Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzór protokołu odbioru instalacji elektrycznej - poszukuję

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie ma jakiegoś ustawowego wzoru.

moga być różne, a o co ci chodzi?

możesz wejść tu:

http://www.sep.com.pl/ i kliknij ""opracowania" a potem "wykonywanie pomiarów odbiorczych i okresowych pomiarów ochronnych". Tam są przykładowe wzory.

Muszę zgłosić swoją instalację (zakończenie budowy). Robiłem ją sam (mam uprawnienia) ale nie mam takiego papierka. Myślałem że wystarczy wpis w dzienniku a tu klops.
Muszę zgłosić swoją instalację (zakończenie budowy). Robiłem ją sam (mam uprawnienia) ale nie mam takiego papierka. Myślałem że wystarczy wpis w dzienniku a tu klops.

a masz uprawnienia pomiarowe dozorowe? tylko mając takie uprawnienia możesz opiniować wykonaną instalację

Piejar... napisałam na Rybnickim jakie potrzebowałam papiery.... jak chcesz to zeskanuję je jutro i podeślę Ci na maila, podaj mi swój adresik mailowy na priv :D

a masz uprawnienia pomiarowe dozorowe? tylko mając takie uprawnienia możesz opiniować wykonaną instalację

Mam E i D. Na co dzień zajmuję sie AKPiA w mojej firmie i nie praktykuję instalatorstwa

Chciałbym się do was dołączyć.

Czy mógłbym także otrzymać wzór takiego protokołu - posiadam uprawnienia E+D (w tym pomiary) - instalacje w moim domu właśnie są w trakcie. Robię je samodzielnie. Do odpowiednich mierników mam dostęp w pracy. Zawodowo zajmuję się sprawami automatyki i sterowania w jednej z częstochowskich fabryk i nie mam doświadczenia w tej całej biurokracji, którą i tak muszę przejść.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc. Wzór protokołu otrzymałem ostatecznie dzięki mojemu kierownikowi budowy.

O takie właśnie "coś" mi chodziło.

http://www.piejar.republika.pl/images/prot.jpg

Dokument w takiej formie i zakresie jest wystarczający.

Dziś zakończyłem budowę mojego domu.

Zajęło mi to 2 lata 6 miesięcy i 3 dni 8)

Gratulacje. :D

Jedno małe pytanko, to kiedy parapetówka? :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

• 4 years później...
witam możesz mi podesłać wzory protokołw instalacji elektrycznej w domu jednorodzinnym serdecznie dzięki
  • 4 weeks później...
witam możesz mi podesłać wzory protokołw instalacji elektrycznej w domu jednorodzinnym serdecznie dzięki

ja też bym prosił bo mój elektryk to mi tylko jakieś oświadczenie wypisał ;/

• 2 years później...
Koledzy byłem na przeglądzie częściowo niesprawnej instalacji elektrycznej w zakładzie. Po oględzinach okazało się że instalacja i WLZ wymaga remontu. Powiedziałem to kierownictwu zakładu a oni poprosili mnie o wystawienie oświadczenia. Pisał ktoś podobne oświadczenia albo może są jakieś gotowe druki. Ja zawsze wystawiałem protokół i było po sprawie ale oni chcą oświadczenie.
  • 5 months później...

Witam

Chciałbym podpiąć sie pod temat pomiarów i protokołu odbioru domu.

Mianowicie chce zakończyć budowę i potrzebny mi protokół odbioru i pomiarów instal elektr. Instalacje wykonywałem sam bo mam SEP E + pomiary ale obecnie nie mam dostępu do mierników by wykonać to samemu, czy mógł by ktoś udostępnić swój protokół bym sporządził na wzór sobie sam.

Proszę o podesłanie na email [email protected]

Pozdrawiam