tomek_i_gosia 18.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 teraz chyba cos zobacze ale to potrwa, bo w domu internetu uzywam przez komorke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 18.01.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 bardzo fajna macie dzialke, tzn ksztalt rewelacja ja mam 20,0 x 50,0, zreszta czekaj zalacze zdjecie mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 19.01.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 http://images13.fotosik.pl/19/cf29e7ccd1ab071b.jpg eureka udało mi się wkleić całe zdjęcie to umieszczenie domku jest nieaktualne, tak sobie bez naszej wiedzy wymyślił poprzedni kierbud, nie wspomnę że przyłącza doprowadził do salonu! domek będzie przesuniety 6m w stronę południowego ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 19.01.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 bardzo fajna macie dzialke, tzn ksztalt rewelacja ja mam 20,0 x 50,0, zreszta czekaj zalacze zdjecie mapy troszkę słabo widać, Wasze domki będą chyba tak jakoś równio postawiono!? Sasiedzi poniżej mają rowno poustawiane, a nasze są końcowe i są porostrzelane Prześlę aktualne jak będzie na gotowo, panowie właśnie pracują nad tym. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 19.01.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jak sie wstawia te zdjecia?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 19.01.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 najprościej jest zalożyć konto na http://www.fotosik.pl/index.php jak już załadujesz zdjęcie wchodzisz na "pobierz pozostałe kody" Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 28.01.2007 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 A tak będzie osadzony nasz domek i doprowadzone przyłączahttp://images12.fotosik.pl/27/d0ffca78f821a0b0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 29.01.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 My własnie zrobiliśmy już doprowadzenie wody wraz z przekopem pod drogą i studzienką. Jak nie bedzie takiego błota to zaczynają kopać kanalizację sanitarną i deszczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 29.01.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 My własnie zrobiliśmy już doprowadzenie wody wraz z przekopem pod drogą i studzienką. Jak nie bedzie takiego błota to zaczynają kopać kanalizację sanitarną i deszczową. Fajnie macie, ja dopiero odebrałem projekty przyłączy i chciałem uzgodnić w puku, a tu pan na chorobowym do czwartku i muszę czekać u mnie na działce błoto jak diabli! róbcie fotki potem wszystko się przyda wiedzieć gdzie co idzie i leży w razie "w" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 29.01.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Dzis mam spotkanie z wykonawca chce dokladnie z nim omowic date rozpoczecia chce zeby granicznym miesiacem byl marzec a w kwietniu do 30 ma skonczyc stan surowy otwarty, dodatkowo chce omowic usluge ocieplenia dachu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 30.01.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Dzis mam spotkanie z wykonawca chce dokladnie z nim omowic date rozpoczecia chce zeby granicznym miesiacem byl marzec a w kwietniu do 30 ma skonczyc stan surowy otwarty, dodatkowo chce omowic usluge ocieplenia dachu pzdr jak zakończyły się rozmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 31.01.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Zaczynamy w marcu!!! Dodatkowo ma mi zrobić kosztorys na docieplenie dachu i budynku z zewnątrz. Chce juz zadatkowac materiały aby mieć pewność bo np my budujemy z PHOROTERM i w styczniu poszedł 28% do góry(u producenta). Na szczęscie podpisalem umowe w listopadzie i mam gwarancje cen na 3 kwartal 2006. Dla uspokojenia emocji zony dalem do skalkulowania jeszcze jednej firmie nasz stan surowy otwarty i na styczeń 2007 roznica do tego co zapłacę wyniosła 43 000 SZOK!!! Dlatego jak najszybciej chce dopiac docieplanie i tynki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 05.02.2007 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Zaczynamy w marcu!!! Dodatkowo ma mi zrobić kosztorys na docieplenie dachu i budynku z zewnątrz. Chce juz zadatkowac materiały aby mieć pewność bo np my budujemy z PHOROTERM i w styczniu poszedł 28% do góry(u producenta). Na szczęscie podpisalem umowe w listopadzie i mam gwarancje cen na 3 kwartal 2006. Dla uspokojenia emocji zony dalem do skalkulowania jeszcze jednej firmie nasz stan surowy otwarty i na styczeń 2007 roznica do tego co zapłacę wyniosła 43 000 SZOK!!! Dlatego jak najszybciej chce dopiac docieplanie i tynki !!! A nie myśłeliście o założeniu dziennika? Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj Nie myslelismy o dzienniku, bo tak na prawde nie mamy za duzo czasu. glownie w weekendy wpadam tu albo w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A wracając do poprzedniego postu. To udało mi sie dojsc do porozumienia z wykonawca w sprawie posadzek docieplenia dachu i elewacji, znalazlem tez fachowca od instalacji elektrycznej. Tak wiec grubsze roboty mam juz zabukowane, instalacje wod kan i CO robie sam, projekty juz sobie zrobiłem. Tak wiec jak na razie mieszcze sie w zalozonym budzecie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A wracając do poprzedniego postu. To udało mi sie dojsc do porozumienia z wykonawca w sprawie posadzek docieplenia dachu i elewacji, znalazlem tez fachowca od instalacji elektrycznej. Tak wiec grubsze roboty mam juz zabukowane, instalacje wod kan i CO robie sam, projekty juz sobie zrobiłem. Tak wiec jak na razie mieszcze sie w zalozonym budzecie pzdr Masz uprawnienia do zrobienia projektow? Czy ktoś Ci przyklepie? Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 To nie jest projekt budowlany ani projekt urzadzenia które podlega pod UDT, ani urzadzenie gazowe. Teoretycznie nie potrzebuje odpowiedniego uprawnienia robie to dla siebie. A ze wczesniej liczylem takie rzeczy i wykonywalem tak wiec robie sam. Sa to glownie obliczenia cieplne i hydrauliczne instalacji. Dla wod kan zatwierdzony projekt potrzebuje tylko do odcinka wodaciagi moje studzienki, reszta nie interesuje nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 To nie jest projekt budowlany ani projekt urzadzenia które podlega pod UDT, ani urzadzenie gazowe. Teoretycznie nie potrzebuje odpowiedniego uprawnienia robie to dla siebie. A ze wczesniej liczylem takie rzeczy i wykonywalem tak wiec robie sam. Sa to glownie obliczenia cieplne i hydrauliczne instalacji. Dla wod kan zatwierdzony projekt potrzebuje tylko do odcinka wodaciagi moje studzienki, reszta nie interesuje nikogo. oki masz rację ale za projekty wod-kan i tak musisz zapłacić, a to chyba jedna cena? ja dałem 400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_i_gosia 06.02.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja za wod kan (sanitarka + deszczowka) dalem 750 zloty, a za wykonanie odwiertu pod drogą, rurę, studzienkę i licznik wody oraz odbior przedsiebiorstwa wod kan zapłaciłem 1800 zloty tj jakies 15 metrow w tym 10 pod drogąza kanalizacje sanitarna i deszczowa zaplace 2800-3000 beda to robic lada momentpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 06.02.2007 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ja za wod kan (sanitarka + deszczowka) dalem 750 zloty, a za wykonanie odwiertu pod drogą, rurę, studzienkę i licznik wody oraz odbior przedsiebiorstwa wod kan zapłaciłem 1800 zloty tj jakies 15 metrow w tym 10 pod drogą za kanalizacje sanitarna i deszczowa zaplace 2800-3000 beda to robic lada moment pozdr jak dla mnie to strasznie drogo, ale wszystko przede mną, jeszcze nic nie wiem konkretnie jak będę coś robił, wiedział to napisze Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts