnie skorzystam z tego kosztorysu wielkie dzieki a jezeli chodzi o wydłużanie sie dni na koncowym etapie budowy to zazdroszcze tego etapu my na razie ze wszystkim mamy pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 ale ze mnie gapa przeciez kilka postow wyzej napisales ze odebrales niedawno pozwolenie na budowę Powodzenia zycze A z czego planujesz robic dach? A tak poza tym to nie wiem czy ten garaz bedzie wystarczajaco duzy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Kosztorys przesłałem. Terminy zawsze zakładałem maksymalne i niestety opieszałość wrocławskich urzędników to potwierdziła - jak mieli 65 dni na pozwolenie to dostałem po 64... W styczniu liczyłem potrzebny czas na papiery i z ekipą podpisałem start na 1 czerwca, a zaczynamy 30 maja Garaż jest taki sobie, byłem w identycznym gabarytami i na średniej wielkości auto jest ok, gorzej np z dużym kombi czy limuzyną, ale właściciele takich aut raczej nie budują tak małego i taniego domu Dach wyłącznie z dachówki. Jak wystarczy finansów to z ceramicznej, w skrajnym przypadku betonowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 24.05.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 a deskowanie robisz? apropos aut ja posiadam kombi ale w zwyklym wydaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 24.05.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Temat deskowania jest jeszcze przed nami. Na dzień dzisiejszy ja raczej nie chcę, ekipa sugeruje, kier.bud. zastanawia się. Jak ze wszystkim decyzja będzie dobrze skalkulowana. Obecnie mieszkam w domu gdzie jest izolacja z folii bez deskowania i od 15 lat nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_m 25.05.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Witam, Link do zdjec z mojej budowy zaaktualizowalem, a co do wielkosci garazu, to moze nie jest wielki ale parkowalem juz w nim Seata Alhambre, Volvo S80, a na codzien parkuje Corolle Combi i dosc duzy motocykl, wiec nie jest tak zle.Problem tylko nie mozna miec zadnych regalow po bokach, wiec wszystkie rzeczy poukladane sa na polkach pod sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 25.05.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 zdjecia super pomogly mi w wizualizacji przyszłego domku:) a mozesz zdradzić kolor elewacji i kolor dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts