Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzór protokołu odbioru instalacji elektrycznej - poszukuję

piejar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie ma jakiegoś ustawowego wzoru.

moga być różne, a o co ci chodzi?

możesz wejść tu:

http://www.sep.com.pl/ i kliknij ""opracowania" a potem "wykonywanie pomiarów odbiorczych i okresowych pomiarów ochronnych". Tam są przykładowe wzory.

Muszę zgłosić swoją instalację (zakończenie budowy). Robiłem ją sam (mam uprawnienia) ale nie mam takiego papierka. Myślałem że wystarczy wpis w dzienniku a tu klops.

a masz uprawnienia pomiarowe dozorowe? tylko mając takie uprawnienia możesz opiniować wykonaną instalację

Muszę zgłosić swoją instalację (zakończenie budowy). Robiłem ją sam (mam uprawnienia) ale nie mam takiego papierka. Myślałem że wystarczy wpis w dzienniku a tu klops.

a masz uprawnienia pomiarowe dozorowe? tylko mając takie uprawnienia możesz opiniować wykonaną instalację

Mam E i D. Na co dzień zajmuję sie AKPiA w mojej firmie i nie praktykuję instalatorstwa

Chciałbym się do was dołączyć.

Czy mógłbym także otrzymać wzór takiego protokołu - posiadam uprawnienia E+D (w tym pomiary) - instalacje w moim domu właśnie są w trakcie. Robię je samodzielnie. Do odpowiednich mierników mam dostęp w pracy. Zawodowo zajmuję się sprawami automatyki i sterowania w jednej z częstochowskich fabryk i nie mam doświadczenia w tej całej biurokracji, którą i tak muszę przejść.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Wzór protokołu otrzymałem ostatecznie dzięki mojemu kierownikowi budowy.

O takie właśnie "coś" mi chodziło.

http://www.piejar.republika.pl/images/prot.jpg

Dokument w takiej formie i zakresie jest wystarczający.

Dziś zakończyłem budowę mojego domu.

Zajęło mi to 2 lata 6 miesięcy i 3 dni 8)

Gratulacje. :D

Jedno małe pytanko, to kiedy parapetówka? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 4 years później...
  • 4 weeks później...
  • 2 years później...
Koledzy byłem na przeglądzie częściowo niesprawnej instalacji elektrycznej w zakładzie. Po oględzinach okazało się że instalacja i WLZ wymaga remontu. Powiedziałem to kierownictwu zakładu a oni poprosili mnie o wystawienie oświadczenia. Pisał ktoś podobne oświadczenia albo może są jakieś gotowe druki. Ja zawsze wystawiałem protokół i było po sprawie ale oni chcą oświadczenie.

• 5 months później...

Witam

Chciałbym podpiąć sie pod temat pomiarów i protokołu odbioru domu.

Mianowicie chce zakończyć budowę i potrzebny mi protokół odbioru i pomiarów instal elektr. Instalacje wykonywałem sam bo mam SEP E + pomiary ale obecnie nie mam dostępu do mierników by wykonać to samemu, czy mógł by ktoś udostępnić swój protokół bym sporządził na wzór sobie sam.

Proszę o podesłanie na email [email protected]

Pozdrawiam