pik33 14.08.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Ze względu na podłogówkę (Legalett) chcemy dać na parterze w pokojach terakotę, wyglądającą jak drewno. "Deski", produkcji hiszpańskiej, dostępne są w Leroy Merlin. Mają wymiary 15x45 cm i kosztują ok. 60 złotych/m2 Czy ktoś coś podobnego ma i jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 14.08.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Widziałam taką podłogę ale niestety "spieprzoną"Same "deski" piękne,ale ktoś dał fugę i cały efekt diabli wzieliTego rodzaju podłoga musi być uladana bezfugowo.Polecam jeszcze firmę hiszpańską "Porcelanosa",mają przepiękne "parkiety", są dosyć drogie ale pooglądać wartopodaję stronę http://www.porcelanosa.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Cóż kwestia gustu, ale ja osobiście wybrałbym albo terakote wyglądającą jak terakota albo jak to nazywasz deski wyglądające jak deski. Równie dobrze mozna byłoby połozyć linoleum wyglądające jak terakota lub linoleum wyglądające jak podłoga z desek. Według mnie to "erzatz" i to dość drogi. Dość dosadnie to powiedziałem ale za to szczerze i oczywiście jest to tylko moja opinia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 14.08.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 No właśnie Wowka, kwestia gustu. Jeśli ktoś ma ogrzewanie podłogowe, to dużo rozsądniejsza jest terakota a nie deski, a takie płytki deskowe wcale fajnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Oczywiście kasiek, przyjmuje i Twój punkt widzeniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 14.08.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Widziałam czeską terakotę drewnopodobną, ale to były deski, a nie parkiet - 1 płytka=1 deska. Nieźle to wyglądało, choć widziałam to tylko na wystawce w sklepie (nie ułożone na kleju). Widziałam też ułożone płytki parkietopodobne i wcale mi się to nie podobało. Kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 17.08.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Polecam Lea Ceramiche.Mam ich "deski" w łazience - do złudzenia przypominają drewno (kilka osób się nabrało). Teraz takie same chcę w pokoju.Jestem z nich bardzo zadowolona. Położone są bez fug, jednakże w te wąziutkie szczeliny chcę wcisnąc ciut fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2003 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Zgadzam się z Wowoką coś robione na coś innego niż jest w rzeczywistości jest dla mnie tandetą i za taką też uważam terakotę wyglądającą jak drewno. Gusta nie podlegają dyskusji to jednak każdy może swoją opinię przedstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 18.08.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Zgadzam się z Wowoką coś robione na coś innego niż jest w rzeczywistości jest dla mnie tandetą i za taką też uważam terakotę wyglądającą jak drewno. Gusta nie podlegają dyskusji to jednak każdy może swoją opinię przedstawić. Wszystko zależy od wykonania. No i nie muszę się zastanawiać, czy dwa galopujące koty nie porysują mi podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.08.2003 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Dziuba ja nie przepadam za terakotą, ale względy praktyczne robią swoje i u mnie też będzie tylko wyglądać będzię jak terakota a nie jak drewno.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziuba 19.08.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 I o to chodzi - każdy robi tak, żeby jemu było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edif 08.01.2017 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Minęło wiele lat....Obecnie dużo terakoty parkieto- lub desko-podobnej, aż kręci się w głowie. Robił ktoś z Was ostatnio? B. proszę o podpowiedzi w tym temacie, czym warto się zainteresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-PŁYTKI-DREWNOPODOBNE-imitujące-drewno-zdjęcia-układanie-jakie-wybrać&highlight=drewnopodobne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82811-Płytki-drewnopodobne-Woodentic-Marconi-itd&highlight=drewnopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts