Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jakie obecnie ceny uwazane sa za dobre? Jaka jest srednia cena ?

:D a na co ? bo kajzerka po 30gr to b. dobra cena.

• Odpowiedzi 3,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D a na co ? bo kajzerka po 30gr to b. dobra cena.

To bylo pytanie do pytania kolegi bgttgb ktory szuka taniej piekarni z gazobetonem :)

Jak kupowałem w maju to wypiekali po 9.6do zapłaty H+H 600 silver. W styczniu bylo o 1zl taniej.

• 1 month później...

Ile płaciliście za dachówkę ceramiczną płaską za sztukę? Ole wynosi mniej więcej aktualnie cena brutto za taką dachówkę średniej klasy?

Chcę porównać moje koszta. Dachówka ceramiczna płaska, około 11sztuk na m2.

• 1 month później...
  • 1 month później...
Ile płaciliście za wełnę skalną grubość 20cm do ocieplenia budynku? Np rockwool frontrock super.

jak pytasz archiwalnie :) to pytaj o Frontroxk Max E bo tak sie jeszcze nie dawno nazywala :)

poza tym ceny byly mega rozne na przestrzeni ostatniego roku... od 220 do chyba 390 za m3

• 4 weeks później...
Ile płaciliście za styropian pod wylewki? Grubosc 15cm. Cena najlepiej za m2

W piątek mi oferowano podłogowy eps 100 z Yetico lambda 036 i 030 po 230 i 275 zł/m3 przy zamówieniu 16m3 z transportem.

Ile płaciliście za styropian pod wylewki? Grubosc 15cm. Cena najlepiej za m2

a jaka twardosc Cie interesuje? i lambda? i producent? bo rozstrzal cenowy w obrebie jednego producenta masz od jak już koniecznie chcesz w mkw przy 15cm:

22,50 brutto dla EPS60 0,040 do 47,41 brutto dla EPS200 0,034

a sa jeszcze np grafitowe, podlogowe EPS100 z lambda 0,030 np i wtedy 38,74 brutto mkw

wiec pytanie malo precyzyjne to i odpowiedzi beda setki zroznicowanych a kazda prawdziwa

Myślałem o jakimś eps 100. Lambda jakies 0,034. Ile mniej więcej za m2?

nie bedzie 0,034 :/

Bedziesz miec np:

Swisspor 0,036 eps100 ok 157 netto m3

bardzo fajny jest sonarol eps100 0,038 po jakies 140 n m3 (ale ma ograniczenie w zasiegu) jest tani i zaskakujaco dobrej jakosci jak za takie pieniadze i z pewnoscia warto wziac go pod uwage jezeli lapiesz sie w rejonie dostaw tego producenta

• 1 month później...
Jeszcze odkopię o styropianie. Który do etics jest obecnie najlepszy? Chodzi mi o gr 20cm, lambda im niższa tym lepsza. Nie musi być grafit.
  • 4 weeks później...

Sprawdzałem na początku roku ceny blachy na rąbek i mam "stary" cennik z Pruszyńkiego.

Dzisiaj pobrałem nowy i takie różnice w cenach na ten moment:

yP3eo8U.jpg

Co myślicie?

Sprawdzałem na początku roku ceny blachy na rąbek i mam "stary" cennik z Pruszyńkiego.

Dzisiaj pobrałem nowy i takie różnice w cenach na ten moment:

yP3eo8U.jpg

Co myślicie?

Patrzac na pozycje 1wsza mysle ze rok do roku cene cennikowa podniesli o 4% - czyli std inflacyjna :D

zależy też od rejonu w jakim się znajdujemy i kosztach dostawy w każdym rejonie polski będzie się to trochę różniło :)
  • 3 weeks później...
Jak myślicie, czy obecna sytuacja związana z pandemią koronawirusa może wpłynąć na ceny materiałów budowlanych? Lepiej kupować teraz i uciekać z gotówką, czy może przeczekać?
  • 2 weeks później...

Cena drewna, macie jakieś tipy gdzie kupić, zamawiać żeby nie przepłacić?

Przykładowo okolice Krakowa 4 netto za mb za kantówkę 10x5cm.

Jak myślicie, czy obecna sytuacja związana z pandemią koronawirusa może wpłynąć na ceny materiałów budowlanych? Lepiej kupować teraz i uciekać z gotówką, czy może przeczekać?

Też jestem ciekaw, aczkolwiek "uciekać z gotówką"? Ja bym tak nie panikował.

Sąsiad pracuje w hurtowni co/elektryka mówi że wszystko do góry, drugi w materiałach budowlanych mówi że normalnie bez podwyżek, ciekawe co będzie jesienią.

Patrzac na pozycje 1wsza mysle ze rok do roku cene cennikowa podniesli o 4% - czyli std inflacyjna :D

A jak ogólnie ceny styro? Do góry czy stabilnie ?